Nová Toyota Corolla sedan E15
- Vaclav Kopecky
- Navigátor
Já taky hodně věcem nerozumím, ale tady mám jasno!
Jedním slovem řečeno - sedan je z mého pohledu pohlednější, ale zkusím ti to vysvětlit - manager nejsem a kufr sedanu (450l) mi bohatě stačí. Vlastním řidičák od roku 1971, takže žádný začátečník, avangarda mne neirituje, kočárky nevozím, zkrátka oslovuje mne solidnost, elegance, klasika a tu v tom autě vidím.
nový článek o nové Corolle - http://magazin.auto.cz/testy/toyota-cor ... nosti.html
nový článek o nové Corolle - http://magazin.auto.cz/testy/toyota-cor ... nosti.html
Naposledy upravil(a) Vaclav Kopecky dne pon 06.09.2010, 16:58, celkem upraveno 1 x.

- Vaclav Kopecky
- Navigátor
Doplňující info o nové Corolle
Omlouvám se všem toyotákům za informace o nové Corolle, ale asi jsem si nekoupil E14, ale E15. Čert se v tom vyzná! Každopádně mám najeto prvních 50km a podle techničáku je to typ E15EJ - ZZE150, varianta ZZE150L a verze AEMDKW. První dojmy - je to velké a není to ani slyšet. Příště napíši více.
Naposledy upravil(a) Vaclav Kopecky dne pon 06.09.2010, 16:58, celkem upraveno 2 x.

- Vaclav Kopecky
- Navigátor
První zkušenosti s novou Corollou
Mám najeto prvních 600km při prům. spotřebě 6,4l (poměr dálnice/město 2:1), zatím klidná (jsou tam letní Goodyear Excellence 195/65R15) a plynulá zajížděcí jízda s otáčkami do 3500, ale je vidět, že by se to ochotně vytáčelo daleko více. Tichý zvuk motoru (už ho začínám slyšet, ale ze začátku jsem při rozjezdu koukal jen na otáčkoměr a vypínal rádio); kratší (citlivější a při startu až na podlahu) chod spojky; už jsem si párkrát nechtěně zatroubil, protože klakson zabírá velkou plochu; při hlavních světlech když otevřu dveře, tak svítí dál (u feldy pohasly na poziční); perfektní je EPS, volant jde opravdu jak má; dálková světla (jednovláknová 60W) svítí o mnoho lépe (možná dáno samostatnou parabolou?); na čitelnost (menší číslice i ručka) optitronového panelu (žlutooranžové regulované podsvícení) si pomalu zvykám; krátké přesné řazení s příjemností loketní opěrky. Vše funguje jak má, jízda přes nerovnosti je komfortní a v zatáčkách vyniká neutralita podvozku. Ani se nezdá, že jde o nový, syrový vůz. Samozřejmě, vlastnosti vozu se lépe poznají při mezních situacích, kterých se v součastné době já raději vyvarovávám a proto píši jen toto.
Najde se někdo, kdo má podobné zážitky?
Najde se někdo, kdo má podobné zážitky?
Naposledy upravil(a) Vaclav Kopecky dne pon 06.09.2010, 16:56, celkem upraveno 1 x.

- Vaclav Kopecky
- Navigátor
- Vaclav Kopecky
- Navigátor
Barva Corolly 1G3
Na těch fotkách ta šedá-popelavá metalíza moc věrně nevypadá. Já to měl s výběrem barvy o něco horší - z 8barev (pomocí vzorníku?!), ale předváděcí auto (jen jediné) mělo 1G3, mně (a mé polovičce) se líbila a tak jsem si ji vybrali. Je to individuální, např. na Aurisu ta 1G3 vypadala úplně jinak. Každopádně na větším sedanu (4,5m) ta šedá vypadá decentně i když z pohledu "bezpečnosti barvy", mytí v myčce... to muže být mínus.

- LikeableBoy
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá opravdu moc hezky a chválím výběr. Sám sice upřednostňuji litback/hatchback, ale verze tohoto sedanu je povedená. Také mám zkušenosti s 1,4VVTi a dneska už bych spíše také vybral 1,6VVTi, z důvodu skoro stejné spotřeby a větší pružnosti. U 1,4 je potřeba motor dosti vytáčet, ale i tak se se spotřebou nedostávám přes 7 litrů/100 km. Dech motor neztrácí ani na dálnici, kde už se mi při rychlostech okolo 130 km/h zdá dosti silný zvukový projev, ale není to nic hrozného například při porovnání s mým předchozím Favoritem. Jediné co bych uvítal při jízdě na dálnici je 6. rychlost.
Jinak přeji spousty spokojených KM!
Jinak přeji spousty spokojených KM!

