Ale nez tu Ochcavku, tak to bych bral vsema deseti to Subaru. Anebo si pockej na pristi rok, prijde novy Avensis a treba bude i 4x4 varianta ...
Jasně že se šikne 4x4,ale sedni z Oktávky do Avensise. Si pak říkám,když dva dělají totéž,NIKDY to není totéžMaaara píše:Tak to joTo se ctyrkolka sikne ....
Ale nez tu Ochcavku, tak to bych bral vsema deseti to Subaru. Anebo si pockej na pristi rok, prijde novy Avensis a treba bude i 4x4 varianta ...
Ahoj, tak se jeste zeptam na jednu vec...Maaara píše:Sedadlo ridice mi nevrze, ikdyz asi pred 14 dni jsem mel pocit, ze mi trochu povrzavalo v zatackach, ale ted uz to nedela.
Tak tyto prvky znám,ale pod jinými zkratkami.Maaara píše:Ahoj Jolly,
k tem tvym otazkam:
VSC - Řízení stability vozidla - Systém VSC se automaticky uvede do činnosti, jakmile zjistí, že se vozidlo v důsledku prudkého pohybu volantem nebo na kluzkém povrchu dostává do smyku. Jeho činnost spočívá v tom, že vytvoří odpovídající brzdnou sílu a sníží výkon motoru tak, aby se nadměrný boční smyk pneumatik omezil a tím pomohl řidiči udržet vůz pod kontrolou
BA - Asistenční systém brzd - Systém BA automaticky podporuje brzdění v nebezpečné situaci, když řidič sešlápne brzdový pedál rychle avšak nedostatečně silně. Systém neustále měří, jak rychle a jak silně řidič pedál stlačuje a poté, pokud je to třeba, automaticky zvýší brzdnou sílu. Načasování a úroveň asistence závisí na tom, jak akce řidiče probíhá; jakmile pedál uvolní, BA odpovídajícím způsobem intenzitu svojí pomoci sníží.
TRC - Řízení trakční síly - Pokud akcelerujete příliš prudce a hnaná kola v důsledku toho ztratí svoji přilnavost a začnou prokluzovat, sníží systém TRC automaticky výkon motoru a tím obnoví trakční sílu pneumatik.
EBD - Elektronická distribuce brzdné síly - Systém EBD doplňuje ABS tak, že optimálně rozděluje brzdnou sílu mezi všechna kola.
DPF - Diesel Particulate Filter - filtr pevných částic, Avensis má jen ve 180k verzi
TCS - Kontrola trakce - protiprokluzovy system - to je to tvoje EDS
Maaara píše:Ahoj Kubo,
tak hlavne ze to sedadlo je uz OK a ze to jde vyresit, tu loketku jsem si myslel ze to tak dopadne.
No ja se chystam do servisu taky s tema dverma, uz jsem zjistil, ze mam ten "drzak" zamku na B sloupku celkem slusne omlaceny a na plechu kolem zamku jsou taky pekny otlaceniny od toho oka, takze ty dvere asi litaj jak nudle v bande
Byl jsi ud Duby ze ? Je potreba se tam predem objednat nebo staci jen zajet ?
Tak at dal Ave slouzi.
Ahoj, je treba se objednat, ja to delam tak, ze auto dovezu na 8.00 a pujcuju si od nich Corollu nebo Yarise za 600 Kc. Maji az do 22, takze okolo devate po praci tam zajedu, vezmu auto hotovo. Jinak oni po dokonceni zakazky volaji.
No ty dvere - to me nedela, ale zase pozoruju, ze kdyz jedu po kostkach, tak jakobyve dverich spolujezdce neco rachtalo. Ne moc, ale neco slysimuz jsem na to asi uchyl, ale musim prijit co to je. Uvital bych zkusenosti dalsich majitelu Avensisu, i pred faceliftem - co vam kde hrka, boucha a jak jste to resili?
Mara
Můžeš uvést nějaké věci v čem podle tebe škoda pokulhává vůči Avensisu? Na firmě máme nyní asi 10 různejch Toyot od avensise 2.0 přes 1,8 a souhlasim, že ten motor 1,8 je dobrej , ale pokud bych si moh vybrat tak bych po minulý zkušenosti volil Octavii II dnes k dispozici s 1,8Tboboo píše:Blahopřeji ke koupi.
Je to nové,nebo jeté. Já koupil v březnu Avensise - liftback,hnědá metalíza 1,8-VVTi,110 000 km,2003 - zatím maximální spokojenost.Co mě zaráží - když jedu "opatrne" na delší cesty,tak dle PC mám spotřebu 6,7 l/100 km.Ve městě mám současný údaj 7,0 l/100 km.Sleduji to i "papírově" a údaje z PC +,- potvrzeny,ale stejně mě to zaráží !!!! Předtím jsem měl Avensise 99, 1,6 , liftback ,ale spotřeba 7,2 l/100 km ,proto to udivení !!!????
Jinak asi a po čase poznáš,že to nelze srovnávat s Octávií - Škoda prostě pokulhává.Vím o čem mluvím,v práci jezdím s benzinovou i dieselovou Octavií.
Poděl se o své první zážitky .....)