Toyota Premium Fuel Economy 5W-30 - ORIGINAL FAKE

nová modelová řada - nástupce Corolly
pepe1329
Řidič

Re: Toyota Premium Fuel Economy 5W-30 - ORIGINAL FAKE

Příspěvek od pepe1329 »

MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

Pokud opravdu řešíš původ oleje a chceš mít jistotu tak kupuj v Toyotě, tam snad Fake mít nebudou. Jinak na Slovensku byly co vím problémy s Castrollem, falšovat se nebude dle mne Eneos, není to obecně moc známá značka. Pokud chceš levnější origo olej Toyota tak jsem Ti já a ještě někdo radil obchod pema-oleje.cz, tento obchod patří v ČR mezi ty osvědčené a berou zboží z ofic. distribuce. Slovenský prodejce oleje-posta.sk, má tento olej z tzv. šedého dovozu, nebere jej tedy od ofic. distributora pro danou zemi a vozí si jej sám ze zahraničí. Důvod je často cena, nebo i to, že jim nechce ofic. distributor prodávat, ale to u olejů asi nebude tak žhavé. Sám jsem si u něj pár věcí ověřoval. Sám jsem výhradním distributorem jedné sportovní značky, tak Ti z praxe doporučuji vždy volit prodejce co má zboží z ofic. distribuce. Sice nic není 100 %, ale zde to % že Tě napálí je podstatně menší.

PS : jinak si nemyslím, že i obchod olej-posta.sk bude mít Fake, ale svůj pohled na věc jsem Ti napsal výše.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
pepe1329
Řidič

Příspěvek od pepe1329 »

I když ji nemám moc rád, Alza kupuje Mobil 1 od ofic. distributora což by měla byt jistota.
https://www.maierkorduletsch.cz/produkty-mobil

Dobrý den, pane xxxx,

Jediným autorizovaným distributorem olejů zn. Mobil pro Českou republiku je firma Maier & Korduletsch Maziva k.s.

Oleje v e-shopu Alza pocházejí z naší distribuce, jedná se o originální oleje Mobil.
Firma Lubstar je naším zákazníkem.
S pozdravem

Jana Sidunová

Jednatelka
bigballer5
Člen Týmu

Příspěvek od bigballer5 »

aky mate nazor na tento shell olej https://oleje-a-maziva.heureka.sk/shell ... 5w-40-4-l/ ???? viac ludi si ho dava do aut aj ked nie do toyoty no ale tak ja si myslim ze ked sa osvedcil inemu ...
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

Upřímně Ti moc nerozumím, je to odezdi ke zdi. Jednou chceš origo olej od Toyoty ve viskozitě 5W-30 atd. a najednou řešíš asi zcela jiný olej ve viskozitě 5W-40 jenom proto, že má dobré recenze na heurece. Neřeš recenze na heurece, řeš co máš napsáno v servisní knížce a jak Ti mnozí radili a podle toho si kup olej. Osobně by mne zajímalo podle čeho Ti recenzenti na heurece usuzují, že je ten či onen olej dobrý, lepší ?. Já nepoznám jestli mám v autě stejný typ oleje zn. Toyota nebo to samé do Eni. Opravdu jestli to bude Mobil1, Shell, Eneos nebo Toyota již velký vlivn mít nebude. V reálu je to hlavně o vlastních pocitech a čemu věříš :-).
pepe1329
Řidič

Příspěvek od pepe1329 »

bigballer ten Shell NE protože máš DPF a ten olej nemá Acea Cx. Jedna se o velice dobrý olej ale do benzinů. :)
Koukni se ještě jednou do manuálu. :idea: Tam určitě bude 5w30 v Acea C2, C3 a potom, jak píše MartinHSD , je úplně jedno jestli Shell, Yacco, Valvoline,Mobil 1, Total............
bigballer5
Člen Týmu

Příspěvek od bigballer5 »

rozhodol som sa ze nekupim toyota olej kedze je to len predrazena krabica nejakeho ineho oleja .... https://oleje-a-maziva.heureka.sk/shell ... e/#section nasiel to iste len 5W30
buckyskentucky
Řidič

Příspěvek od buckyskentucky »

Tady je mazací plán.Zadáš svůj vůz a ono ti tonajde.Já používám TOTAL.https://www.bonatrade.cz/mazaci-plany/
Corolla 2014 1.6 Valvematic 97 kw 6M/T + paket exclusive - Bílá bez doplatku
YvanD
Člen Týmu

Příspěvek od YvanD »

podla mojich neoverenych info Toyota si nechava vyrabat olej u Mobil1.
Ci su ale oleje Toyota 100% totozne s Mobil1 a nic do nich nepridavaju to uz je otazka.
Auris TS 1.6 Executive Dark Blue 2018
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

ano, v USA je to tak určitě, viděl jsem americký tech list oleje Toyota a jako výrobce tam byl uveden Exxonmobile. Pro evropu jsou vyráběné ve Švédsku, více info se dohledat nedá. V jednom testu olejů v USA, kde se porovnávali laboratorně naměřené hodnoty, byl olej Toyota nejvíce podobný oleji Mobil1, stejný však nebyl. Jinak s olejem Mobil1 měl z testu nejlepší hodnoty. Základ bude asi stejný, ale v následné aditivaci budou rozdíly.
Odpovědět

Zpět na „Auris“