Kolik točíte při normální jízdě?

vše ohledně modelové řady Corolla
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Taky nejsem agresivvní řidič.Víte co je zajímavý? Když tak sleduju jak popisují svůj styl jízdy Corolláci a porovnám to s tím co píšou ti co mají Celicu tak je to rozdíl jako hrom.A to raději nechcu vidět kluky se Suprama :mrgreen:
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
davee
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davee »

Jiří Stejskal píše:Jezdím "ekonomicky", i když tenhle styl jízdy nemá moc co dělat s šetřením jako spíše s mojí povahou :) Nejsem příznivcem adrenalinových sportů a mám rád jízdu klidnou, bez prudkých akcelerací i decelerací a řevu motoru ve vysokých otáčkách :)
Po rovince tedy většinou 2000-3000 otáček, snažím se to držet někde "mezi." Od cca 2700 otáček se motor už dost ozývá, což mě při jízdě ruší a řadím vyšší stupeň :) Podle rychlosti a situace občas nechám spadnout otáčky třeba na 1800, to když se přede mnou po rovince někdo vleče a podřazovat se mi nechce, zase třeba do kopce nechám běžně 3000-3500 otáček, případně to rozjedu na cca 4000 a pak po přeřazení jedu na 2500-2700.
Při předjíždění chci vždycky strávit v protisměru co nejmenší dobu, takže v extrémních případech šlápnu na plyn a nechám motor jít až na nějakých 5000 a pak řadím hned přes jeden stupeň výš. Nebo když chci občas vyhnat z motoru pavouky, jedu třeba do kopce na trojku při 4500-5000 otáčkách. Ty dvě až tři minuty myslím stačí bohatě motoru i mně :) Mně teda určitě :)

Červené pole mi začíná, tuším, při 5400 otáčkách. Motor 1.6 VVT-i (E11 po faceliftu).
mam to naprosto stejne :wink:
Toyota Corolla 1.6 G6 (r.v. 2000, HB)
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Mě bohatě stačí vědomí, že můžu na dvojku jet devadesát a zařadím se i z blbého nájezdu do mezery mezi nekonečnou řadou kamiónů na dálnici (pak samo řadím 1-2-5 nebo alespoň 1-2-4-5). Ale abych si to bez příčiny pořád ověřoval, to nemusím 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Tonda píše:Taky nejsem agresivvní řidič.Víte co je zajímavý? Když tak sleduju jak popisují svůj styl jízdy Corolláci a porovnám to s tím co píšou ti co mají Celicu tak je to rozdíl jako hrom.A to raději nechcu vidět kluky se Suprama :mrgreen:
No hele, ja pres 6 netocim :D
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

No joooooo, s tvojím motorem to snad ani nemáš zapotřebí... :D :twisted: :D
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Nejak nevim, co tady resite. Ja radim tak, abych mel potrebnou dynamiku odpovidajici dane situaci - na rovince ve meste prerazuji na vyssi stupen hodne brzo, pri predjizdeni me obcas prekvapi omezovac. Na otackomer nekoukam, radim podvedome asi podle zvuku motoru a odezvy plynoveho pedalu, jinak to snad ani nejde ne, potom co se clovek szije s autem. Spotrebu mam dlouhodobe s rezervou pod 6 litru.
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

CharlieCh píše:No joooooo, s tvojím motorem to snad ani nemáš zapotřebí... :D :twisted: :D
Uhm, no na 6.5 je tusim redline :D ALe je fakt, ze pri normalni jizde drzim motor spis kolem 2000 a nejak zasadne ho nevytacim. Jakmile mi ale bouchnou saze a hraju si s autem, tak to tocim urcite aspon do tech 5ti, mimo jine tim drzim roztocene turbo. A pokud chci co nejvetsi zatah, tak jdu behem razeni az k redline. Ono je potreba obcas ten motor "vyvetrat" :wink:
Lexus IS200
Lexus RX400h
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

Beaver píše:
CharlieCh píše:No joooooo, s tvojím motorem to snad ani nemáš zapotřebí... :D :twisted: :D
A pokud chci co nejvetsi zatah, tak jdu behem razeni az k redline. Ono je potreba obcas ten motor "vyvetrat" :wink:
Přesně moje řeč, viz příspěvek výše.
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
Elvis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis »

