Majitelé Aurisu Hybrid, koupili byste ho znovu? Co vadí?

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
martinST
Člen Týmu

Re: Majitelé Aurisu Hybrid, koupili byste ho znovu? Co vadí?

Příspěvek od martinST »

evzen píše:
p1947 píše:...Již na vlákně o Priusu jsem někdy v loňském roce psal,že na rakouské dálnici až do Itálie jsem měl průměr okolo 4,4 l/100km....
To by ma zaujímalo akým štýlom si tu diaľnicu za 4,4 išiel.
Tipuju jizda +- 120km/h. Stejnou jizdou jsem zajel chorvatsko za 4.6l. Jel jsem v rozmezi 110-130km/h, nejcasteji 120km/h. A to mam Aurise 1g, ktery ma horsi aerodynamiku. Takze s Priusem za 4,4 bez problemu verim.
Harris
Člen Týmu

Příspěvek od Harris »

Jsem celkem rád, že toto vlákno vzniklo.
To co jsem v tomto vláknu přečetl, tak to by asi nezměnilo mé rozhodnutí.
Před dvěma týdny jsem objednal AURISE TS Hybrid výbava Executive. Mé úvahy jsem již uváděl na jiném vlákně proč jsem se takto rozhodl.
1) Chtěl jsem jednoznačně atmosferický benzinový motor ( "jednoválec s pěti turby" pro mě druhý extrém - doufám, že nic takového neexistuje)
2)jezdím denně, projíždím vesnicemi a pak projíždím městem - snižuji rychlost, projíždím celkem dlouho městem, když je "povedený den" tak popojíždím v koloně. Po dálnici toho až tolik nenajezdím - dovolené po Evropě, návštěvy rodiny atd.
3)Je to TOYOTA což má u mně punc "držáku". Ani cena mě nepřesvědčila o voze z Rumunska.
4)Technologicky vychází z Priuse - který má tuším už IV. generaci a přes 20 let práce a vývoje. (tuto technologii používá i LEXUS)
5) Je mi už 53 let a nemám potřebu být v cíli o 20 sekund dříve.
6) jsem "technofil" a "audiofil" což by mělo toto vozidlo splňovat, ale uvidíme, ještě není na dvorku.
7) v neposlední řadě i nižší emise - i toto hrálo u mě významnou roli
Určitě až bude stát AURIS na dvorku tak do tohoto vlákna napíšu. V čem jsem se mýlil, nebo co potvrdí mou úvahu, nebo něco úplně jiného.
Toyota Auris TS Hybrid 1.8 Executive - 4/2018
Ford Focus HB Mk1 1.6 benzín (2005-2018)
ŠKODA 135 GLi (1996-2005)
maross
Navigátor

Příspěvek od maross »

A presne o tomto to je kde clovek jazdi najviac mesto mimo mesto dialnice. Mesto a mimo hybrid v spotrebe vitazi, dialnice uz to take nie je, hej vies viac rekuperovat starat sa o ten hybrid ale je to nieco za nieco, pre mna proti je zvuk auta ked das B je strasny (budme uprimny) a ked chces dobru spotrebu musis rekuperovat musis rozmyslat dopredu ked nie si rovnako na tom pri 130 so spotrebou ako s klasikou. Emisie to je tiez tak globalne kolko emisii vypusti fabrika pri vyrobe baterii? Ak uz sa hrame na to tak pocitajme spravne. Priatelka ma auris hsd ja corollu 1.6. Inak kratky auris je nehorazne zabavne auto s 1.2 T mal som ho v byvalom zamestnani za rok na nom 60 tis km, v nizsich otackach nic moc ale od 2-2,5tis hore tiahne ako byk
corolla 1.6 cvt 2018 1G2 excutive a priatelkyn auris HSD 2016 biela trend+ // ex clio 1.5 dci, golf plus 1.9 tdi, megane II 1.6, megane II 1.5 dci, passat 2.0 tdi, superb 2.0 tdi 4x4, mondeo 2.0 tdci
marekl
Člen Týmu

Příspěvek od marekl »

Harris píše:Jsem celkem rád, že toto vlákno vzniklo.
Před dvěma týdny jsem objednal AURISE TS Hybrid výbava Executive...
Zvažoval jsi při výběru i aktuální variantu Selection? Proč jsi vzal Executive? Přesně o tomhle totiž přemýšlím. U Executive by se mi líbilo bezklíčové odemykání, ale nepotřebuji vestavěnou navigaci, hodně se připlácí za barvu. Jinak jsou myslím stejné.
Harris
Člen Týmu

