trocha těch podrobností :)

vše ohledně modelové řady Celica
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

paci sa mi,,ako si poriesil hrusku,,, jednoducho ziadne dlhe potrubie,,ale priamo do turba,,, skvele,,

nieco podobne som chcel robit aj ja na Carinke,, mam 93kW,, ,ale po zratani vsetkych nakladov som prisiel na to,, ze jednoduchsie bude tam vrazit motor z Celdy 6-gen,,, ktora ma 129kW,, a tam potom, urobit nejake upravy,,, oba motory maju obsah 2,0l,, cize volba jednoznacna,,, u teba bol asi problem,,ze mas motor 1,8 ,, a 3S-GTE je 2,0,, tak chapem preco si robil hard upravu,,,
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Malpaso píše:...budeš se divit, ale není. Moje druhá možnost byla swap za 4.gen 3SGTE. Byl to čerstvý import z Japonska. Motor asi dva roky starý, najeto nula, nula nic... Cena jen za samotný motor 2500€ (bez ECU). Zaručený výkon jen s drobným poladěním by začánal na 300koních a krouťáku 400nm. A to byl malér. Naprosto nic v 115koňové předokolce s 150nm kroutícím momentem není stavěno na takovouhle sílu... Takže věř mi, nebylo by to ani jednodušší a ani levnější...
2500 za 3S-GTE ? Od koho proboha :roll: Za ty prachy bych si asi dokázal sehnat 2JZ včetně dovozu. Každopádně, silnější spojka a jezdilo by to taky - tohle není Škodovka, kde ukroutíš poloosu nebo se ti rozskočí diferák :twisted:
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

No kluci svezení je dost nakažlivé :lol: varuju Vás :lol: a to když mě vezl a bylo to jen skutečně kratičké svezení nešel na plnej výkon protože to ,,zapoměl" přepnout tak ani radši ani neříkám co mně bude čekat v říjnu :lol: když tu mou ,,mrchu" mám už v rukou více a přesněji ji odhaduji.To turbo je skutečně moc zajímavě vyrešeno i s tím nasávaním - hruškou :lol: a i další věcičky.A mimochodem vůbec mu to neřve, má hezký zvuk turba a i krásně ,,odfukuje" ale výfuk žádný kravál.Přinutím ho udělat detaily na fotky.Moje oproti jeho je hlučná ségra.

To Jama: No peněz to nestálo málo :( no každý máme nejakou úchylku no ne :lol: Uvidíš nakazíš se je to jak virus.Viděl si mou GTčkovou a maliko ses svezl a dáme delší jízdu když půjdu přednášet do Valaškého mez. v září tak se stavím na celé odpolko a trochu profouknem sání :lol: Jsem zvědavej jak jseš pokročil Ty.
Nějaké ty auta doma jsou.
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

No jasne ze se sejdeme. Vsak i Barumce, jak sme se bavili, ne? Mimochodem, 2500eur se mi nezda nejak moc, ja si ted nasel 3s-gte 2nd gen za 1200 dolacu + 500 lod... mit to tak nevaham a motor mi uz pluje ke me :wink:
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

Beaver píše: Každopádně, silnější spojka a jezdilo by to taky - tohle není Škodovka, kde ukroutíš poloosu nebo se ti rozskočí diferák :twisted:
hej... to nemyslíš vážně? :) mylsim že s 300k a 400Nm by udělal z převodovky a diferáku jen domeček plný rozskočených koleček :), máš pravdu poloosy by to asi vydrželi, páč by to dřív stihla odsrat právě ta převodovka :) teda pokud jsi nepředpokládal že se použije z tý 3SGTE převodovka i s poloosama, což jsi ale nezmínil...
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Malpaso
Manager Týmu

Příspěvek od Malpaso »

Beaver píše:
Malpaso píše:...budeš se divit, ale není. Moje druhá možnost byla swap za 4.gen 3SGTE. Byl to čerstvý import z Japonska. Motor asi dva roky starý, najeto nula, nula nic... Cena jen za samotný motor 2500€ (bez ECU). Zaručený výkon jen s drobným poladěním by začánal na 300koních a krouťáku 400nm. A to byl malér. Naprosto nic v 115koňové předokolce s 150nm kroutícím momentem není stavěno na takovouhle sílu... Takže věř mi, nebylo by to ani jednodušší a ani levnější...
2500 za 3S-GTE ? Od koho proboha :roll: Za ty prachy bych si asi dokázal sehnat 2JZ včetně dovozu. Každopádně, silnější spojka a jezdilo by to taky - tohle není Škodovka, kde ukroutíš poloosu nebo se ti rozskočí diferák :twisted:
no já viděl rozdíl mezi poloosou na GT a ST u 6.gen celica? Rozdíl je nebetyčný... co se týká cen:
1. narveš 2JZ do 6gen celica?
2. za 4.generaci 3SGTE, která běhala rok nebo dva je 2500€ normální cena (a je to cena taky včetně dopravy, nebo si myslíš že ji ten člověk importoval zadarmo?)
3. když máš tak bezva kontakty na japonské motory nerad bych to podcenil, za kolik by byl 4.gen 3SGE red top Beams (s dovozem samozřejmě)? Díky za info...
Malpaso
Manager Týmu

