Dodnes mam aj na OMV triasku ked vidim zeleny natural s oznacenim SUPER95 natural
Aký benzín do Yariska?
super 95
Velmi sa mi nesmejte, ale ked som mal Maleho tak asi 2 tyzdne zasiel som natankovat na JET,zobral som jednu z 3 hadic s oznacenim 95 a prilozil som modru pistol k hrdlu.BOlo mi divne preco sa neda pistol strcit dovnutra,branil tomu akysi biely plast v usti nadrze,a ked sa mi ho nedarilo odstranit,tak som len prilozil pistol k hrdlu a doslova som po kvapkach tankoval.
Ako tak pozeram na pocitadlo pumpy,ze som este len na 2.5L a stojim tam uz 2 minuty,blisla mi pred ocami veta z manualu: Aby ste do vasho auta nenatankovali nespravne palivo,vasa nadrz je specialne upravena pre pistol s benzinom NATURAL. Sibol som zrak na okt.cislo,a citam: 95-sedi, farba bola sice modra a tiez napis SUPER 95.Dostal som krc,odlozil pistol,vedla ktorej bola zelena 95,s tazko citatelnym-Natural.Zmrazeny som zaplatil par korun,a po 15min. telefonatoch na benzinke co s tym, som znova tankoval uz NATURAL 95 asi 14 litrov,znova zaplatil, a to uz na mna pozerali aj pri pokladni, ci mi je dobre. 
Dodnes mam aj na OMV triasku ked vidim zeleny natural s oznacenim SUPER95 natural
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
S tým tankovaním je to pravda každý z nás si ten návod na obsluhu auta vysvetluje inak.Veď tam píšu že 95okt.natural a vyššie???Čo teda keď beriem 100okt? Podla návodu v poho, podla niekoho neodporúčané z dôvodu iného priebehu spalovania a moje dotazy v servisoch boli síce len dva ale zase povedali každý iné.Myslím že tieto stránky číta aj niekto od importu Toyoty či SK alebo CZ tak nám napíšte svoj názor,nech sme zblbnutý dokonale.
Ludia,nevšimli ste si niekto takú zvláštnosť?- že "niečo" jemne píplo v aute po natankovaní 100-vky na OMV (prvý krát v živote som jej trochu doprial tej 100-okt.tekutiny) Chcel som vyskúšať,ako sa bude správať autíčko s týmto benzinom tak som dal zatial len 10 Litrov,bo je bohovsky drahý ten benzin (bezmála 1,50€
).
Ale k veci:
Po prejdení asi 200m mi niečo jemne zapípalo v aute(v pal.počítači?).Bol som priputaný,radio bolo vypnuté,takže nejeké to "upozorňovacie" pípanie v tomto prípade by som vylúčil.Bol to dá sa povedať taký istý zvuk,ako keď restartnete doma svoj PC alebo niekedy(keď som niečo doje..v PC) a nahodí mi chybu pri startovaní windovsu...
Je možné,žeby si palubný počítač niečo prehodnotil,prestaval,alebo jednoducho len zareagoval na iný benzin a "prispôsobil" sa mu ???
nevšimli ste si to niekto niekedy? Inak je zatial všetko OK,zatial všetko funguje jak má ,nič nesvieti,nebliká (dufam,že to nezarieknem).
Viem,že mi to raz urobilo -ale ešte keď bolo to auto uplne nové. Vtedy však píplo pred natankovaním ( ešte len začala rezerva blikať). Vtedy som tiež premýšľal,prečo niečo píplo,ale potom som si to dal(neviem prečo) do suvislosti s tým,že asi radio preplo na inu frekvenciu pri slabom signále radia...
Ale k veci:
Po prejdení asi 200m mi niečo jemne zapípalo v aute(v pal.počítači?).Bol som priputaný,radio bolo vypnuté,takže nejeké to "upozorňovacie" pípanie v tomto prípade by som vylúčil.Bol to dá sa povedať taký istý zvuk,ako keď restartnete doma svoj PC alebo niekedy(keď som niečo doje..v PC) a nahodí mi chybu pri startovaní windovsu...
Je možné,žeby si palubný počítač niečo prehodnotil,prestaval,alebo jednoducho len zareagoval na iný benzin a "prispôsobil" sa mu ???
nevšimli ste si to niekto niekedy? Inak je zatial všetko OK,zatial všetko funguje jak má ,nič nesvieti,nebliká (dufam,že to nezarieknem).
Viem,že mi to raz urobilo -ale ešte keď bolo to auto uplne nové. Vtedy však píplo pred natankovaním ( ešte len začala rezerva blikať). Vtedy som tiež premýšľal,prečo niečo píplo,ale potom som si to dal(neviem prečo) do suvislosti s tým,že asi radio preplo na inu frekvenciu pri slabom signále radia...
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď
Takže ešte jednoooc---zaregistrovali ste niekto také pípanie,čo som opisoval vyššie????
P.S.
Prosím vás,nepíšte tu čo je zbytočné či prebytočné-to sa už rozoberalo milion krát-nechcem,aby sa to zvrhlo na inú debatu..
Takže ešte jednooc:...zaregistrovali ste niekto také pípanie,čo opisujem vyššie ????- podeľte sa!
