Vymena chladiacej kvapaliny

vše ohledně modelové řady Avensis
viliammmmm
Řidič

Re: Vymena chladiacej kvapaliny

Příspěvek od viliammmmm »

Patrick píše:Zdravím Vás, tak se mi podařila vyměnit chladící kapalina. Na levé straně u řidiče (kde je autobaterie), tak jsem odmontoval spodní kryt motoru, kde jde vidět tak záludně schovaný výpustný ventil - vzhledové to vypadá jako "umělá, bílá cca 2 cm dlouhá matka a je ze "šikma", která se odšroubuje a uvolní tak kapalinu, která vyteče přímo z otvoru vedle v chladiči přímým směrem dolů. Vypustil jsem zhruba 6l. Koupil jsem Sheron již naředěný a snad vše bude OK. Radil jsem se s výběrem s lidmi v oboru přes chladící kapaliny až přes Toy servis a zásadní důvod, proč kupovat originál Toy kapalinu, mi nikdo neřekl - spíše naopak.

Do toho jsem ještě vyměnil přední brzdové destičky a brzdovou kapalinu.

Vše jde zvládnout relativně v pohodě, až na to šílené zakrytování motoru. Jelikož u mého Avensisu, tam držel na různý způsob, protože originální úchytky jsou totálně vylámané a dát kus plastu zpět zabralo snad nejvíce času :)

Mějte se
Dakujem, velmi mi to pomohlo, včera večer sme to skoro po tm e nevedeli násjť, dnes sa ide na ti sice tiež vecer, ale uz vieme kde hladat ten vypuštaci ventil.
Nám bolo divne že by to tam nebolo. A s tým krytom motora más úplnú pravdu.

Dakujem VILO
Avensis 2,2 130KW, D-CAT.4D,Exlusive, 2006/7

Toyota RAV4 2021, 2.5 Hybrid AWD, Executive
Odpovědět

Zpět na „Avensis“