Celica GT4 versus BMW... ;-)

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět

Co máte raději?

Toyotu
27
79%
BMW
4
12%
Škubánky
3
9%

Celkem hlasů: 34

mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

2) tych 30ps som pisal v prospech 4WD..325i ma 170PS. Co sa tyka toho m3 tak nebud naivny.. ake hodnoty mam porovnavat ked nie papierove? Tvoje alebo moje subjektyvne pocity?

Ja sem uz pisat nemusim..su to len reakcie niekoho kto musi to auto opravovat..ale staci citat tie vase prispevky a je z toho vidno ze tie auta niesu az take super bezproblemove ako by sa zdalo..ja sa len bojim ze opravim motor, narvem tam 150tis a potom zisitim ze je tam dosranych dalsich xy veci ktore sa za
a, nedaju zohnat na vrakaci a ani ako nahrada
b, original stoji take prachy ze sa to ani neoplati robit. Samo ze ked chce niekto dat do 14rocneho auta 500tis tak nema problem.

a ohanat sa rebrickami spolahlivosti cca max 5 rocnych aut je na smiech. Idem radsej zasa do garaze nech uz coskoro vyskusam na vlastnej kozi co tu vsetci tak obhajujete.

Elvis píše:to mison:

1) neboj sa, nie je to o tom ze si kupil auto ktore som chcel ist pozriet a pripadne aj mozno kupit. Ci by som na to mal alebo nie, to prosim ta TY neries, ja hlavne investujem inde nez do aut a kuriev... preto sa aj vozim zatial na tom na com sa vozim, to len tak na okraj.

2) uz tu prosim ta prestan vypisovat tie papierove hodnoty. A ak by si co to vedel o dynamike pripadne inych veciach, vedel by si ze napr tych cca 30 PS co tu furt vyzdvyhujes zozerie 4wd jedna radost. Ale to je skor otazka na Rada Cikora pripadne Erika (555)

3) " Ale mozno aj toyota robila nejaky vykonny atnosferak do 2,5litra..sak napiste." Vidis, o tomto tu hovorim, ty najprv rozputas flame svojimi nebojacnimi recami a potom to schytas. "Kto seje vietor, zne burku..." to si zapamataj. To ze si nikdy nevidel nadupany vysokootackovy motor od toyoty este neznamena ze neexistuje. Len tak pre tvoju info, momentalne je na predaj v BA corolla (uz druha!!!) s takymto motorom - 1.6 4a-ge 20v 160 PS, tak mi prosim ta este chvilu pis o tom ako toyota nevie stavat motory...

4) tie ruzove okuliare nekomentujem, tak isto ako toho dotycneho pana.
CelicaNR
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CelicaNR »

Mison: ja suhlasim s tebou a v podstate aj sucitim, lebo som tiez nekupil dobry kus a lejem do neho prachy ( a to tych 100 uz davno poslo).

Ale nepochopim jedno. Ty si sa este v ziadnej GT4 nevozil ???? :shock:

Ked nie, tak nechapem ako mozes porovnavat. Ja som sa dost vyvazal (nesoferoval) na WRX aj STi a potom som sa nechal raz odviezt na GT4 St185 a citiil som, ze to nie je STi s 265 konmi, ale medzi tou WRX a GT4 len s mojho subjektivneho dojmu rozdiel nebol. No po tom zazitku v GT4,
som nechapal, ake vozenie je to za taku cenu ! S WRX ak to porovnam, tak je to za mozno polovicnu cenu (na autoscout idu od 9.000 eur) a to nehovorim o spotrebe. Hocikto ti potvrdim ze nie je problem jazdit za 10l na GT4, kde 10l na WRX je asi trosku problem. ;-)

Ja si myslim, ze ked to doskladas a zacnes sa na tom vozit, a klopem na drevo, nebude sa ti nic kazit, tak zmenis rozhodnutie a nebudes to chciet predat aspon rok-dva !

Drzim ti palce!
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

easyrider nas s kamosom viezol.. islo to dobre..ale BMW malo lepsie zrychlenie..ale v celice sme boli traja. On ju ma trochu vytlcenu tak snad po GO bude jazdit lepsie. Ja dufam ze to bude tak ako si pisal lebo uz to stoji nehorazne usilie.
CelicaNR píše:Mison: ja suhlasim s tebou a v podstate aj sucitim, lebo som tiez nekupil dobry kus a lejem do neho prachy ( a to tych 100 uz davno poslo).

