E9 - výměna těsnění pod hlavou

vše ohledně modelové řady Corolla
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

E9 píše:můžu pumpovat jak chci a z výstupu nic neteče- ruční pumpička asi nepumpuje :(
dole na filtru jsem žádnej ventil nenašel
pomohlo by roztáhnutí na trojku, ale na to si se svojí drahou polovičkou netroufám, měla by nabořenej zadek a já předek :lol:
je tam. tusim taka kridlova plastova sranda, a z nej trci dierka.
mas v nadrzi dost nafty? nemas prehodene hadicky?

roztahovat to neskusaj, nafta sluzi aj na mazanie cerpadla, a ked tam nie je, moze sa poskodit.
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
E9
Navigátor

Příspěvek od E9 »

hadičky přehozeny nejsou, hadičku před filtrem jsem ani nerozdělával.
nafty tam je dost, ale chova se to, jak kdyby tam nebyla.
Toyota Corolla 1332ccm, E10, liftback, r.v 95, 65kw +LPG
Nissan Micra 998 r.v 97, Carisma automat, sekvenční vstřik LPG
dříve škoda 1000, dacia, fiat 126, audi 100, citroen BX a Xantia, Nissan Patrol, VW Golf nakonec JAPONEC :)
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

pozrel som si mudru knizku, a tam pisu o odvzdusneni:

1. naplnit naftou palivove cerpadlo
2. naplnit naftou palivovy filter
3. vozidlo roztahneme nebo roztlacime

asi som si to s niecim pomylil, to pumpovanie, sorry.
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
E9
Navigátor

Příspěvek od E9 »

tak už mně šlape :D
filtr jsem neměnil (nikde bych dnes nekoupil novej) ani nerozmontovával (neměl jsem čím)
filtr jsem vyndal, spodkem vylil bordel,
nalil dvě deci benzinu protřepal a vylil bordel,
znovu nalil dvě deci benzinu protřepal a vylil, nalil naftu a zamontoval.
na výstupu nafty ze vstřikovacího čerpadla jsem nasadil průhlednou hadičku a sál pusou tak dlouho, až se objevila nafta (ruční pumpička nefunguje)
no a pak zbejvalo jen nastartovat

:D :D :D :D
dříve škoda 1000, dacia, fiat 126, audi 100, citroen BX a Xantia, Nissan Patrol, VW Golf nakonec JAPONEC :)
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Taky mám problém.Začal mi pod hlavou protíkat olej ven.A to na spodní část výfukových svodů.Beaver to viděl,ale nebyl čas na podrobný zjištění závady.Jakmile nakopnu motor a olej se začne vypalovat,tak se z pod kapoty valí dým jako prase.Ale vodu to nežere.Chcu se zeptat.....co vše necht udělat na hlavě,aby bylo vše o.k. a nic už mně nezlobilo?Na žigulovi jsou na ventilech nohoře gufera,ale tady netuším.Je to motor 4A-GE.Jdou tam vymněnit vodítka ventilů?A taky to teče někde jako zpod rozdělovače :? Tam je taky nějaký gufero?
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
E9
Navigátor

Příspěvek od E9 »

oklolo ventilů jsou guferka, jedno stoji 30kč, ale těma to nebude, to by olej tekl do spalovacího prostoru a kouřilo by to maximálně z výfuku. typuju na těsnění víka ventilů. možná by pomohlo jen dotáhnout víko ventilů-ty šroubky, co jsou nahoře.
http://www.automatejcek.cz/eshop.php?zn ... e=Zobrazit
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

pod víkem to neteče.Teče to pod hlavou.A ještě to teče pod rozdělovačem-jakoby kolem hřídele. Ale na ty gufera ventilů jsem se ptal abych věděl co vše vymněnit abych mněl vše ve 100procentním stavu když už to budu nechávat rozdělat.Takže tam jsou jo? Ten odkaz je na 4AFE. Mám sice chytrou knížku,ale tam je rozdělanej jen motor 1,3 :? Mimochodem těsnění pod palici mám už objednanou v Toyotě. 1370,- :cry: :cry:
Naposledy upravil(a) Tonda dne čtv 27.09.2007, 14:46, celkem upraveno 1 x.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

taky to tipuju spíše na tesnení vika ventilu..
ceny najdes tady...
http://dicompracing.com/nd/vypis.php?zn ... =Hledej%21

ceny jsou bez 5% selvy pro toyta club a věřím že lepší než na výše jmenovaném odkazu :) ( pozor nase jsou už v tomto pohledu vedeny vč. DPH narozdíl od druhého odkazu.. )
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Ne....špatně jste mně pochopili.......chcu přetěsni a vymněnit na hlavě co jde.Když už to bude rozdělaný.A netuším co všechno se tam přetěsňuje a vymněňuje.A je to motor 4A-GE ne 4A-FE.Nebo jsou vodítka ventilů a gufera stejný?V přípedě,že budeš vše mít Idaho,tak vše objednám.Jen by mně zajímalo co vše tam teda je a cena.
E9
Navigátor