Takže ešte jednoooc---zaregistrovali ste niekto také pípanie,čo som opisoval vyššie????
P.S.
Prosím vás,nepíšte tu čo je zbytočné či prebytočné-to sa už rozoberalo milion krát-nechcem,aby sa to zvrhlo na inú debatu..
Takže ešte jednooc:...zaregistrovali ste niekto také pípanie,čo opisujem vyššie ????- podeľte sa!
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
-
pfkvn
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Pípání
Yaris prý pípá, když už je benzínu opravdu "na dně". Ale to pípne při každém bliknutí ukazatele stavu paliva. Jinak jsem žádné nestandardní pípání nezaregistroval. Ale občas mi - a nejenom mě, ale i kamarádům a známým - z ničeho nic pípne mobil. Nemohlo to být ono?
Re: Pípání
Yaris pipa??? este som to nezazil, pravdu povediac neriskujem, ale uz som zazil aj to najrychlejsie blikanie,cize druhu fazu blikania, a potom nasleduje to pipanie????? uz to niekto zazil???pfkvn píše:Yaris prý pípá, když už je benzínu opravdu "na dně". Ale to pípne při každém bliknutí ukazatele stavu paliva. ?
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Ako hovoria bratia cesi, Vy se ptate, my odpovidame. A tak som napisal do Toyota CZ a obratom mi prisla tato odpoved:
Celou záležitost jsme prověřili s naším technickým oddělením, které potvrdilo, že ukazatel dojezdových kilometrů na všech našich modelech je koncipován tak, že nulová vzdálenost se objeví přibližně v okamžiku, kdy množství paliva dojde na hranici rezervy, která činí 8-12 litrů. Pokud začne blikat indikátor nízké hladiny paliva (pomalé blikání), doplňte co nejdříve palivovou nádrž. Další úbytek paliva způsobí rychlejší blikání indikátoru.
V konečném důsledku je tak zamezeno tomu, aby vozidlo zůstalo zcela bez pohonných hmot, což je situace nežádoucí jak pro uživatele, tak i pro vůz samotný, kdy při razantním poklesu množství pohonných hmot v nádrži hrozí zavzdušnění palivového systému. Dle pokynů výrobce v uživatelské příručce je pro optimální funkci motoru doporučeno v nádrži udržovat vždy alespoň jednu čtvrtinu paliva.
Tento koncept vychází z japonské filosofie, která se snaží o maximální bezpečnostní opatření.
Celou záležitost jsme prověřili s naším technickým oddělením, které potvrdilo, že ukazatel dojezdových kilometrů na všech našich modelech je koncipován tak, že nulová vzdálenost se objeví přibližně v okamžiku, kdy množství paliva dojde na hranici rezervy, která činí 8-12 litrů. Pokud začne blikat indikátor nízké hladiny paliva (pomalé blikání), doplňte co nejdříve palivovou nádrž. Další úbytek paliva způsobí rychlejší blikání indikátoru.
V konečném důsledku je tak zamezeno tomu, aby vozidlo zůstalo zcela bez pohonných hmot, což je situace nežádoucí jak pro uživatele, tak i pro vůz samotný, kdy při razantním poklesu množství pohonných hmot v nádrži hrozí zavzdušnění palivového systému. Dle pokynů výrobce v uživatelské příručce je pro optimální funkci motoru doporučeno v nádrži udržovat vždy alespoň jednu čtvrtinu paliva.
Tento koncept vychází z japonské filosofie, která se snaží o maximální bezpečnostní opatření.
No,veď..keby som mal rezervu v rezerve,tak by som to možno pochopil.Ale už po natankovaní??-to mi práve nešlo do hlavy.Inak blikať mi začalo asi 10km pred natankovaním.Takže som tam podla mia mal aspoň min.8 litrov
Mobil to určite nebol,lebo mám asi pol roka iný mobil a pred 2 rokmi si pamätám,že sa mi to stalo..
Ale-môže sa stať,že to nezaregistrujete,lebo je to fakt veeeelmi tiche pípnutie.Mal som vypnuté radio ,stál som na križovatke bol som priputaný -aj s manželkou(teda ona bola samozrejme zvlášť
)a ona to tiež počula.Hneď som sa jej spýtal,že:.. to čo píplo?.Takže sa mi to predsa len nezdalo.Ale dnes som nabehal trochu viac kilometrov-asi "až" 10km
a zatial je všetko OK.
A ĎAKUJEM VAM ZA REAKCIE ste zlatí !!!!

Mobil to určite nebol,lebo mám asi pol roka iný mobil a pred 2 rokmi si pamätám,že sa mi to stalo..
Ale-môže sa stať,že to nezaregistrujete,lebo je to fakt veeeelmi tiche pípnutie.Mal som vypnuté radio ,stál som na križovatke bol som priputaný -aj s manželkou(teda ona bola samozrejme zvlášť
A ĎAKUJEM VAM ZA REAKCIE ste zlatí !!!!
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Zajtra urobím viac -slubujem!!! Sice to bude o niečo menej km. ako si urobil ty-tomko...- Ja pôjdem až na Sliač a nazad -cca 28km
-plne naložený(5 ľúdí a asi 3 ruksaky...) -to bude pecka 
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid