Mi byl doporucen Castrol magnetic primo od chlapka , ktery delal v toyote. Ja mam 1,6 vvt-i 01 facelift , najeto 83 000 km. A jeste neco k te cene , poku si tu vysi cenu rozpocitas na kilometry a nebo na mesice , tak ti vyjdou korunove polozky , myslim si ze je lepsi priplatit za kvalitu.
Ale jinak je to kazdeho vec ,
E 11- výměna oleje
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: re
Castrol magnatec doporucujou ale neni to tim ze by meli super zkusenosti je to proste lobby firem co magnatec pordávají, já třeba byl nepsokojen jak s magnatecem tak s GTx..Houmik píše:Mi byl doporucen Castrol magnetic primo od chlapka , ktery delal v toyote. Ja mam 1,6 vvt-i 01 facelift , najeto 83 000 km. A jeste neco k te cene , poku si tu vysi cenu rozpocitas na kilometry a nebo na mesice , tak ti vyjdou korunove polozky , myslim si ze je lepsi priplatit za kvalitu.
Ale jinak je to kazdeho vec ,

po mých zkusenotech bych asi logo Castrolu zmenil na : " CASTROL - dopřejte svému motoru dostatek karbonu."

Olej v motoru má jakousi funkci, že jo. Olej samozřejmě o něco ztmavne, ale aby byl černý jak bota...
Viděl bych to tak, že pokud je olej hodně černý- zakarbonovaný, olej se pouze zatmaví- není zakarbonovaný.
Dal by se takto posoudit i stav motoru, neříkám, že když je olej hodně tmavý tak že je na tom motor špatně, to ne, ale pokud olej tmavý není, není zakarbonovaný motor a není ani vyběhaný.
Viděl bych to tak, že pokud je olej hodně černý- zakarbonovaný, olej se pouze zatmaví- není zakarbonovaný.
Dal by se takto posoudit i stav motoru, neříkám, že když je olej hodně tmavý tak že je na tom motor špatně, to ne, ale pokud olej tmavý není, není zakarbonovaný motor a není ani vyběhaný.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
pokudmám s autem nalítáno 140tiskm po které jsem pravidelne menil olej max po 10tiskm a vacka byla za celou dobu krásně zlatá , potom po dvou výmenách zčerna jak uhel, hledám chybu :/Alda píše:Olej v motoru má jakousi funkci, že jo. Olej samozřejmě o něco ztmavne, ale aby byl černý jak bota...
vacku jsem vycistil, motor nekolikrát porpláchl a přesel zpet napuvodní olej a ejhle vse bylo OK

od te doby magnatec ( a po návsteve jdné polské výrobny potravinářských barviv kde mimo jiné jako vedlejší výrobu mají plnení a výrobu oleju pro nekolik známých firem ) Castrol, shell, a podobné "značkové" oleje nemusím ..
osvedcil s emi jeden olej , který jsme naic nasadil v extremních podmínkách preplnovaných motoru a tam se osvedcil takze se ho držím..
Dost pro mne zmaná ze tento olej ode mne kupují lidé co jezdí vrchy a dokonce nekolik majitelu takových stroju jako lancer EVO nebo Sti Subaru,kteří s nimi zrovna po nákupech nejezdí