micron píše:Ten se vyřadil z kolotoče... takže umístění by bylo někde v místě původního kompresoru klimy předpokládám? Já úplně blbej jojo kompresorně vzato 

Dat to muzes kamkoli kam ti to vleze a budes mit moznost to pohanet remenem. TAkze pokud se vleze misto klimy tak idelaka a jen prepocitat remenici a prevod, kvuli otackam.  Vzduch pujde  z konusu do kompresoru ktery je pohaneny prevodem z motoru a pak pres chladic (klidne naporovej) na klapku motoru. Pak nejaky ty kokotinky okolo a hotovo. Me osobne to i pres ty remenice prijde jednodusi nez turbo. uz jen kvuli teplu a oleji atd. 
Nastaveni kompresoru a jeho tlaku je zavysle na onom prevodu takze se da docela dobre ladit, na druhou stranu kompresor ma omezeni maximalky co se tyce tlaku atd. Kazdy ma neco ....
Nejake hodnoty pro M45 pri jeho otackach 
M45 = 14000rpm max = 10 psi
 1400 = 1psi
 2800 = 2psi
 4200 = 3psi
 5600 = 4psi
 7000 = 5psi
 8400 = 6psi
 9800 = 7psi
 11200 = 8psi
 12600 = 9psi
 14000 = 10psi
Pokud by jsi mel omezovac na 7tisich tak by jsi prevodem 1:2 dostal v omezovaci 0,7 baru a ve 2tisich by jsi mel 0,2 bary.  Je to tezka teorie, ale z toho vychazi ze pokud by jsi si prevodem pridal dole ztratis nahore (kompresor bude pak spis zatez nez produkt vykonu), coz vadit nemusi ..
Investice to sice je, ale podle me se tim niz neztrati a mozna bych to i uprednostnil misto turba za predpokladu ze to budu brat jako dolazeni motoru a jeho vykonu (tam kde ma slabinku) bez toho abych se hnal za vykonem a utracel zbytecne prachy. 
POkud je seriovej motor ok tak bych se toho moc nebal. Na tech par koni a kroutak co to prida tam rezervu mas  

jestli ti to teda neklepe