Kroupy a vůz v záruce

nová modelová řada - nástupce Corolly
uray
Člen Týmu

Re: Kroupy a vůz v záruce

Příspěvek od uray »

Ahoj,
Poradíte někdo ofic. Toyota servis kam zavést auto po kroupech? s Olomoučákama mi dochází trpělivost. od července jen slyším asi až v září, určitě do podzimu, do konce listopadu.... a teď snad v únoru.
:mad:
Auris Sport Hybrid Trend+
Ford Focus Combi 1 (LPG)
zabsky
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zabsky »

Je nezbytný Toyota servis? Měl jsem kroupami pomlácené auto v posledních 10 letech 2x. Poprvé jsem si servis nechal doporučit pojišťovnou a byla to chyba. Oprava trvala dlouho, byla drahá a jak se ukázalo při další opravě, nestála za nic. Po druhých kroupách, jsem dal na doporučení známých. Karoserii spravili vytlačováním za použití speciální technologie a vše bylo hotovo levněji a rychleji. Jen se zjistilo, že nýmandi při první opravě prohlubně prostě zakytovali a auto přestříkali. Při druhé potom během vytlačování tmel začal střílet a musely se opravit i ďolíky po první.
Raději bych se dnes tedy řídil technologií a zkušenostmi servisu s těmito opravami.
Toyota Auris Hybrid TS 1.8 Executive
Kia CEE'D SW CRDi 85KW
ex Škoda octavia TDI 66 KW
Aspon
Člen Týmu

Příspěvek od Aspon »

Já už to mám z Olomouce opravené, takže fakt nezbývá, než jen vydržet. Ale čekání trvalo fakt dlouho. Kvalita opravy za to ale stojí, opravdu nešlo na autě nic poznat, celkem opravovali 525 důlků. Jinak samozřejmě byla použitá metoda PDR.
Toyota Avensis TS 2017 Active Trend, 1.8 Valvematic
ex Toyota Auris TS 2016 Active Trend, 1.2 Turbo
Obrázek
Harris
Člen Týmu

Příspěvek od Harris »

Tak já mám už taky opraveno po kroupách. Čekací doba, než jsem se dostal na řadu, byla přesně půl roku. Hold Olomouc toho měla loni, co se týče krup, požehnaně. Dělali mi to u T-motor v Olomouci. Nepočítal jsem kolik důlku auto mělo. Výsledná cena za opravu byla cca 70 000Kč. Co se týče práce servisu, tak oprava sice trvala čtyři dny, ale výsledek za to opravdu stojí. Z mého pohledu, perfektní práce.
Toyota Auris TS Hybrid 1.8 Executive - 4/2018
Ford Focus HB Mk1 1.6 benzín (2005-2018)
ŠKODA 135 GLi (1996-2005)
uray
Člen Týmu

Příspěvek od uray »

Ahoj, gratulace k opravě, tak já mám to samé za sebou, cena kolem 70 platil jsem 5 na spoluúčast. Nemůžu si stěžovat, auto je opravené, ale předtím bylo "nové" a teď opravované.
Každopádně ty sliby T-motors byly k pláči až když sem to eskaloval přes pojišťovnu asi na potřetí a dokonce domluvil jiný servis, tak to šlo (kdyby rovnou řekli pane přijeďte v lednu tak to beru ale to bylo pořád za týden se Vám ozveme... asi 10x nekecám. ).
Měl jsem půjčenou Corolu a rozhodně vím, že
1 bílé auto nechci, špiní se to šíleně
2 nedokázal jsem stlačit spotřebu pod 7l (hodně město a okresky), naopak jezdit za 10l není problém. Musí se strašne vytáčet aby to jelo a odezva na snad pedál 3x pomalejší než auris hybrid v eko režimu - to mě teda zarazilo.

Doufám, že mě kroupy už nikdy nečekají a když jo, tak to budu řešit rozpočtem - aspoň vím kolik to stojí a budu to mít rychleji vyřešeno.
Ford Focus Combi 1 (LPG)
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Ty jo. Corolly máme dve. Žiadnu nádrž sme nikdy nevyjazdili s priemernou spotrebou 10l. A to na spotrebu nejazdíme, autá sú firemné. Buď si mal vadný kus alebo jazdíš veľmi ostro.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
octavius
Řidič

Příspěvek od octavius »

10l sme tiez nikdy nemali na aurise. A prvy krat v zivote, ked som isiel na corolle SD hybridnej tak som mal 3,7l/100km co sa mi dost pacilo.
Toyota Auris White Shark 1.6 Active Trend+ (2014)
uray
Člen Týmu

Příspěvek od uray »

Jak jsem psal - hodně město a okresky - jezdím svižně, ale předpisově , s topením na 18°C. Nesnáším ty, co jezdí místo 90ky 75 a ve vesnici pak 65 aby nemuseli náhodou brzdit a pak se rozjíždět... Osobně mám staré auto na LPG tak spotřebu neřeším vůbec, žena má Aurise hybrida a taky jezdím svižně - prům spotřeba 5,5 (na dálnici 6,5) - přístroje ukazují cca 0,5l míň.

Člověk nesmí spoléhat na ukazatel v autě - od plně do plně a kolik reálně ujede je jediné přesné měření (řeším to v práci jak měřit spotřebu u kamionů a ono to nejde jinak).

Já se divil té corolle, byla zajetá (celkem nová- kolem 7 tis. km najeto). Schválně jsem dotankoval po převzetí do plné a před předáním taky a divil jsem se. přístroje ukazovaly 8,8 a realita 9,7.
Jezdil jsem cca týden stejnou trasu 2x 20km a když jsem zrychloval opravdu pomalu, až se za mnou se tvořil vláček :-) tak jsem jel dle přístrojů 6,3 (což je v reálu nad 7) s aurisem hybrid stejným stylem se dostanu s přehledem na 4l/km přístrojových . Možná něco udělají i kola corola měla 17ky a my máme 16ky (17ky nám ukradli) Takže jsem nakonec rád za zkušenost s kroupami - protože jsem uvažoval zda se hybrid vyplatí i finančně krom pohodlí a vidím že v našem případě ano.

Omlouvám se zaplevelení příspěvku :-)
Ford Focus Combi 1 (LPG)
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Samozrejme že neverím spotrebe, ktorú ukazuje infotainment. Mám v mobile appku do ktorej zapisujem údaje o tankovaní preto viem čo vravím o svojich spotrebách. A ja jazdím tak 70% v meste, zvyšok okresky. Na manuálnej 65 tisíc km a na CVT 86tisíc km. Ani jedna nádrž cez 8,5litra na stovku, v priemere manuálna 6,6 a CVT 7,2. A tiež mi nik nemôže tvrdiť, že brzdím premávku. Teplotu mám nastavenú na komfortných 21° celoročne.
10l je cez čiaru, niekde je chyba. V aute, v ťažkej premávke - alebo v šoférovi.
Edit: Práve som si spomenul, že keď sme boli na dovči v HR na nejakom ostrove tak tam som mal takých 10l spotrebu. Jazdili sme stále do kopca, z kopca, úzke uličky a permanentné zápchy a bolo fest horúco.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
Odpovědět

Zpět na „Auris“