Avensis-centrál
Zdar chlapi,
obě tyto závady jsem měl, resp. jednu jsem ještě nevyřešil.
1) co se týče autom. stahování řidičova okna je zprovoznění jednoduché: okno je zavřené.
1. Zmáčkni tlačítko otevírání do první polohy (tzn. neautomatické stahování) a drž ho do úplného otevření okna + cca. 2 sec po úplnám otevření. Potom tlačítko pusť.
2. Zmáčkni tlačítko zavírání do první polohy (tzn. neautomatické zavírání) a drž ho do úplného zavření okna.
3. Zmáčkni tlačítko otevírání do první polohy (tzn. neautomatické stahování) a drž ho do úplného otevření okna + cca. 2 sec po úplnám otevření. Potom tlačítko pusť.
5. Zmáčkni tlačítko zavírání do první polohy (tzn. neautomatické zavírání) a drž ho do úplného zavření okna.
6. Zmáčkni tlačítko otevírání do první polohy (tzn. neautomatické stahování) a drž ho do úplného otevření okna + cca. 2 sec po úplnám otevření. Potom tlačítko pusť.
7. Zmáčkni tlačítko zavírání do první polohy (tzn. neautomatické zavírání) a drž ho do úplného zavření okna.
A nyní by mělo automat. otvírání a zavírání fungovat. Pozor! Nesmíš v průběhu tohoto procesu zmáčknout lačítko do druhé polohy (automat. zavírání nebo otevírání). Tento postup jsem získal z Toyoty servisu a funguje na mojem autě. Snad bude fungovat i tobě. Toto se mi stalo, když jsem měnil baterku.
2) co se týče toho centrálu mám problém že mi nejde ani odemykat ani zamykat dálkově. Klíčem je centrál funkční. V mahuálu jsem se dočetl, že se toto stane když měníš baterky v dálkači, nebo když pomačkáš LOCK nebo UNLOCK mimi dosah auta, např. náhodné mačkání v kapsi. Postup na zprovoznění je napsán takto: otevři dveře když není klíček v zapalování . Klíček v zapalování otoč do druhé polohy, tuším že je to AAC a po 10 sec. dvakrát za sebou zmáčkni LOCK nebo UNLOCK. Měl bys slyšet cvaknutí v zámcích. Nyní by měl již dálkač fungovat. Mě se to nepodařilo zprovoznit. Na zítřek jsem objednaný do Toy servisu, tak uvidím.
obě tyto závady jsem měl, resp. jednu jsem ještě nevyřešil.
1) co se týče autom. stahování řidičova okna je zprovoznění jednoduché: okno je zavřené.
1. Zmáčkni tlačítko otevírání do první polohy (tzn. neautomatické stahování) a drž ho do úplného otevření okna + cca. 2 sec po úplnám otevření. Potom tlačítko pusť.
2. Zmáčkni tlačítko zavírání do první polohy (tzn. neautomatické zavírání) a drž ho do úplného zavření okna.
3. Zmáčkni tlačítko otevírání do první polohy (tzn. neautomatické stahování) a drž ho do úplného otevření okna + cca. 2 sec po úplnám otevření. Potom tlačítko pusť.
5. Zmáčkni tlačítko zavírání do první polohy (tzn. neautomatické zavírání) a drž ho do úplného zavření okna.
6. Zmáčkni tlačítko otevírání do první polohy (tzn. neautomatické stahování) a drž ho do úplného otevření okna + cca. 2 sec po úplnám otevření. Potom tlačítko pusť.
7. Zmáčkni tlačítko zavírání do první polohy (tzn. neautomatické zavírání) a drž ho do úplného zavření okna.
A nyní by mělo automat. otvírání a zavírání fungovat. Pozor! Nesmíš v průběhu tohoto procesu zmáčknout lačítko do druhé polohy (automat. zavírání nebo otevírání). Tento postup jsem získal z Toyoty servisu a funguje na mojem autě. Snad bude fungovat i tobě. Toto se mi stalo, když jsem měnil baterku.
2) co se týče toho centrálu mám problém že mi nejde ani odemykat ani zamykat dálkově. Klíčem je centrál funkční. V mahuálu jsem se dočetl, že se toto stane když měníš baterky v dálkači, nebo když pomačkáš LOCK nebo UNLOCK mimi dosah auta, např. náhodné mačkání v kapsi. Postup na zprovoznění je napsán takto: otevři dveře když není klíček v zapalování . Klíček v zapalování otoč do druhé polohy, tuším že je to AAC a po 10 sec. dvakrát za sebou zmáčkni LOCK nebo UNLOCK. Měl bys slyšet cvaknutí v zámcích. Nyní by měl již dálkač fungovat. Mě se to nepodařilo zprovoznit. Na zítřek jsem objednaný do Toy servisu, tak uvidím.
Toyota Avensis sedan 2.0 16V / 128 HP r.v.: 1998
- Gongush
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tak díky, problém s oknem byl vyřešen, sice sem udělal chybu v tom tvým návodu hned na začatku, ale Ave pochopil a okno už normalně reaguje. Jen ten DO furt zlobí.Dragon píše:1) co se týče autom. stahování řidičova okna je zprovoznění jednoduché...
2) co se týče toho centrálu mám problém že mi nejde ani odemykat ani zamykat dálkově...
P.S.: je takovych podobnych návodů na netu víc? vypada to že dokážou ušetřit dost času
Carina E T19 2.0TD combi '96
Škoda Octavia Combi 1.9TDi 96kW '03
[Tak díky, problém s oknem byl vyřešen, sice sem udělal chybu v tom tvým návodu hned na začatku, ale Ave pochopil a okno už normalně reaguje. Jen ten DO furt zlobí.