Tonda píše:A jak je to s motorem 4A-GE? Nevíte někdo? Vydrží ten motor i otáčky kolem 8000 delší dobu nebo je to jen na krátkou dobu? A při kolikati zareaguje omezovač otáček?Viděl sem 4A-GE na You tube jak točil 9000.Je to reálný? :crazy: http://ukazto.com/?img=budky-ani1.jpg
tie stare seriove 4a-ge tolko urcite netocili, ved redline je niekde okolo 7000. Silvertop a Blacktop boli uz samozrejme uplne niekde inde, maju uplne ine vnutornosti (aj medzi sebou, black ma lahsie vnutro aj ked zhodny blok motora so silver) + plno veci ktore sa nikde inde nedavali a nedavaju (4klapka napr). Tieto motory tocili dost cez 8000, moj silver ma obmedzovac pri cca 8200 (aj ked mi teraz nejde otackomer... :)) S upravenymi a odlahcenymi komponentami moze ist aj na tych 9000, napriklad Toda racing ponuka plno veci na tieto motory, takze preco nie.
A ci vydrzi ist stale cez 8000? to si ako myslel? na N ho drzat na podlahe? Ci pri jazde na okruhu? nevidim dovod PRECO by to nemal vydrzat, toto nie je VW...
Obrázek
Autá, ľudia, príbehy. Vyberáme tie najlepšie témy, príbehy a živé prenosy z motoršportu. volant.tv
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

Jimmi píše:Mě bohatě stačí vědomí, že můžu na dvojku jet devadesát a zařadím se i z blbého nájezdu do mezery mezi nekonečnou řadou kamiónů na dálnici (pak samo řadím 1-2-5 nebo alespoň 1-2-4-5). Ale abych si to bez příčiny pořád ověřoval, to nemusím 8)
presne tak :) ja akorat nekdy jezdim 1-2-4 na tu 4 to z toho vytahnu tak 150 a to staci :). ... a pokud sem pak klidnej uz :) tak tam hodim 5 ;)
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
SolidSnake
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SolidSnake »

Tak já taky neco přihodim..... na náježďáku klidně jedu 1-2-5.... rychlej akcel a pak držet a na spotřebu.... je pravda že já 5ku vůbec nešetřim... dělám motoru něco zásadně špatnýho když při jízdě vyloženě čekám na to jestli ten tadnej úsek 5ka zmákne a pak popř při dušení podřazuju?
Corolla E10 (92) white
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Tonda píše:Taky nejsem agresivvní řidič.Víte co je zajímavý? Když tak sleduju jak popisují svůj styl jízdy Corolláci a porovnám to s tím co píšou ti co mají Celicu tak je to rozdíl jako hrom.A to raději nechcu vidět kluky se Suprama :mrgreen:
no záleží jak jedeš...

NA supra ( bud mluvit jen o MK3 ) při běžné jízde ( státovka, klikatá, max rychlesot koelm 130-140km/h sem tam předjíždení ) točím do 4,5tis...

když si chci zazávodit tak točím na hranici 6,5tis

turbínu točím max k 5,5 max 6,5tis ( sací vačka z NA ) ale to už znamená přeřazování v extrémní záteži kdy tu trojku dáváte na hranici 150km/h :D

no celkove tyhle šestivály nejsou moc točivé což dává už ten počet válcu ..

jiank langsam jizda s NA je na hranici 2-2,5tis rpm
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Idaho píše:no celkove tyhle šestivály nejsou moc točivé což dává už ten počet válcu ..
Poopravím tohle tvrzení - nejsou moc točivé, protože motor je celkem dost nadčtvercový (vrtání 83 mm, zdvih 91 mm). Motor z novější Supry už je točivější (zdvih a vrtání má shodné) a šestiválcový Skyline je občas k vidění v úpravě co točí až 11 tisíc. Tj. počet válců hlavní roli nehraje.
Lexus IS200
Lexus RX400h
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

Elvis píše: tie stare seriove 4a-ge tolko urcite netocili, ved redline je niekde okolo 7000.
Můj 89 4A-GE s T-VISem (RedTop?) má omezovač přesně na 8000.
Elvis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis »

BRunner píše:
Elvis píše: tie stare seriove 4a-ge tolko urcite netocili, ved redline je niekde okolo 7000.
Můj 89 4A-GE s T-VISem (RedTop?) má omezovač přesně na 8000.
si si isty? na http://www.4age.net/tech/4age/index.htm pisu toto, teda pri 7600 o/min

Specifications:

* Engine displacement - 1.6 litres (1587 cc)
* Layout - DOHC Inline-4 (Straight-4)
* Valves - 16, 4 per each cylinder
* Power - 115-140 hp (96-103 kW) @ 6600 rpm
* Torque - 109 lbf.ft (148 N·m) @ 5800 rpm
* Redline - 7600 rpm
* Fuel Delivery System - MPFI
Obrázek
Autá, ľudia, príbehy. Vyberáme tie najlepšie témy, príbehy a živé prenosy z motoršportu. volant.tv
Odpovědět

Zpět na „Corolla“