"Karolínka Modroočko" Toyota Corolla 1,4 VVTi (71kW) LB 10/2001 -prodána
Ford Focus 1.6 TDCi (80kW) combi Titanium 10/2009
"Lvíček" Peugeot 307 SW 1.6 16V (80kW) 02/2003 6x airbag, digi klima, ESP+ASR, panorama, atd.
Ford Focus 1.6 TDCi (80kW) combi Titanium 10/2009
"Lvíček" Peugeot 307 SW 1.6 16V (80kW) 02/2003 6x airbag, digi klima, ESP+ASR, panorama, atd.
Sedan
No poslední dobou pořád potkávám novou Camry a musím říct,že je Corolla sedan úplně stejná,jen menší. Mně se líbí,vypadá šmrncovně,snad se konečně sedan prosadí,zatím se od Corolly chytl vždy jen hatchback a sedan zůstal v silném útlumu
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
tuning originál TTE
- Vaclav Kopecky
- Navigátor
dada.za
Já si neumím představit, že bych měl tohle nový auto v garáži a chodil se na něj jen koukat. Mám na tom letní Goodyear Excellence 15"(zimní budou až na příští zimu), ale v Praze a okolí už je měsíc počasí jako na jaře a tak jezdím. Na lepší si člověk vždy dříve zvyká, už to více vytáčím, začínám častěji jezdit v levém pruhu dálnice a odhadovat větší délku vozu při parkování. Chci se zeptat na vaši barvu (prosadila se bílá, budou fotky?), na průměrnou spotřebu a přesnost palubního počítače,...dada.za píše:Tak ja sa idem pochvalit. uz mesiac mame novu Corollu sedan 1,6 SOL. Dlho sme uvazovali o Aurise, ale ked sa objavila tato Corollka, hned sme sa rozhodli. Skusenosti vela nemam som zatial spolujazdec a ako spolujazdec som spokojna. Pohodlna, priestrana a ticha. Najazdenych mame 200km, velmi po tych kamienkami vysypanych cestach nam to srdce neda aby sme sa vyvazali. Uz sa tesim na jar.

- Vaclav Kopecky
- Navigátor
Nová Corolla
Už jsem v Praze pár nových Coroll viděl, ale jen v barvě stříbrné (1F7) a šedé (1G3). Uvažoval jsem i o modré cedrové (8T8), ale nenašel jsem odvahu to koupit jen podle vzorníku. Mám najeto prvních 2000km, bez nejmenších problémů, jen ten palubní počítač je dost nepřesný a při tankování mi dělá potíž zajíždět opačnou stranou k stojanu. Musím zklamat dadu.za - nemám bílou, ale šedou-popelavou a tady je pár fotek.

- Vaclav Kopecky
- Navigátor
Roční zkušenosti s E15
Za rok 2008 bylo zaregistrováno 191 nových Coroll a už jsou na silnicích občas vidět. Mám najeto 9700km bez sebemenších potíží, příští týden proběhne tzv. malá zdravotní a bezpečnostní prohlídka, průměrná spotřeba 7,24 (palubní počítač ukazuje o 10% menší spotřebu a nelze to v servisu zkalibrovat), většinou v městském provozu na kratší vzdálenosti, občas tankuji Shell V-Power (sleva na SMART kartu), doplňky: vana do kufru (799), potahy (AutoMega LUX), kožený volant, zimní pneu Goodyer UltraGrip 7+, nenašel jsem odvahu vjet do myčky a aplikuji ruční mytí, chci si pořídit střešní nosič a nosiče kol Thule a na jaře Alu kola (Dezent F, Enzo H..?) Spokojenost a co vy ostatní majitelé, jaké máte zkušenosti?

Zdravím, za rok okolo 10 tkm? To jednou bude pěkně zachovalá
Jinak souhlasím s ručním mytím, navíc u novýho auta. Ať si reklamují co chtějí, tak ty myčky budou lak poškozovat vždy už z principu. U novýho auta právě ještě lak není tak vytvrzelej, i když už to auto má rok, a tak hrozí větší riziko vláskovitých škrábanců. No a jinak jako znám hodně příznivců těch myček, ale ruční mytí je ruční mytí. Vůbec nejlepší je, když má člověk doma svoji Wapku a dokáže to důkladně opláchnout než na to jde s houbou.
Jinak je pěkná, ať slouží.
Jinak je pěkná, ať slouží.
Holomek!
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
samozrejme pokud je clovek "vul" tak ho ani rucni myti nezachrani a auto dokaze podrit
jinak corollka je pekna , i ta barva mi sedi , jen se mi to porad zda jako maly auto
jsem zvyklej na vetsi sedany ( tim nemyslim moji celicu ) , ted uz bych si nekoupil nic nensiho nez poradnej korab
jinak corollka je pekna , i ta barva mi sedi , jen se mi to porad zda jako maly auto
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"