Dotaz na světla (denní svícení)

vše ohledně modelové řady Celica
reno84
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reno84 »

buď sem špatně koukal nebo to nikde neni ale neměli by náhodou při světlech pro denní svícení svítit i světla vzadu?
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

reno84 píše:buď sem špatně koukal nebo to nikde neni ale neměli by náhodou při světlech pro denní svícení svítit i světla vzadu?
Mám ten dojem,že musí svítit předek.Zadní ne.Ale nevím to jistě-jen jsem to někde zaslechl...... :?
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
TheEagle
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TheEagle »

Už jsem to sem psal, svítí pouze světla pro denní svícení, zadek tedy nesvítí :wink:
Moje holky:
Celica - na odvod peněz
Rav4 - na práci
Corolla - na zábavu
Hafan
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hafan »

reno84 píše:buď sem špatně koukal nebo to nikde neni ale neměli by náhodou při světlech pro denní svícení svítit i světla vzadu?
ne-e nemeli, jenom ty svetla pro denni sviceni.
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Takovej dotázek........netušíte rozměry jak daleko musí být světla na denní svícení od blinkrů? Pro mlhovky takový vyhláška je,ale pro tahle světla jsem o tom ještě nic nezaslechl.Nemáte doma vyhlášku?Koupil jsem světla a momentálně je zabudovávám na pevno přímo do nárazníku a nerad by jsem je potom předělával.
Miroslav Fiala
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miroslav Fiala »

Světla se automaticky rozsvítí po zapnutí zapalování a při zapnutí klasických světel automaticky zhasnou a jsou schváleny pro provoz na ČR. komunikacích. Výhody: Malá spotřeba el. energie, šetření klasických světel a alternátoru. Předpis pro montáž: max. 40 cm od kraje vozidla, min. 25 cm výška od vozovky a max. 60 cm od sebe.
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

A minimální vzdálenost od blinkrů není stanovená?Jen tohle jo?
Dark
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark »

ja_ma píše:.. A denni sviceni neznamena ze se roznou samy, ale ze nemusi mrkat, tak jsem to teda pochopil!
ale prave ze ano na to su svetla na denne svietenie ,maju vyhodu v tom ze svietia iba oni(nie zadok)a naju mali odber tak od 6az12W na jednu ziarovku teda mozu svietit aj pri startoconi su velice dobre ..ked uz ozakonnili taku sprostost....ja sa ich ties chistasm namontovat lebo to vyzera ze aj u nas to chcu schvalit...:(:(:(:(:(:(:(
. . . celica 1,6 16v 4A-FE 77kW/105k 1992 . . .
Obrázek
Miroslav Fiala
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

TO TONDA : Jo dej si to takhle a jsi v pohodě 8)
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

Miroslav Fiala píše: Předpis pro montáž: max. 40 cm od kraje vozidla, min. 25 cm výška od vozovky a max. 60 cm od sebe.
nemáš tam trochu chybu ?:) max 40cm od kraje vozidla x 2 = 80cm + max 60cm od sebe = maximální šířka auta, na který lze ty světla legálně namontovat, 140cm :lol: už jen to max 60cm od sebe bije do očí :)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

mam dotaz,,, mam na celice mlhovky,,, a chcel by som aj tieto svetla od HELLA,,, ako to sklbit aby som nemusel vyhadzovat mlhovky?
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

ToyoCarE píše:mam dotaz,,, mam na celice mlhovky,,, a chcel by som aj tieto svetla od HELLA,,, ako to sklbit aby som nemusel vyhadzovat mlhovky?
úplně jednoduše, svetla na denní svícení se NEMONTUJOU místo mlhovek!! mají svoje vlastní zapojení, a kord ty od Helly se automaticky rozsvěcujou a zhasínaj(samo pokud to tak zapojíš) :wink:
jen budeš mít v nárazníku mlhovky a ty světla zároveň :)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Miroslav Fiala
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Radus2,0Gti
Věčnej rejpal

Příspěvek od Radus2,0Gti »

Hele světla pro denní svícení musí svítit až po nastartování motru, s nimi nesmí svítít žádné jiné venkovní osvětlení, což znamená, že jak zapneš obrysovky nebo hlavní světlomety tak musí automaticky vypnout. Jinak je to úplně na nic, jelikož každý tunel by jsi měl svítit takže musíš před vjezdem do tunelu zapnout hlavní světla. daleko lepší je si dát namontovat automatické rozsvěcování světel, jelikož se o nic nestaráš jen jezdíš. No a co se týká elektriky, tak pokud máš vše v pořádku tak se ti nemůže nic ničit (je to prokázané testy od firmy Dekra). :wink:
RAV4 D-CAT
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Každej to bere trochu jinak.Já zase upřednostňuju světla na denní svícení protože každá žárovka má svou životnost a hrabat se věčně v hlavních světlech se mi nechce.Zadalší tím šetříš motorky světel.Čím miň je vyklápíš-tím líp.A na takový to popojetí nebo vyjetí z garáže nepotřebuju aby mi věčně vyjížděli a zajížděli světla.A v neposlední řadě je design.Prostě se mi to líbí.To auto se tím opticky sníží.A zapojení zvládne každý sám.Koupí si rozpínací relé /pokut není v balení/ a za půl hodiny nemá co dělat. :wink:
čus
Odpovědět

Zpět na „Celica“