klic na svicky?svetla na denni sviceni
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
ono v tech nasich mlhovkach je takova zluta vlozka a tu kdyz vyndas tak je to normalni svetlo, a nevim proc prasarna , videt to je, neoslnuje toJimmi píše:Svítit mlhovkama je v každém případě prasárna....!Petr píše:...nechápu proč utrácite za světla na denní svícení máte svítit těma mlhovkama a říkat že je to na denní svícení...

edit: ano oslnujou podle toho jak jsou nastaveny a jak je v nich ta vlozka, me smerujou tak dolu ze z dalky neoslni a treba mam tu vlozku v nich danou obracene( je na pul neprusvitna- plechova) , takze treba je to tim, oslni me to az kdyz se na ne divam uplne zeshora,
jinak nejsem magor abych s nima svitil porad, ve meste zasadne vypinam a svitim jen na rychlejsich silnicich ( E55 ) a jen za dne
jinak zkusim v noci z dalky jak to oslnuje a dam vedet

Naposledy upravil(a) Pavo.B. dne úte 12.06.2007, 15:26, celkem upraveno 1 x.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
přesně tak, jendak mlhovka svým umístením neswplnuje specifikaci svetel na denní svícení ( a policajt je vukl když ti to odekjve ) anvíc mlhovky oslnujou jako kráva, hlavně v podvečer to ani nemusí jet po horizontuJimmi píše:Mlhovka je na rozdíl od jakýchkoli jiných světel úzký paprsek, který ti na horizontu svítí přímo do očí. Více k tématu odmítám diskutovat.
Tak to si dovolím nesouhlasit pokud můžu. Dle zákona a definice umístění světlometů pro denní svícení je právě místo pro mlhovky jedno z nejlepších. Důvody proč se mlhovky pro tento účel nehodí jsou:Idaho píše:přesně tak, jendak mlhovka svým umístením neswplnuje specifikaci svetel na denní svícení ( a policajt je vukl když ti to odekjve ) anvíc mlhovky oslnujou jako kráva, hlavně v podvečer to ani nemusí jet po horizontuJimmi píše:Mlhovka je na rozdíl od jakýchkoli jiných světel úzký paprsek, který ti na horizontu svítí přímo do očí. Více k tématu odmítám diskutovat.
1. max. povolená je žárovka 22W (mlhovka má 55W)
2. zakřivení paraboly lampy + lámání světla je naprosto rozdílné (proto mlhovka oslňuje)
osobně jsem si před zavedením denního svícení dost dlouho dopisoval s jednou technickou zkušebnou i ministerstvem abych se o tom dozvěděl co nejvíc... ve výsledku jsem zjistil, že nejlepší je si prostě vyrobit automatické spínání potkávacích světometů na otočení klíčku zapalování (mé to stálo trochu práce, jedno relé, spínač s doutnavkou a klubko drátů) a je vystaráno... to ale bohužel nepomůže nikomu kdo má "mrkačku"

- Petr
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ja tu žlutou vložku tam nemám ale mám tam H3 který svítí do modra imituje to xenonPavo.B. píše:ono v tech nasich mlhovkach je takova zluta vlozka a tu kdyz vyndas tak je to normalni svetlo, a nevim proc prasarna , videt to je, neoslnuje toJimmi píše:Svítit mlhovkama je v každém případě prasárna....!Petr píše:...nechápu proč utrácite za světla na denní svícení máte svítit těma mlhovkama a říkat že je to na denní svícení...![]()
edit: ano oslnujou podle toho jak jsou nastaveny a jak je v nich ta vlozka, me smerujou tak dolu ze z dalky neoslni a treba mam tu vlozku v nich danou obracene( je na pul neprusvitna- plechova) , takze treba je to tim, oslni me to az kdyz se na ne divam uplne zeshora,
jinak nejsem magor abych s nima svitil porad, ve meste zasadne vypinam a svitim jen na rychlejsich silnicich ( E55 ) a jen za dne
jinak zkusim v noci z dalky jak to oslnuje a dam vedet
no jestli je to prasárna to nevím nikdo si nikdy nestěžoval a neblikal že bych oslnoval furt lepší než někteří co maj v podkavačkách 100W žarovky to panečku oslnuje
a navíc se mi to auto líbí víc vypadá ve zpětných zrcátkách nižší a širší než ve zkutečnosti je mám pocit že tak svítí i corvetty z vyklápěčkama a v poho
no jinak máte pravdu že to není podle vyhlášky ale nezdá se mi že bych oslnoval můžu to zkusit ale dle reakcí ostatních jsem to považoval za bezproblémové svícení
jo a kdo ty mlhovky máte a zkoušeli jste je v mlze tak dle mého názoru to svítí na 2 věci do mlhy takže v mlze stejně nepoužívám!!
má to podsvítít tu mlhu ale absolutně žádnej učinek to se soudruhům z východu nepovedlo

