Nefunkční osvětlení interiéru Rav4 2019

vše ohledně modelové řady Rav 4
ziki
Člen Týmu

Re: Nefunkční osvětlení interiéru Rav4 2019

Příspěvek od ziki »

Vnitřní osvětlení je pomocí klasických žárovek, nemáte prosím někdo odkaz na osvědčenou LED sadu pro výměnu vnitřního osvětlení?
Ter Leeloo II
Navigátor

Příspěvek od Ter Leeloo II »

Ja mam za sebou ted vymenu komplet interierovych zarovicek a zpatecek (minuly tyden) a vcera jsme udelali predni mlhovky. Jeste mi zbyva osvetleni v zrcatkach, ale s tim pojedu do autorizaku, az mi (jestli vubec nekdy) konecne dodaji predni deflektor.

Ja to resim s klukem, co dlouhodobe resi LEDky (a nebo voskovani aut) pro Mazda komunitu. Takze mi nyni ochotne pomaha i s RAVkou.
https://www.mazdaledosvetleni.cz

Takze mu klidne napis a urcite poradi nebo se jinak domluvite. Delal jsem vam (jakoze novym RAVkam) u nej pokusneho kralika :lol: .
ziki
Člen Týmu

Příspěvek od ziki »

Ter Leeloo II píše:Ja mam za sebou ted vymenu komplet interierovych zarovicek a zpatecek (minuly tyden) a vcera jsme udelali predni mlhovky. Jeste mi zbyva osvetleni v zrcatkach, ale s tim pojedu do autorizaku, az mi (jestli vubec nekdy) konecne dodaji predni deflektor.

Ja to resim s klukem, co dlouhodobe resi LEDky (a nebo voskovani aut) pro Mazda komunitu. Takze mi nyni ochotne pomaha i s RAVkou.

Takze mu klidne napis a urcite poradi nebo se jinak domluvite. Delal jsem vam (jakoze novym RAVkam) u nej pokusneho kralika :lol: .

Tak já už mám také komplet výměnu vnitřního osvětlení za sebou, spojenou s výměnou mlhových H11 za LED.
V případě tech mlhovek je změna opravdu markantní, hned jsem to měl na zpáteční cestě možnost porovnat.
Děkuji Ter Leeloo II za kontakt. Rob je velmi šikovný, za 45 min nebylo co řešit a ostatním mohu jen doporučit.
Rafael
Člen Týmu

Příspěvek od Rafael »

ziki píše:
Ter Leeloo II píše:Ja mam za sebou ted vymenu komplet interierovych zarovicek a zpatecek (minuly tyden) a vcera jsme udelali predni mlhovky. Jeste mi zbyva osvetleni v zrcatkach, ale s tim pojedu do autorizaku, az mi (jestli vubec nekdy) konecne dodaji predni deflektor.

Tak já už mám také komplet výměnu vnitřního osvětlení za sebou, spojenou s výměnou mlhových H11 za LED.
V případě tech mlhovek je změna opravdu markantní, hned jsem to měl na zpáteční cestě možnost porovnat.
Děkuji Ter Leeloo II za kontakt. Rob je velmi šikovný, za 45 min nebylo co řešit a ostatním mohu jen doporučit.
Prosím jaká byla konečná cena za celou výměnu? A stálo to za to? Mlhovky chválíš, co interiér?
Děkuji:)
Ten, kdo nečte manuály a ptá se radši na fóru.
RAV 4 2.5 AWD Hybrid 2019 Executive
Praha
ziki
Člen Týmu

Příspěvek od ziki »

Vnitřní osvětlení taky super, více světla, všude dány LED - OSRAM (žádná čína) označení LEDek nevím. Konečně vidím do přihrádky před spolujezdcem stačí odklopit sluneční clonu a otevřít zrcátko :-D. Zadní couvací světla taky o 100% lepší, dostaly taky LED a ne ty umíráčky co jsou v origo. Jediný problém který přetrval je kufr, tam je změna pouze estetické. Celková cena 2900,-kč.
Ter Leeloo II
Navigátor

Me prijde, ze to i v tom kufru sviti lip. Porad malo, ale lepe. Ten jeden maly zdroj svetla je na kufr malo. Venkovni osvetleni v zrcatkach jsi resil? Ja to mam jeste na "TODO listu".