Příspěvek od Harris »

marekl:
Potřeboval jsem dvouzónovou klimatizaci + zabudovanou navigaci.
Nechtěl jsem 17" kola pouze 16", dále nechtěl černou střechu (mám objednáno celé v stříbrné sametové).
Jinak v konfigurátoru jsem poměrně dlouho laboroval a nakonec se rozhodl takto.
Prostě, když jsem šel do nižší řady a začal doplňovat výbavu co jsem určitě chtěl tak jsem se stejně dostal cca +/- na cenu co má Executive.
Toyota Auris TS Hybrid 1.8 Executive - 4/2018
Ford Focus HB Mk1 1.6 benzín (2005-2018)
ŠKODA 135 GLi (1996-2005)
maross
Navigátor

Příspěvek od maross »

Mne sa tiez vac paci exe ako selection, nepasuju mi cierne prvky a cierna strecha tiez neni vyhra.
corolla 1.6 cvt 2018 1G2 excutive a priatelkyn auris HSD 2016 biela trend+ // ex clio 1.5 dci, golf plus 1.9 tdi, megane II 1.6, megane II 1.5 dci, passat 2.0 tdi, superb 2.0 tdi 4x4, mondeo 2.0 tdci
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

marekl píše:
Harris píše:Jsem celkem rád, že toto vlákno vzniklo.
Před dvěma týdny jsem objednal AURISE TS Hybrid výbava Executive...
Zvažoval jsi při výběru i aktuální variantu Selection? Proč jsi vzal Executive? Přesně o tomhle totiž přemýšlím. U Executive by se mi líbilo bezklíčové odemykání, ale nepotřebuji vestavěnou navigaci, hodně se připlácí za barvu. Jinak jsou myslím stejné.
Tak co vím, Selection by měl být výbavou Trend+, jen je dražší o to spec. barevné provedené, tedy tu příplatkovou barvu zákazník více-méně zaplatí podobně jako u jiné výbavy. Executive není jen o navigaci, bezklíčkovém nastupování a dvouzonové klima, ale o řadě dalších detailů jako jiné čalounění a vnější ozdobné prvky v chromu. Pokud se na to podívám dnešním akčním ceníkem, tak mají cenu executivu docela dobře nastavenou, za pár tisíc je tam toho navíc oproti Trend+ docela hodně. Problém bude asi, v tom, jak bylo již avizováno, že v hybridech mají akční skladovky vyprodané.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
evzen
Řidič

Příspěvek od evzen »

martinST píše:
evzen píše:
p1947 píše:...Již na vlákně o Priusu jsem někdy v loňském roce psal,že na rakouské dálnici až do Itálie jsem měl průměr okolo 4,4 l/100km....
Tipuju jizda +- 120km/h. Stejnou jizdou jsem zajel chorvatsko za 4.6l. Jel jsem v rozmezi 110-130km/h, nejcasteji 120km/h. A to mam Aurise 1g, ktery ma horsi aerodynamiku. Takze s Priusem za 4,4 bez problemu verim.
No tak to hej, ak ma Auris 1. gen rovnako optimistický tachometer ako ten druhej generácie (pri 120 + cca 7km/h) tak to je realne 113km/h a to tých 4.5 žrať môže. Lebo ja som šiel na hybride Chorvátsko 130 -140km/h tacho + nejake tie kľukaté okresky na ostrove a bolo z toho 6.5 l/100km podľa PC a ten zvykne o 0.2 litra prilepšovať. Na Corolle mi to na diaľnici pri 140 tacho bere skoro 8l/100km ale to je na zimných gumách a nezabehnuté, tak hádam to klesne aspoň na 7.5...
Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996

https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
sunko
Člen Týmu

Příspěvek od sunko »

Ked som kupoval auto pocas akcie v novembri bol hybrid len vo vybave executive. Oproti active trend + bol drahsi o 5000 eur. Rozmyslal som nad hybridom, ale takyto cenovy rozdiel je velmi velky. Samozreme, ze cast je priplatok za automaticku prevodovku, cast za vybavu a za hybridny pohon. Ale radsej som zobral 1.6 benzin a za max 1500 eur ho prerobim na LPG. V pripade lepsej cenovej ponuky by bol hybrid jasna volba, kedze vacsinu kilometrov spravim v meste.

Rychlomer je stale optimisticky. Rozdiel 7-8 km/h je uplne bezny.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

evzen píše: No tak to hej, ak ma Auris 1. gen rovnako optimistický tachometer ako ten druhej generácie (pri 120 + cca 7km/h) tak to je realne 113km/h a to tých 4.5 žrať môže. Lebo ja som šiel na hybride Chorvátsko 130 -140km/h tacho + nejake tie kľukaté okresky na ostrove a bolo z toho 6.5 l/100km podľa PC a ten zvykne o 0.2 litra prilepšovať. Na Corolle mi to na diaľnici pri 140 tacho bere skoro 8l/100km ale to je na zimných gumách a nezabehnuté, tak hádam to klesne aspoň na 7.5...
Ja som dal s CVT v lete Košice SK - Crikvenica HR tam a späť za 6,9l/100km. Jazda po dialnici spravidla 135km/h tachometrových samozrejme boli miesta s obmedzenou rýchlosťou. Tam 6,6 a späť 7,2. Z Košíc do Miskolca okreska (80?km) dialnica až po Krk (700km), odtial okreska cca 20km do Crikvenice.
Len podotknem že nejazdím na spotrebu, keďže palivo si neplatím tak ma spotreba nejako netrápi. Len ju monitorujem.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

evzen-jakým způsobem lze dosáhnout té průměrné spotřeby co jsem napsal? Jednoduše.Jezdím tak,že ve Znojmě před hranicemi čepuji benzín po hrdlo do Stockerau je to okresky a obce kde jezdím i za průměr 3,6 l/100 km a tam najíždím na dálnici,která je svým profilem ideální/místy snížené rychlostní limity/,dlouhý přejezd kolem Vídně/opět nižší rychlosti/a sjíždím z ní za Villachem do obce Arnoldstein, kde doplňuji po hrdlo benzin a výsledek je jak jsem napsal a na počítači ukazuje průměrnou rychlost 83 km.Občas jde i ručně ovládaná klimatizační jednotka.Pro ty kteří by snad prohlásili,že to není možné uvedu,že klimatizace je na Priusu elektrická nemající vliv na průběžnou spotřebu.Jak jsem již napsal toto auto má vynikající součinitel odporu vzduchu mající též na spotřebě velký vliv,výhodou je,že v Rakousku není povinnost ve dne svítit což má též vliv na spotřebu a je to o tom,že je nutné se s tímto autem naučit "plachtit"nic víc.Pro ty kteří váhají jestli vzít konvenční nebo HSD doporučuji ač je trochu dražší tak jedině HSD a bude mnoho dlouhých let jezdit v pohodě.Jedině za co bych já možná vyměnil je za nový Prius Plug-in včetně solární střechy, kde se dá na elektriku ujet skutečně až 47 km.Pak se toto auto stává klasickým Priuse a jezdí s průměrem okolo 1-2 l/100km.
martinST
Člen Týmu

Příspěvek od martinST »

martinST píše:
evzen píše:
No tak to hej, ak ma Auris 1. gen rovnako optimistický tachometer ako ten druhej generácie (pri 120 + cca 7km/h) tak to je realne 113km/h a to tých 4.5 žrať môže. Lebo ja som šiel na hybride Chorvátsko 130 -140km/h tacho + nejake tie kľukaté okresky na ostrove a bolo z toho 6.5 l/100km podľa PC a ten zvykne o 0.2 litra prilepšovať. Na Corolle mi to na diaľnici pri 140 tacho bere skoro 8l/100km ale to je na zimných gumách a nezabehnuté, tak hádam to klesne aspoň na 7.5...[/quote]

-To mi připadá divné těch 6,5l/100km. Po cestě zpátky jsem jel z Podgory po tunel Sveti rok celou cestu 140-160 tacho a spotřeba 6,0l...
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Rozdiel v pollitri v spotrebe na 100km v pohode spraví iné počasie či iné hmotnostné zaťaženie vozidla. Alebo kolóny ale tie asi pri hybride nie.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
marekl
Člen Týmu

Příspěvek od marekl »

To, co je v Selection, mi v podstatě plně vyhovuje. Jediná věc, o které vážněji přemýšlím, jsou 17palcová kola. Jsou tvrdá, širší pneumatika bude mít vliv i na spotřebu, šestnáct palců by bylo vhodnějších. Jenže u Executive se mi nechce dát 15 tisíc navíc za barvu.
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

ale vždyť v tom Selection si tu barvu zaplatíš také, jen to není tak okaté jaku u jiné výbavy. Každopádně u auta za 500 tis+ již dle mne nemá moc smysl řešit příplatek za barvu, vybral bych výbavu podle toho co mne udělá větší radost, pro mne je to docela důležité.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Odpovědět

Zpět na „Auris“