Příspěvek od E9 »

vodítka ventilů jsou stejný, v automatejicek jsem motor 4AGE nenašel, v druhém odkazu jo:

http://dicompracing.com/nd/vypis.php?zn ... =Hledej%21

vyměnit 16 guferek bude docela drbačka, jestli to nežere olej, tak bych se do toho asi nepouštěl.....(u xantie jsem měnil 8 guferek a stačilo mě to) Za ušetřený peníze a čas bych dal novej rozvoďák za 360kč. Když jsem měnil těsnění já, udělal jsem pár fotek (chtěl jsem dělat návod) jestli Ti to na něco bude, můžu poslat mailem. Má to asi jedno mega.
ps:stejne se me moc nezdá, že těsnění pod hlavou, který utěsní spalovací prostor-horkej vzduch pod tlakem propuští olej, který nemá v podstatě žádný tlak
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

presne tak, tesneí pod hlavou sem zatím nevidel že by poštelo olej, spíš vzniká prunik opacným smerem - z místa o vyšším tlaku do míst o nižším tlaku takže z vody do oleje nebo ze spalovací komory do oleje.. v tevem případě to bude jako ve stovkách dalších případu tesnení opd víkem ventilu eventuelne gufera vaček.

Nevim co přesne obsahuje kit na 4AGELC ale třeba na suprui tento kit obsahuje veškerá gufera ( vaček + ventilů ) tesnín vík ventilu, okroužky na rozdelovač, tesnení vstřikui atd, atd... takže na tvem míste ( i když jdu prti sobe ) bych doporučil koupit jen tesnení vík nevtilu a gufera vaček, utřít motr a jezdit a cekat co bude dál.. ušetřené peníze kdyžtak investuj do brzd, spojky, rozvodů etc..
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Já jsem na to taky hleděl jak tydýt kudy to teče.Ale kolem deklů ventylů je úplný sucho.Voda v oleju žádná=ani náznak pěny na víčku.A kolem startéru pod výfukovými svody je oleja jak nas..nýho.Prosakuje mi to viditelně i z pravé strany a je na první pohled zřetelný jak to tam pod hlavou teče.
Rozvody mám dva mněsíce nový a spojka je taky udělaná.To samo veškerý těsnění na spodku motoru.Mám vyčištěný olejový čerpadlo a sací koš ve vaně a novou vodní pumpu. Ten motor mám udělanej do posledního puntíku.....Kromně hlavy.Vykašlal jsem se na to a teť se mi to vymstilo.Bohužel.

Dávám to do servisu a nechám ju udělat.Včetně srovnání,zabroušení ventilů a tak dál.Prostě všechno co jde.Momentálně je u karosáře a potom na lak a až pak nechám udělat tu hlavu.Doufám,že to nebude stát majlant. :?
E9
Navigátor

Příspěvek od E9 »

neteče ten olej od rozdělovače po hraně mezi hlavou a blokem motoru, tak, že to vypadá, že to teče pod hlavou? já bych to ještě zkusil pořádně odmastit technickým benzínem a na tu hranu, kudma by to teklo od rozdělovače dal třeba smotek vaty, jestli se nenacucá olejem.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

pokud to jde od startéru bude to hlavni gufero kliky pres které prosakuje olej nasetrvák , ten se tocí a rozstřikuje ho ven, je to hodne pritazené za vlasy ale je to jedinej zpusob jak byse tamtudy olej dostal ven.
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Prosím prosím.Co ještě preventivně vymněnit na hlavě?Mám objednané toto http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=5670 a ještě jsem přiobjednal vodítka ventilů.Ale co víc tam je?......jestli nějaká ložiska,gufera a tak doopravdy netuším.Můj motor stál od listopadu 2004 a když budu hlavu sundávat,tak chci vymněnit maximum dílů za nové.Aby jsem mněl už klid a nemusel se třepat,že mi tam kdykoliv zase něco může odejít.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“