Čaute !
Ľudkovia,už dávnejšie pozorujem(teda počujem),že mi ako keby vzadu-skôr
na pravej strane niečo búchalo.Myslel som,že to je plato v kufri,ktoré proste "nadskakuje"lebo je to presne taký istý zvuk(hlboký a tupý buchot).Počuť to vtedy,keď prechádzam cez nejaké nerovnosti. U nás na sidlisku ich teda je...Takže pekne mi to leze na nervy .Niekolko krát som skúsil pod to plato niečo dať-molitan a nič... Mangelka mi hovorí,že toto je už u mňa diagnoza a ona nič nepočuje.
Dnes som sa nas... a všetko som vybral z kufra-okrem rezervy a všetky pásy som zapol,aby neboli volne vysiace. Nič sa nezmenilo .Furt to búcha.Myslel som ešte na výfuk-čo ak to na nejakom mieste bucha o karoseriu... Môže to byť ??? Memali ste niekto takéto skúsenosti?
Možno už viete a poviete mi "dobré ráno..." Zistil som,ako sa dá vložiť nejaké foto na forum aj inou "slzžbou" bezplatne ".Jednoducho si to tam nahráte z PC a potom už len skopčíte "stránku",ktorá je vedla na pravo dole stranku img -Forum and bulletin- a prilepite do časti strany ,kde píšete komentáre http://imajr.com.Hladal som,či sa to už niekde píše,ale nič som nenašiel.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Taky buchot, ako opisujes, zatial nepozorujem. Ak mas podozrenie na vyfuk, skus s nim manualne pohybat (ked bude studeny). Tlmic mas v poriadku? Buchotanie v zadnej naprave obcas prezradza, ze odchadzaju tlmice. Dalsim znakom by mala byt zvysena tvrdost napravy po prechode nerovnostou.
Btw mozno som motyka, ale zalezitost okolo vlozenej fotky (druhy odstavec v tvojom prispevku) som nejak nepochopil. Odkaz, co si tam dal, mi nefunguje. Teraz tipnem - ak mas problem s vlozenim fotky, mozem ti hodit do PM nejaky navod.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
Pozriem sa na ten výfuk.Ale neviem,či to bude tlmič...veď mám len 1500km najazdené(i keď to neznamená,že nemôže byť zlý.)To odskakovanie neviem posúdiť,lebo to prakticky robí skoro od nova ale nemám pocit,že by to uchádzalo alebo že by to bolo tvrdé...No musím sa na to pozrieť. V najhoršom prípade to pôjdem dať skontrolovať.
Ten odkaz na fotky opravím .Práskol som tam aj to slovo "Hladal",čo je samozrejme blbosť-sorry -tu je- http://imajr.com.
Toyota Auris 1.8 hybtid
muco píše:Pozriem sa na ten výfuk.Ale neviem,či to bude tlmič...veď mám len 1500km najazdené(i keď to neznamená,že nemôže byť zlý.)To odskakovanie neviem posúdiť,lebo to prakticky robí skoro od nova ale nemám pocit,že by to uchádzalo alebo že by to bolo tvrdé...No musím sa na to pozrieť. V najhoršom prípade to pôjdem dať skontrolovať.
Ten odkaz na fotky opravím .Práskol som tam aj to slovo "Hladal",čo je samozrejme blbosť-sorry -tu je- http://imajr.com.
Ako dlho mas auto? ked mas len 1500km, lebo ja to prejdem tak za 2-3tyzdne
Ja som tiež zaťiaľ žiadne podobné búchanie nepozoroval(chválabohu) iba ak od tých odkladacích nadobiek po bokoch v spodnom kufri-mam tam hasiaci prístroj,tak občas pobúcha
muco píše:Pozriem sa na ten výfuk.Ale neviem,či to bude tlmič...veď mám len 1500km najazdené(i keď to neznamená,že nemôže byť zlý.)To odskakovanie neviem posúdiť,lebo to prakticky robí skoro od nova ale nemám pocit,že by to uchádzalo alebo že by to bolo tvrdé...No musím sa na to pozrieť. V najhoršom prípade to pôjdem dať skontrolovať.
