Diagnostiku udělám po vánocích až bude mít kamarád čas.Pak jestli budeš mít čas to zkouknout děkuju.Nemám to rovnou vyměnit,zatím jsi se vždy trefil co to je?
Reklamoval a nepochodil slušně mě poslali do prd...Než abych to dal k soudu raději jsem to opravil,kdybych býval věděl kolik to bude stát tak bych se na to vysr....hlavně že jsme zdravý a vo to tady jde .
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
Zatial to nemen, da sa pomerne lahko urcit kde je problem, mozno to staci vycistit. Stacila by aj BT diagnostika ELM327 do mobilu a napriklad aplikacia Torque
Mám jen tu krabičku přes blutu a tam toho moc nejde vyčíst spíš to mají děti.Jen ze zvědavosti jsem koukl ale asi to nic neřekne. V neutrtálu barometrický tlak 0,97 a tlak sání vzduchu 0,79.Nyní před svátkama nic dělat nebudu a po svátcích jak bude čas udělá kamarád tu diagnostiku.
Jediné věci jsem které jsem si všimnul při výměně filtru je že ten můj nový filtr o proti tomu starému je že je nižší, původní byl vyšší.
Děkuji všem za nápady a musím uznat že zde na foru mě pomáháte, nejedou jste mě pomohli.
Presne na toto ta bluetooth diagnostika staci.
MAP senzor cita zly tlak, 0,79 namiesto 0,97. Odpoj hadicku a sleduj, ci sa hodnota zmeni. Ak nie, tak je vadny alebo ucpaty MAP senzor. Ak sa zmeni, je ucpaty filter pred nim alebo hadicky. V oboch pripadoch mozes skusit cistit aj ked pre MAP senzor moze byt cistenie fatalne. Senzor aj filter su lahko dostupne, nalavo od EGR. -> https://youtu.be/YNwz_dbc4Ww?t=60
Sediment sa uklada v hadickach, ktore robia sifon az niekde pod motorom. edit: tlaky merat s vypnutym motorom
Tak jsem hadičky vyčistil profoukl.Závěr je stále to ukazuje 0,78 po odpojení hadiček ukazuje stále 0,78 a po odpojení čidla od konektoru ukazuje hodnotu 2,55 nebo 255 z hlavy se mě to už vykouřilo.Hadičky se mě zdáli průchodné tak nevím.
Vyzera to na zavadu MAP senzora. Ak mas nejaky cistiaci sprej skus ho precistit (napr. cistic na brzdy...) Zmaz chyby, ci P0069 nabehne po otoceni klucika znova
Tak jsem vyčistil to čidlo sprejem na škrtící klapky a výsledek je že nyní mám chybovou hlášku P0068+P0069.Můj plán, vymažu chybové hlášky a budu jezdit.Až se chybová hláška rozsvítí, odvezu to do Toyoty. Jediný pozitivum je že to nejezdí v nouzáku.Podle mě je to motor dělaný pro atomového inženýra.Mám obavu že když to vyměním sám nic se nestane.
Tak jsem vyčistil čidlo sprejem na škrtí klapky a výsledek je že se rozsvítila opět chybová hláška P0068+P0069.Můj plán je, vymažu chybové hlášky a budu jezdit. Pokud se závada opět rozsvítí odvezu to opět do Toyoty.Mám obavu že když to vyměním já nic se nestane, výsledek bude 0.Mám někdy pocit že motor potřebuje atomového inženýra.
Tvoj motor potrebuje druhy, kludne aj pouzity map senzor za 10-20eur. Ak mas ale potrebu opat zajst do toyoty a nechat si predtym vymenit aspon zo 4 riadiace jednotky, turbo, egr a kabelaz, smelo do toho.. Ked tak, napoj to neskor este na normalnu diagnostiku a pozri tlaky a daj vediet, aby bola istota.
Já vám věřím ale jsem smolař.Nějak si moc nevěřím.No pokud je to čidlo do 1500 tak jej ještě vyměním.Udělám to až příští rok nyní mají všude zavřeno.Pak dám echo jak jsem dopadl.
Aby sme sa uistili, ze to nie je riadiaca jednotka, bude to treba napojit este na origo diagnostiku, aby sa vylucil chybny prepocet jednotiek. Kazdopadne keby aj bola vadna ECU, opravu alebo vymenu viem zabezpecit za zlomok ceny toho co ponukne toyota