Jinak nemas, ziki, zac. Jak jsem rikal, ja jsem s Robinem uz leta spokojen, jinak bych kontakt nedoporucoval.
ziki
Člen Týmu

Příspěvek od ziki »

Ter Leeloo II píše:Me prijde, ze to i v tom kufru sviti lip. Porad malo, ale lepe. Ten jeden maly zdroj svetla je na kufr malo. Venkovni osvetleni v zrcatkach jsi resil? Ja to mam jeste na "TODO listu".

Jinak nemas, ziki, zac. Jak jsem rikal, ja jsem s Robinem uz leta spokojen, jinak bych kontakt nedoporucoval.
Venkovní osvětlení nemám, ve výbavě comfort style není. Ještě bych rád dořešil ambientní osvětlení ve dveřích. Rob je dobrej kamoš u něj asi bude dělat vnitřní osvětlení a mlhovky v Corolle.
rivelino
Člen Týmu

Příspěvek od rivelino »

Tak dnes jsem také vyměnil. Teda spíše Rob (děkuji Vám za kontakt). Vše proběhlo v pohodičce, jak již avizovali přede mnou. Výsledek můžete posoudit sami - viz foto. U couvaček je foceno po výměně pravého světla.
LED_interier_sestava_1920.jpg
LED_interier_sestava_1920.jpg (224.55 KiB) Zobrazeno 2081 x
LED_interier_rear_sestava_1920.jpg
LED_interier_rear_sestava_1920.jpg (66.76 KiB) Zobrazeno 2081 x
LED_interier_couvací_jen pravá_sestava_1920.jpg
LED_interier_couvací_jen pravá_sestava_1920.jpg (163.59 KiB) Zobrazeno 2081 x
LED_interier_mlhovky_sestava_1920.jpg
LED_interier_mlhovky_sestava_1920.jpg (250.26 KiB) Zobrazeno 2081 x
RAV4 2019 Hybrid Executive
Ter Leeloo II
Navigátor

Pekne rozdilove fotky, rivelino. My jsme toho s Robinem moc nenafotili, protoze jsme to teprve zkouseli a hrali si. Takhle uz je to docela vypovidajici. A koukam, ze tam mas v zrcatku vyfoceneho i jeho :lol: .

Pro me nejhorsi bylo sundavani te stresni konzole, to bylo ... divne.
rpospec
Navigátor

Příspěvek od rpospec »

Tak už mám taky objednaný termín u Roba :) Jinak jsem volal do Toyoty a výměna žárovek ve vnějších zrcátkách prý není problém...

Edit:
Tak dnes úspěšně realizováno, za cca hodinku bylo hotovo :)
rpospec
Navigátor

Příspěvek od rpospec »

Tak jsem dnes úspěšně realizoval výměnu osvětlení ve zpětných zrcátkách. Práce na cca 15 min. Celkem jednoduchá záležitost. Pokusil jsem se to natočit a nasdílím to Robovi...
rivelino
Člen Týmu

Příspěvek od rivelino »

taky se na to chystam. v navodu k autu je vymena zarovky blinkru vyloupnutim zrcatek, na youtube jsem nasel zase pristup pres odloupnuti zadního krytu, coz vypadalo bezpecneji. co jsi zvolil ty?
rpospec
Navigátor

Příspěvek od rpospec »

Já jsem zvolil servis Toyota (viz. předchozí příspěvky ve vlákně). A neměnily se žárovky blinkru, to je led osvětlení. Měnily se žárovky vnějšího osvětlení vespod zrcátek, které slouží k osvětlení okolí předních dveří při příchodu k autu...
rivelino
Člen Týmu

Příspěvek od rivelino »

to me bylo jasny ze se meni zarovky uvitaciho prisvetleni. Pristup je ale dle mne stejny a v navodu je demonstrovan jako vymena zarovky blinkru. Kazdopadne ocenim (a ne jenom ja) nejake blizsi info tj. jestli se tam slo pres sklo zrcatka nebo pres odloupnuti zadniho krytu. Diky
rpospec
Navigátor

Příspěvek od rpospec »

Odloupne se zadní kryt...
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“