Mě to nezačlo dělat kvuli toho, že jsem vyměnil baterky v kliči, ale byla to prvni věc která mě napadla že by mohly byt špatne. Když tak dej prosím vědět jak si dopad v tom servise, co a jak, kde a za kolik? Díky ...ale jak tak koukam tak asi jedeš do NJ že?
P.S.: je takovych podobnych návodů na netu víc? vypada to že dokážou ušetřit dost času
...teda pokud fungujou
[/quote]
Tak, tak. Jedu do NJ. Dám pak vědět co na to odborníci. Mě DO přestal fungovat jen tak, bez uvedených příčin. Večer jsem zamknul a ráno už nic. To že se to stává při výměně baterek, nebo nechtěným pomačkáním mimo dosah auto mám napsané v manuálu pro Ave. Návod na zprovoznění toho okna mi poradil jeden servisák u Toy. Takže nevím jestli jsou někde na webu podobné návody.
Tak, tak. Jedu do NJ. Dám pak vědět co na to odborníci. Mě DO přestal fungovat jen tak, bez uvedených příčin. Večer jsem zamknul a ráno už nic. To že se to stává při výměně baterek, nebo nechtěným pomačkáním mimo dosah auto mám napsané v manuálu pro Ave. Návod na zprovoznění toho okna mi poradil jeden servisák u Toy. Takže nevím jestli jsou někde na webu podobné návody.
- Gongush
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
takže proběhla nějaka změna, najednou jde kličem odemknout cele auto, ale zamknout jde jen řidičove dveře, pomoci DO zas cele auto zamknu ale už neodemknu.
Tak mě napada, neni to nějaka pojistka? Myslim tim když zamknu pomoci DO tak se deaktivuje tlačitko na dveřich, aby nešlo auto otevřit např.prostrčenim nějakyho dratu a cvaknuti na ono zmiňěné tlačitko? Jen takovy napad
Prosim, mužete to někdo zkusit na svem Ave? Nejlip 98' moc diky
Tak mě napada, neni to nějaka pojistka? Myslim tim když zamknu pomoci DO tak se deaktivuje tlačitko na dveřich, aby nešlo auto otevřit např.prostrčenim nějakyho dratu a cvaknuti na ono zmiňěné tlačitko? Jen takovy napad
Prosim, mužete to někdo zkusit na svem Ave? Nejlip 98' moc diky
Tak jsem to pro klid duse zkusil a fuguje to nasledovne. Odemknu pomoci DO, vlezu do auta zavru dvere. Prepinacem na madle muzu dvere odemykat i zamykat. Kdyz ho zamknu prepinacem, tak ho klidne DO odemknu. Kdyz ho ale zamknu DO, tak na odemknuti prepinacem nereaguje a na zamknuti slysim jak cvaka rele a chce ho zamknout, coz samozrejme nejde pac je uz zamceny. To vse bez pritomnosti klicku v zapalovani - jinak by neslo DO. Takze asi tak.Gongush píše: Prosim, mužete to někdo zkusit na svem Ave? Nejlip 98' moc diky
Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
- Gongush
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
aha, takže je to tak nějak jak jsem popisoval, tudíž tady chyba není, díkyjarmil píše:Tak jsem to pro klid duse zkusil a fuguje to nasledovne. Odemknu pomoci DO, vlezu do auta zavru dvere. Prepinacem na madle muzu dvere odemykat i zamykat. Kdyz ho zamknu prepinacem, tak ho klidne DO odemknu. Kdyz ho ale zamknu DO, tak na odemknuti prepinacem nereaguje a na zamknuti slysim jak cvaka rele a chce ho zamknout, coz samozrejme nejde pac je uz zamceny. To vse bez pritomnosti klicku v zapalovani - jinak by neslo DO. Takze asi tak.
tak už jen přijit na to proč mi nejde odemknou pomoci DO
- Gongush
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
no podle mě ma imobilizer už každy Ave...Dragon píše:Tak mě ještě napadlo, že bude asi rozdíl jestli má Ave jenom centrál na DO nebo ještě navíc imobilizér. Nicméně dnes odpoledne budu v Toy servise, takže pokud mi to večer vyjde tak napíšu co a jak.
Už to funguje. Rozkódoval se klíč s řídící jednotkou. Museli v Toy provést přeprogramování. Takže bohužel žádná domácí oprava, pokud není k dispozici software + kabel k řídící jednotce. Čas opravy tak na jedno cigáro a měl jsem to zdarma - v dnešní době potěšující 
- Gongush
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
tak diky za infoDragon píše:Už to funguje. Rozkódoval se klíč s řídící jednotkou. Museli v Toy provést přeprogramování. Takže bohužel žádná domácí oprava, pokud není k dispozici software + kabel k řídící jednotce. Čas opravy tak na jedno cigáro a měl jsem to zdarma - v dnešní době potěšující
jen je mi divny že ja pomoci DO zamknu, ale neodemknu... aby v tom nebylo cosi jineho, jinak se v Toyo servise nedoplatim
tak diky za info
jen je mi divny že ja pomoci DO zamknu, ale neodemknu... aby v tom nebylo cosi jineho, jinak se v Toyo servise nedoplatim
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
je slyšet něco v zámku (cvaknutí) když odemykáš pomocí DO?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
je slyšet něco v zámku (cvaknutí) když odemykáš pomocí DO?