Ako dlho mas auto? ked mas len 1500km, lebo ja to prejdem tak za 2-3tyzdne
Nie dlho-o niečo neskôr,ako som sa tu zaregistroval(20.3.2008).Mal by som možno viac,len nemám vôbec čas-stále som v robote ako taký ko...,dokonca absolutne nemám prehlad,aký je deň-či je nedela,alebo utorok...(dnes som mal celý deň v hlave,že je piatok.)
No a s tým hasičákom-tak hasičák nemám,takže viem,že hasičák asi buchať nebude
Dnes sa mi stala ešte jedna nepríjemná vec...bol som naložený 5 ľuďmi a išiel som po jednej dedinskej ceste,kde boli slušné výmoli ale na oko nie také velké,že by som mal chytiť spodok...no,mýlil som sa.Štrajchol som pod motorom výfuk...Chvála bohu som si len urobil škrabanec na ňom.Myslel som si,že to bude niečo vážnejšie.Ale som o niečo múdrejší-yarisek sice pôsobí vyššie,ale keď si do toho sadnú nejaký ľudia,tak to vypadá,že dosť asi aj klesne.Fakt je na škodu veci,že nie je žiadna plechová ochrana motora...veľa by to ochránilo
Toyota Auris 1.8 hybtid
No je to vec ktora ma sklamala na Yarise II. Ze je to asi peugeot alebo dokonca citroen alebo polsky hybrid tychto dvoch znaciek. Napriklad Drziak na zadny stredny pas mi odpadava od stropu. Hrkotanie vyfuku v urcitych otackach ma uz asi netrapi ale mrzi ma ze si nedali chalani zalezat viac na tom aute. Asi je piatkove.
predpokladam, ze vdaka perfektne tesneiacim blatnikom sa voda dostane do filtra a potom ...
Čaute,chalani ,zvlášť KiciDevil .Dal si raz sem tento link,pamätám sa,ako niečo hrkotalo vtedy motore.Dnes som zistil aj ja,že pri rozbiehaní niečo zahrkotalo ako keby na motore bol uvolnený napr.kryt vzduch filtra.Proste to rezonovalo ako uvolnený plast(robilo to vtedy prvý krát pri cúvaní do kopca na parkovisko - kedy jemnejšie púšťaš spojku a s plynom sa "hráš" a samozrejme ten motor sa aj viac trasie. ).Potom som to skúšal pri parkovaní na volnobehu pridávať plyn s krátkym pridaním plynu.Robilo to tiež ...No,neviem. Ten link nejak už nefunguje.
Toyota Auris 1.8 hybtid
KiciDevil píše: Hrkotanie vyfuku v urcitych otackach ma uz asi netrapi...
To mě dělalo taky. Drnčel spoj mezi středním a posledním dílem výfuku, tak jsem to máznul a je to v pohodě.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Dík-kuknem sa na to na rampe,aleako som otvoril motor,mal som pocit že tuto do riťky niekde niečo je akokeby"povolené"... včera to už ale nerobilo.Nechcem to zakríknuť,ale ako som vošiel do podzemných garáží v obch.dome,tak to odvtedy prestalo robiť..-že by niekde sa uvolnil na plaste pod stieračmi nejaký ľad a v garáži to povolilo a vypadlo? no,uvidím
Toyota Auris 1.8 hybtid
KiciDevil píše: Hrkotanie vyfuku v urcitych otackach ma uz asi netrapi...
To mě dělalo taky. Drnčel spoj mezi středním a posledním dílem výfuku, tak jsem to máznul a je to v pohodě.
ahoj, dalo by sa nejako blizsie specifikovat cim si to premazal a kde konkretne si to premazal? je to cast kde je asi spoj medzi tou hrubou castou konca vyhuku a tenkou trubicou?dik
tomko píše:
ahoj, dalo by sa nejako blizsie specifikovat cim si to premazal a kde konkretne si to premazal? je to cast kde je asi spoj medzi tou hrubou castou konca vyhuku a tenkou trubicou?dik
Je to poslední spoj úplně na konci (před posledním tlumičem), jedná se o pohyblivé spojení. Nevím jestli můžu doporučit čím jsem to mazal, protože nevím jestli to bylo to nejvhodnější mazivo co se týká teploty výfukového potrubí. I když mě se to nezdálo příliš horký ani po dlouhý cestě. Stříknul jsem tam toto: http://stop-koroze.cz/ (Je to výborný mazadlo). Před příští zimou si s tím nechám ošetřit podvozek.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Nový yaris 1.33 kupovaný pred mesiacom - aj na tomto mi niečo bucha a lezie mi ten buchot pekne na nervy...Bucha to presne tak isto,ako som opisoval v tomto vlákne hore na tejto strane .Nepamatám sa ale, ako som to vyriešil a kedy to prestalo búchať...