Ale nepochopim jedno. Ty si sa este v ziadnej GT4 nevozil ???? :shock:

Ked nie, tak nechapem ako mozes porovnavat. Ja som sa dost vyvazal (nesoferoval) na WRX aj STi a potom som sa nechal raz odviezt na GT4 St185 a citiil som, ze to nie je STi s 265 konmi, ale medzi tou WRX a GT4 len s mojho subjektivneho dojmu rozdiel nebol. No po tom zazitku v GT4,
som nechapal, ake vozenie je to za taku cenu ! S WRX ak to porovnam, tak je to za mozno polovicnu cenu (na autoscout idu od 9.000 eur) a to nehovorim o spotrebe. Hocikto ti potvrdim ze nie je problem jazdit za 10l na GT4, kde 10l na WRX je asi trosku problem. ;-)

Ja si myslim, ze ked to doskladas a zacnes sa na tom vozit, a klopem na drevo, nebude sa ti nic kazit, tak zmenis rozhodnutie a nebudes to chciet predat aspon rok-dva !

Drzim ti palce!
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

2 mision: neházel bych to na to auto, ale na původní majitele.....nikde jsem nenašel, jaký máš model, ale předpokládám ST185, za tohle auto 40k? už jenom podle ceny bych typoval, že to je naprostý šrot. Podívej se třeba na mobile.de, slušná GT4 tam nejde pod 3000€ !!! Sám jsem si na jaře dotáhl z rajchu starou 1.6ku 4-té generace. Podmínkou bylo aby měla najeto do 100000 a r.v. 89. Nakonec se povedlo a dokonce i po 1. majiteli ale stála 1100€!! Samotný auto, bez dovozu, papírů, přestavby atd. Ovšem stav je na 15 let staré auto výborný. Upřímně, myslím, že kupovat u nás sportovní auto v bazaru je docela krutá loterie. Majitelů, že se to ani nevejde do techničáku (většinou už 3tího nebo 4tého), každý tomu akorát nakládá, drahé díly -> nikdo to pořádně neudržuje atd. Při takovémhle zacházení půjde do háje každé auto, ať je to Toyota, BMW, Mercedes nebo Porsche.

Do flamewaru BMW vs. Toyota se pouštět nebudu, vozil jsem se v obojím, řídil jsem také obojí a žít bych dokázal jak s BMW tak s Toyotou a problém by mi to nedělalo.
Bruzik
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bruzik »

mison: no to si snad delas prdel nebo co!! :evil:

"..ale staci citat tie vase prispevky a je z toho vidno ze tie auta niesu az take super bezproblemove ako by sa zdalo.."

DYT VO TOM TOHLE FORUM JE, aby se zde lide ptali na reseni svych problemu s auty! Zkus zabrousit na jakykoli forum!! Me hned v uvodu na bmw prastilo do oci "po 200 km je vymlacena baterka..." dal ani nemusim cist ne?? Mimochodem vyhodnost, klady a zapory toyot sme psali uz mnohokrat jinde, jen se trochu porozhlidnout...!

". Co sa tyka toho m3 tak nebud naivny.. ake hodnoty mam porovnavat ked nie papierove? Tvoje alebo moje subjektyvne pocity?"

No a proc nebrat v uvahu subjektivni pocity? (teda asi ne na porovnavani). kazdej si nekupuje auto jen podle udaju motoru.

ps. jasne ze sem ventily nesrovnaval, chystam se na to na jare, ale to neznamena ze to nejede dobre!

brunner: ale ja mam obyc, ne GT4.. je to videt z profilu ne?
‾‾‾‾‾‾‾Ъķƒ‾‾‾‾‾‾‾
Celica '90 1.6 STi
Celica '90 2.0 GTi
http://bkf.networx.cz
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

2 bruzik: sakra, to se omlouvám, já v tom mam nějakej zmatek, jsem si to nějak vztáhl k misonovi, myslel jsem, že on koupil GT4 za 40k..... no každopádně na smyslu příspěvku to snad zas tak moc nemění.
CelicaNR
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CelicaNR »

BRunner: no s tymi 40k si sa takmer presne trafil, tusim to tych 40k ceskych aj bolo.. ze MISON ?

