E10 - Zadní bubny a pakny, záleží na značce?

vše ohledně modelové řady Corolla
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

Jj, je to na M8 ty dvě díry, mám ozkoušeno, jinak bych ho totiž ani nesundal ten buben :lol:
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
lemra79
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lemra79 »

nevim, jak na E10, ale na me E11, ten buben upadne sam, jen co se odmontuje kolo, zadny stahovani jsem teda nepotreboval. Pro to se ten buben da krasne na ponku ocistit a natrit, neni to tak hrozna prace, loni jsem to delal a asi budu muset znova
corolla 3D, 1.3 63 KW, r.v. 1998, 165 000 km
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Jimmi píše:.... Další dostupné značky na trhu jsou ATE, Ferrodo, samozřejmě Nipparts (ten prý v poslední době má nějaké problémy, ale nevím to jistě). ......

nipparts mel problémy takřka vždy ale přimhuřovali se oči, jelikož to byl svéo času jediný "velký" dodavatel druhovýroby pro JPN vozy. Dnes když jsou originál díly levnejší jak vetšina toho co nabízí nipparts v druhovýrobe tak nippaerts pomalu ztrácí smysl.
Druhou stranou je jejch stále klesající kvalita. bohužel podvozkové díly nipparts jako čepy atd to už nikdo nezachrání, brzdové komponenty vždy vyrábel Herth+Buss a dodval je nippartsu, který je prodával pod svou hlavičkou, od toho se ted upouští a prodávají je už bud jako Herth+buss nebo nekde jako Jakoparts, každopádnes brzdovými dly dodávanými firmou Nipparts nidky nebyly problémy, narozdíl od jiných komponentů.
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

lemra79 píše:nevim, jak na E10, ale na me E11, ten buben upadne sam, jen co se odmontuje kolo, zadny stahovani jsem teda nepotreboval. Pro to se ten buben da krasne na ponku ocistit a natrit, neni to tak hrozna prace, loni jsem to delal a asi budu muset znova
No tak to totiž záleží, jak často se ten buben sundával, když ho nikdo nesundaval jak je rok dlouhej, tak tam drží jak fík :)
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16

lemra79
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lemra79 »

fildis píše:
lemra79 píše:nevim, jak na E10, ale na me E11, ten buben upadne sam, jen co se odmontuje kolo, zadny stahovani jsem teda nepotreboval. Pro to se ten buben da krasne na ponku ocistit a natrit, neni to tak hrozna prace, loni jsem to delal a asi budu muset znova
No tak to totiž záleží, jak často se ten buben sundával, když ho nikdo nesundaval jak je rok dlouhej, tak tam drží jak fík :)
no nevim, jestli si rozumime, pokazde, kdyz prezouvam na sezonu, tak je ten buben volnej, neni tam nicim prisroubovanej, jenom vystredenej, tak ze, kdyz sundas pneumatiku, na cem ti to tam drzi? Staci do toho max mirne tuknout a buben je dole. Byl jsem uplne prekvapen, jak je to pekne jednoduse udelany, nebo mi tam neco chyby? :shock:
corolla 3D, 1.3 63 KW, r.v. 1998, 165 000 km
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

Jj, to je pravda, není nijak přišroubovanej, je jenom nasazenej, ale většinou, když jsou to tyhle starší auta, tak ti ten buben přirezne k tomu středu, což asi u E10 bude u většiny :) Já sem ho musel stahnout tak, že sem do těch malejch děr dal šroub se M8 a tím sem ho stáhnul, protože to drželo na tom středu a ani rány kladivem nepomohly :lol: Příště to snad už bude v pohodě a půjde to samo :lol: jelikož na mně bude čekat výměna brzdových čelistí... :lol:
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16

Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

fildis píše:Jj, to je pravda, není nijak přišroubovanej, je jenom nasazenej, ale většinou, když jsou to tyhle starší auta, tak ti ten buben přirezne k tomu středu, což asi u E10 bude u většiny :) Já sem ho musel stahnout tak, že sem do těch malejch děr dal šroub se M8 a tím sem ho stáhnul, protože to drželo na tom středu a ani rány kladivem nepomohly :lol: Příště to snad už bude v pohodě a půjde to samo :lol: jelikož na mně bude čekat výměna brzdových čelistí... :lol:
Mě to šlo úplně v pohodě :)
Corolla E10 TSe Total Social edition r.v.96
1.3XLi 55kW / 75hp
Kola ENZO 175/65/R14 Mischel
Meine rudé eFko :P "Jsem rozenej tuner" :D

www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli :D
Rico88
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rico88 »

Ocistec bubnu me prave ted ceka taky :) Tak pak hodim fotky :)
Rollinka - Corolla 1,3 LXi 4E-FE 65kW 1992/12
http://tasmaniadriver.mysteria.cz/gallery/index.php
Odpovědět

Zpět na „Corolla“