Som objednaný na štvrtok do servisu a jednoducho im poviem takto :
Chcem dať auto na zdvihák,urobiť kontrolu zospodu,či su vporiadku dôležité časti auta(čapy,náprava,tlmiče apod.) potom to ďalej budem hladať ja - ak to vôbec nájdem ...Ved toto robím každý svatý deň !!!!!!!!!! - Nekecám...Sadnem si na miesto spolujazdca a dumám a dumám...
Už sa hanbím ísť na parkovisko,pretože si ludia robia pomaly zo mňa srandu,prečo ležím pod novým autom... No čo im to budem vysvetlovať..
Okrem toho rachotu pri nastartovaní, mám aj takýto problém ako som mal pri pôvodnom aute...
Ja mám takú skurvenú smolu,že to nemá páru.
Aby som vylúčil možnosti,čo spôsobuje ten buchot, urobil som tieto "úpravy":
Pod kapotou ten malý filc som vystužil tesneniami na okná,čiže sa ani nehne,ďalej mi doslovne skákal taký velký umelohmotný kryt čo je vedla ventilátora chladiča v motorovom priestore tesne za prednou maskou na lavej strane (pri pohľade do motora)-pred ktorým sa ťahaju rury na klimu. Ten som vypodložil silikonovou gumou,takže je zafixovane.Ďalej pod zadné plato čo je na šnurke na piatich dverách som nalepil malinké tesnenie čo sa dávajú na okná do bytov ,to iste som urobil na priečinku pred spolujazdcom-nalepil som na nich tiež tie tesnenia,kde je doraz pri otvorení priehradky,aby to nebuchlo.Ďalej som zistil , že každý (a to doslovne) šrob,ktorými su prichytené umelohmotné kryty zospodu medzi predným nárazníkom a olejovou vaňou. Boli uvolnené-prichytené len možno na 2 závity. Je ich tam hádam asi 15 šrobov, ktoré som musel doslovne dotiahnuť rukou a potom opatrne golákom. Zafixoval som aj kryt potrubia benzinovej nádrže za zadným kolesom,ktorý je tak prichytený,že to plandá ako handra...Tiež som to vypodložil... V zadnom kufri som obalil celý kryt-podlahu- nad rezervou gumenou sieťovou protišmikovou "látkou".Ďalej som vypodložil -kde boli volné miesta obojstrannou lepkou umelohmotné kryty pod blatníkmi,či to nerobia oni ten buchot..Vyhodil som rezervu,gumené koberce(zadné trochu plandaju za spolujadcom pred pasažiermi a preto som si myslel,že môžu buchať o podlahu pod vodičom alebo spolujazdcom...zadné SPZ a aj predné sú vypodložené molitanom...
Toto všetko som urobil,len aby som zistil,čo mi vlastne búcha pri prejazde nerovností.
Buchot je veeelmi podobný zvuku,akokeby buchol tlmič na doraz...Alebo-ked som mal už dávno Skodu 100 a v kufri som mal miesto plata ,položenú dosku - ako náhrada dna kufra (nad rezervou) a tá lietala a buchala . Lenže ja nič takého a ani podobného už v yarise nemám...Poznáte ma dobre..!!! Ja z takých vecí mám žaludočnú nervozitu a už ma to prestava baviť. Vyše mesiaca sa s tým jebem.manželka samozrejme nič nepočuje a ak to zajtra nebude počas kontrolnej jazdy búchať,tak si neviem predstaviť ,ako sa zachovajú moje nervy..
Výfuk so tiež vylúčil a umelohmotný dekel čo je na motore-ako kryt nad svičkami alebo čo to tam je to tiež nie je ono.
Máte niekto ešte nejaké nápady?? Viem,že máj záruku tak musím to riešiť cez servis-ale poznáme tie zákony schvalnosti...že????
P.S. nemám jamu,ani BEZPEČNY dvihák,aby som mohol v pohode behať pod autom,takže som sa valal pod autom ako kripel..Ešteže nemám 2metre a 100 kg.
Toyota Auris 1.8 hybtid