Mison: skus BRunnerovi zhodnotit, v akom stave to auto bolo, pripadne hod mu linky na ten motor a ci to podla teba za tych 40k vobec stalo.
Komanche

Příspěvek od Komanche »

Elvis: za kolik maji v Blave ten 4AGE 20v? link by nebyl? ;)

mison: myslim ze do 2,5litru atmosferickej motor muze jit BMW opravdu do lesa na jahody... zbytecny to porovnavat :roll:

Ale jeste neco, nechapu jak si nekdo muze koupit auto, a bez svezeni v nem se rovnou poustet do generalky, a kdyz uz, tak proc POTOM hrozne nadava jak sou dily drahy??? Muzes mi to nejak osvetlit? Na to mi fakt rozum nestaci... :lol:
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

pravda je ze take auta kazdy iba trapi. Je v stave ako kazde 14 rocne auto. nebyt toho ze to majitel odstavil na rok s vodou v motore tak by sa mozno ani nemusel vybrus robit. Nebolo to tak hrozne ako to na fotkach vyzeralo ale svoje si tie opravy zoberu. Urcite to za tie prachy to stoji ked tam nebude nic ine. ale za tu sumu ktoru on za to chcel a tie vase odhady oprav..no comment. Vcera som videl video kde Supra opalila najprv m3 pri 280 potom m5..a isla az na 341km/h..bmw je srot :o)) kazde auto je na nieco ine a ta supra urcite nebola seria.
CelicaNR píše:BRunner: no s tymi 40k si sa takmer presne trafil, tusim to tych 40k ceskych aj bolo.. ze MISON ?

Mison: skus BRunnerovi zhodnotit, v akom stave to auto bolo, pripadne hod mu linky na ten motor a ci to podla teba za tych 40k vobec stalo.
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

nevies o co ide a v akom stave som to auto kupil tak to neries..vies nemam kam prachy davat tak som si kupil hracku.. :D myslel som skor od 2 do 2.5l. atmosfericky seriovo montovany motor som videl akurat tak v mr2 cca 150ps.. bmw malo m3 2300ccm 4valec s cca 250ps. BMW robi luxusne sportove auta..toyota taku vsehochut. Robi toyota 10 a 12 valcove motory?
Komanche píše:Elvis: za kolik maji v Blave ten 4AGE 20v? link by nebyl? ;)

mison: myslim ze do 2,5litru atmosferickej motor muze jit BMW opravdu do lesa na jahody... zbytecny to porovnavat :roll:

Ale jeste neco, nechapu jak si nekdo muze koupit auto, a bez svezeni v nem se rovnou poustet do generalky, a kdyz uz, tak proc POTOM hrozne nadava jak sou dily drahy??? Muzes mi to nejak osvetlit? Na to mi fakt rozum nestaci... :lol:
Komanche

Příspěvek od Komanche »

ne, nedela, protoze to nema zapotrebi ;)
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

kazdy by na mojo mieste asi pichoval na ceny..je to okradanie za kazdy posrany kusok gumy pytat take prachy.
co sa tyka tych motorov http://www.ukintpress.com/engineoftheye ... ous04.html
Komanche píše:ne, nedela, protoze to nema zapotrebi ;)
Komanche

Příspěvek od Komanche »

ty si asi doted nikdy nevidel zadne noviny, testy apod. Kazdej kdo jde do Toyoty si JE VEDOM toho, ze nahradni dily jsou drahe...
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

to som ja vedel... avsak sa aj pise ze vraj japonske auta maju nahradnie diely len o nieco drahsie...hahaa..mozno tak vzduchovy filer a iny spotrebak. kaslat uz na to kazdy ma kus pravdy. co sa tyka vykonov toyota tu temu uz nebudem tu rozoberat.. niesu zle..ale ani najlepsie. To ze ked mas vela prachov tak mozes mat velmi vykone auto nieje argument lebo aj v F1 maju dost penazi a tie ich formulky nejak nestihaju. mam enduro BMW s motorom co ma hlavu z m3 a poviem ti ze je to vynikajuci motor. Proste ja mam dobre skusenosti aj s BMW.. aj tak najlepsie auto na svete je pre mna firemne lebo na nom jazdim zadarmo. a vobec ma nestve ze nema vykon.

Komanche píše:ty si asi doted nikdy nevidel zadne noviny, testy apod. Kazdej kdo jde do Toyoty si JE VEDOM toho, ze nahradni dily jsou drahe...
Komanche

Příspěvek od Komanche »

to me ta Fobie teda docela stve, i kdyz jezdi zadara... :P
btw kdyz si rozvazoval koupi Toyoty, mel jsi zabrowsit na toto forum, my bychom ti radi rekli jaxou dily drahy ;) nebo nejen sem, ale kamkoli po netu kouknout...
ale jinak lidi, kteri se pousti do celkove generalky motoru, aby vypadal "jako novy", tech je pomalu. Takze ti preju at ti to vydrzi az do finise. Ale fakt nechapu, proc na to nadavas, je to jen a jen tvuj boj ;)
Odpovědět

Zpět na „Celica“