- scruupp
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
no nevím jestli jel někdo v noci proti tobe z rožnutejma mlhovkama, ale z mých zkušeností je to docela nepříjemný a navíc tady u nás (a nevím proč) skoro každej fiaťák je má rožlý a většinou zároveň i s potkávačkama a že je jich tu dost (nic extra proti fiaťákum a už mě to sere)
Naposledy upravil(a) scruupp dne úte 12.06.2007, 20:30, celkem upraveno 1 x.
TOYOTA CELICA 4g 2.0 GTi + BMW 325i Touring (2.5->170k + špéra->radost z jízdy dveřma napřed)
- Petr
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
to je mi v noci celkem jedno to s těmi mlhovkami nesvítím kolem 8 zapnu sklapovačky a spodní vypnu v kombinaci z potkavačkama je nezapínám bud jedny nebo druhý no a ráno když je světlo taky spodníma samosebou v zimě když je dříve tma nebo když prší a je mlha svítím potkavačkamascruupp píše:no nevím jestli jel někdo v noci proti tobe z rožnutejma mlhovkama, ale z mých zkušeností je to docela nepříjemný a navíc tady u nás (a nevím proč) skoro každej fiaťák je má rožlý a většinou zároveň i s potkávačkama a že je jich tu dost (nic extra proti fiaťákum ale už mě to sere)
a když jezdí čeldou manželka tak ta svítí jen potkavačkama protože se bojí cajtů
tak to zase neprožívejte aspon mě poznáte kdo to je a kdo v tom sedí

-
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Co se tyce pouziti mlhovek v mlze tak bez nich bych teda nerad jezdil
Dva tydny zpatky sem jel pres videlsky kriz v jesenikach a byla tam husta mlha jako mliko, viditelnost max 20 - 30 metru a svitil sem jenom mlhovkama a aspon sem videl lajny na ceste
jinak pri pouziti potkavacek to bylo mnohem horsi takze ty mlhovky v tomhle ohledu plni funkci a rek bych ze spravne 

Celica 94' ST202 SS, 3S-GE 129 kW "Vendulka"
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
To že lidi svítej přez den mlhovka vidim dnes a denně, nejvíc mě to zaráží když svítí mlhovkama a potkávačkama zároveň, no co jejich věc, přez den to neotravuje a když už je šero taxem takhle snad nikoho nepotkal.
Když sem si předělal světla na Sleepy eye tak to taky vypadalo libově, když sem jel několik km za kámošem tak, řikal že to v zrcátku vypadá hodně dobře, jal Lambo nebo co,a le taky řikal že to docela oslnuje, navíc v noci nesvítily zrovna slavně + věčný problémy se zkratama, taxem je nakonec vyhodil a dal zpět origonály.
btw ale budu je montovat do nárazníku, jako mlhovky
Když sem si předělal světla na Sleepy eye tak to taky vypadalo libově, když sem jel několik km za kámošem tak, řikal že to v zrcátku vypadá hodně dobře, jal Lambo nebo co,a le taky řikal že to docela oslnuje, navíc v noci nesvítily zrovna slavně + věčný problémy se zkratama, taxem je nakonec vyhodil a dal zpět origonály.
btw ale budu je montovat do nárazníku, jako mlhovky
Naposledy upravil(a) garfielld dne stř 13.06.2007, 00:20, celkem upraveno 1 x.

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Ze by?
Ahoj jedny mlhovky origos na patou celdu ma tenhle typek, muzu je tu koupit a pak poslat do Cech a nebo dovezt a ta cena se mi (zatim) zda docela dobra, ale spis by me zajimalo jak to bude sviti u nas, kdyz tady jezdi po spatny strane, aby to nebylo k nicemu...
http://cgi.ebay.co.uk/GEN-5-90-93-Toyot ... dZViewItem

- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ze by?
Normalne, mlhovky se pro ruzne zeme nelisi, obe dve sviti stejne dosiroka.olik píše:Ahoj jedny mlhovky origos na patou celdu ma tenhle typek, muzu je tu koupit a pak poslat do Cech a nebo dovezt a ta cena se mi (zatim) zda docela dobra, ale spis by me zajimalo jak to bude sviti u nas, kdyz tady jezdi po spatny strane, aby to nebylo k nicemu...![]()
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz