Jak jsem psal - hodně město a okresky - jezdím svižně, ale předpisově , s topením na 18°C. Nesnáším ty, co jezdí místo 90ky 75 a ve vesnici pak 65 aby nemuseli náhodou brzdit a pak se rozjíždět... Osobně mám staré auto na LPG tak spotřebu neřeším vůbec, žena má Aurise hybrida a taky jezdím svižně - prům spotřeba 5,5 (na dálnici 6,5) - přístroje ukazují cca 0,5l míň.
Člověk nesmí spoléhat na ukazatel v autě - od plně do plně a kolik reálně ujede je jediné přesné měření (řeším to v práci jak měřit spotřebu u kamionů a ono to nejde jinak).
Já se divil té corolle, byla zajetá (celkem nová- kolem 7 tis. km najeto). Schválně jsem dotankoval po převzetí do plné a před předáním taky a divil jsem se. přístroje ukazovaly 8,8 a realita 9,7.
Jezdil jsem cca týden stejnou trasu 2x 20km a když jsem zrychloval opravdu pomalu, až se za mnou se tvořil vláček

tak jsem jel dle přístrojů 6,3 (což je v reálu nad 7) s aurisem hybrid stejným stylem se dostanu s přehledem na 4l/km přístrojových . Možná něco udělají i kola corola měla 17ky a my máme 16ky (17ky nám ukradli) Takže jsem nakonec rád za zkušenost s kroupami - protože jsem uvažoval zda se hybrid vyplatí i finančně krom pohodlí a vidím že v našem případě ano.
Omlouvám se zaplevelení příspěvku