Příspěvek od Malpaso »

ja_ma píše:No jasne ze se sejdeme. Vsak i Barumce, jak sme se bavili, ne? Mimochodem, 2500eur se mi nezda nejak moc, ja si ted nasel 3s-gte 2nd gen za 1200 dolacu + 500 lod... mit to tak nevaham a motor mi uz pluje ke me :wink:
mezi 2.gen a 4.gen 3SGTE je cca deset let a cca 65 koní rozdíl ;). Nevím jestli víte o čem je řeč, ale 4.gen 3SGTE nikdy Celicu neviděla (tam byla poslední generace třetí)... tohle je její nástupce, který se v současnosti prodává jen v Japonsku.
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Beaver píše:
greddy píše:...skoda ze si takhle neupravil 3SGE tam by to byly zajimavejsi udaje...
Zbytečný, jednodušší je swap za 3S-GTE :wink:
Ty by jsi o něčem věděl?... :wink: (myslím ten motor)
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Malpaso píše: no já viděl rozdíl mezi poloosou na GT a ST u 6.gen celica? Rozdíl je nebetyčný... co se týká cen:
1. narveš 2JZ do 6gen celica?
2. za 4.generaci 3SGTE, která běhala rok nebo dva je 2500€ normální cena (a je to cena taky včetně dopravy, nebo si myslíš že ji ten člověk importoval zadarmo?)
3. když máš tak bezva kontakty na japonské motory nerad bych to podcenil, za kolik by byl 4.gen 3SGE red top Beams (s dovozem samozřejmě)? Díky za info...
ad 1. bez rozsáhlé konverze na RWD ne :P Šlo mi jen o cenové srovnání.
ad 2. já vím, asi tuším, kdo to importoval, můžeš mi to napsat do SZ :wink:
ad 3. zjistím, dám vědět přes SZ

ArnieGT píše:Ty by jsi o něčem věděl?... :wink: (myslím ten motor)
Zjistím cenu včetně dopravy JDM 3S-GTE motoru, taková pálka by to být snad neměla.

garfielld píše:hej... to nemyslíš vážně? :) mylsim že s 300k a 400Nm by udělal z převodovky a diferáku jen domeček plný rozskočených koleček :), máš pravdu poloosy by to asi vydrželi, páč by to dřív stihla odsrat právě ta převodovka :) teda pokud jsi nepředpokládal že se použije z tý 3SGTE převodovka i s poloosama, což jsi ale nezmínil...
Převodovky od Toyoty vydrží poměrně dost, minimálně by nerozsypala způsobem co píšeš, hlavní problém by byla spíš spojková sada - lamela by shořela a přítlačák by každopádně neunesl takovou hodnotu. Jinak použít komplet silnější převodovku je druhá možnost, ze čtyřkolky asi ne ale možná z 3S-GE by šla. Pro zajímavost - převodovky trojkových Super slouží úspěšně bez problémů v autech s výkony kolem 500 RWHP, 6ti rychlostní Getrag ze čtyřkových Super bez problémů používají úpravci v autech co mají 1000 HP. Jen prý častějc mění synchrony :D
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

zbytecny shanet 4gen 3s-gte kdyz ty motory jsou konstrukce skoro to samy..na upravy staci klidne i 1gen + nova ecu
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

taky bych si udelal swap :) ale u me by se to fakt rozsipalo kdybych tam narval 3SGTE ,to uz spis 7AFE nebo 4AGE a k tomu turbinku nebo kompresor,ale chci zkusit kompresor nebo turbinku na muj 4EFE :) sice to nebude moc ono asi vykon nic moc :( ale mohlo by to jet uz lip .. a asi si z toho pak udelam showcarek a strelim do nemec a koupil celdu :)
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
Malpaso
Manager Týmu

Příspěvek od Malpaso »

greddy píše:zbytecny shanet 4gen 3s-gte kdyz ty motory jsou konstrukce skoro to samy..na upravy staci klidne i 1gen + nova ecu
no 4.gen 3SGTE jsem na živo nikdy neviděl, takže abych prhlásil že to konstrukčně něco jiného (nebo potvrdil že stejného) prostě nemám podklady (ty nejspíš jo ;)). Co ti ale s klidem můžu říct je:

Pokud si budu moct vybrat mezi motorem která je rok starý, má najeto 30tis a motorem co je 10let starý a má najeto 300tis. Tak si asi po dlouhééém rozvažování vyberu ten rok starý :).
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

Malpaso píše:
greddy píše:zbytecny shanet 4gen 3s-gte kdyz ty motory jsou konstrukce skoro to samy..na upravy staci klidne i 1gen + nova ecu
no 4.gen 3SGTE jsem na živo nikdy neviděl, takže abych prhlásil že to konstrukčně něco jiného (nebo potvrdil že stejného) prostě nemám podklady (ty nejspíš jo ;)). Co ti ale s klidem můžu říct je:

Pokud si budu moct vybrat mezi motorem která je rok starý, má najeto 30tis a motorem co je 10let starý a má najeto 300tis. Tak si asi po dlouhééém rozvažování vyberu ten rok starý :).
ale nikde nebudes mit zaruku toho ze se ti ten motor nerosype...ja bych nechtel za tezky prachy motor v udajnym top stavu ale za levno nejakej srot ktery dat dohromady..budes pak mit jistotu
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Hm tak jsem celou sobotu dopoledne Malpaso dělal ty mlhovky ale povedlo se i když s menšíma problémama - dal jsem dolů celej přední nárazník.Téměř mně trefilo když jsem zistil jak je to vše uchyceno :!: , no na druhé straně jsem si neskutečně odpočnul od pacientů a od plic jsem mohl nadávat/člověk by neřekl jak to padne dobře/.Ty uchycení nárazníku a blatníků mně /ne/přístupem dostalo.Dával jsem to dolů proto abych vše udělal pořádně a každej šroubek seděl na chlup,dokonce jsem udělal malinkaté šíťky na strany k mlhovkám na ten 1 cm průduchu kolem nich.No to bylo dílo.Ještě i s peánem jsem se mordoval ať tam ty matičky zpátky narvu na blatníky ale výsledek stojí za to :lol: Xenony jsou jinak vážně bomba hezké světlo namodralé a k tomu vidím jak předtím s dálkovým, zvaž to!!!Uvažuju že bych něco porešil s motorem, pár koníku navíc mně začíná docela žrát.Musíme si sednou a pořádně to probrat poradíš mi a já popřemýšlím nad financema :lol: .Skus nějaké alternativy vymyslet na moje GT.Snad nenechám abys měl to auto vyšperkované samotnej :D :D :D když už jich máme jak ségry.Doky
Nějaké ty auta doma jsou.
Malpaso
Manager Týmu

Příspěvek od Malpaso »

Doky píše:Hm tak jsem celou sobotu dopoledne Malpaso dělal ty mlhovky ale povedlo se i když s menšíma problémama - dal jsem dolů celej přední nárazník.Téměř mně trefilo když jsem zistil jak je to vše uchyceno :!: , no na druhé straně jsem si neskutečně odpočnul od pacientů a od plic jsem mohl nadávat/člověk by neřekl jak to padne dobře/.Ty uchycení nárazníku a blatníků mně /ne/přístupem dostalo.Dával jsem to dolů proto abych vše udělal pořádně a každej šroubek seděl na chlup,dokonce jsem udělal malinkaté šíťky na strany k mlhovkám na ten 1 cm průduchu kolem nich.No to bylo dílo.Ještě i s peánem jsem se mordoval ať tam ty matičky zpátky narvu na blatníky ale výsledek stojí za to :lol: Xenony jsou jinak vážně bomba hezké světlo namodralé a k tomu vidím jak předtím s dálkovým, zvaž to!!!Uvažuju že bych něco porešil s motorem, pár koníku navíc mně začíná docela žrát.Musíme si sednou a pořádně to probrat poradíš mi a já popřemýšlím nad financema :lol: .Skus nějaké alternativy vymyslet na moje GT.Snad nenechám abys měl to auto vyšperkované samotnej :D :D :D když už jich máme jak ségry.Doky
jéééé... nárazník jsi vůbec dolu dávat nemusel chlape :). Vše jde i bez toho. Jakmile se konečně najde ta chvilka, tak se někde sejdeme a dotáhneme to do konce (to relé a spínač už vozím v autě pěkně dlouho :)) a pořešíme zbytek ;)
Odpovědět

Zpět na „Celica“