Auris Hybrid a baterka

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
eMeM
Navigátor

Re: Auris Hybrid a baterka

Příspěvek od eMeM »

:roll: keby som vedel že tu idem kŕmiť trolla...

Áno pane, najmúdrejší ste.

EDIT: vďaka za podsúvanie vecí ktoré som nenapísal.
Naposledy upravil(a) eMeM dne stř 13.12.2017, 19:41, celkem upraveno 2 x.
amulet
Navigátor

Příspěvek od amulet »

Za mých mladých let měly provedení malých knížek, to se ty občanky trhaly. Teď jsou plastové, to vám půjde mnohem hůř...
Toyota Auris TS 1.4 D-4D r.2014
Toyota Corolla Wagon 1.6 r.1998 (ex)
zzjosef
Navigátor

Příspěvek od zzjosef »

eMeM píše:Ono prejav demencie je tiež veriť že sa nič nemôže pošahať - obzvlášť na nabíjačke za ...neviem menej ako 30€ - a kvôli tomu si nevedieť tu batériu v normálnom počasí - predtým ako klakne - vybrať ju a v kľude domova nabiť.

Ak bývaš za polárnym kruhom tak potom nič, tam je fakt počasie celoročné naprd. Ale mal by si byt tomu adekvátne vybavený.

Ja nikomu nebránim aby stopercentne veril spínanému obvodu - nie, ten ešte nikdy predsa neodišiel - a riskoval nejaké problémy s elektronikou. Však aj tak je tam poistka a tá všetko ochráni, nie? :roll: - jasné, šanca je malá, určite pod percento, potom ale keď sa to niekomu stane tak nech píše do reklamácie - ale na fóre mi to slabostka radil :twisted:

Ja to však robiť nemienim, každý nech si zváži svoje pre a proti. Manuál raz písal odpojiť zem, tak to sakra robiť budem.
A v novinách psali, že máš skočit z okna.
Tak to taky udělej.
Auris 1,6 M 2013
eMeM
Navigátor

Příspěvek od eMeM »

To neviem, riadime sa tu pravidlom, ze ked nemam co zmlysluplne povedat, tak poviem hocico, sice bez vahy argumentu a este aj mimo misu? Myslim, ze som jasne opisal riziko, ktore tam moze vzniknut a reakcia je hodna ludi, ktori vedia argumentovat akurat ad hominem. Ale taki su asi na kazdom fore. :roll:

Z mojej strany vsetko co sa dalo k danej teme nateraz povedat.
LukassH
Navigátor

Příspěvek od LukassH »

eMeM píše:To neviem, riadime sa tu pravidlom, ze ked nemam co zmlysluplne povedat, tak poviem hocico, sice bez vahy argumentu a este aj mimo misu? Myslim, ze som jasne opisal riziko, ktore tam moze vzniknut a reakcia je hodna ludi, ktori vedia argumentovat akurat ad hominem. Ale taki su asi na kazdom fore. :roll:

Z mojej strany vsetko co sa dalo k danej teme nateraz povedat.
Nevysvetlíš.

Nechaj tak, každý sme nejaký :)
2015/11 Toyota Auris HB 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+
cibalko
Člen Týmu

Příspěvek od cibalko »

Zdravim pani. Tak pripajam moj postreh s bateriou u mojho hybrida. Auto stalo 6 dni v garazi. Dnes rano som sa chystal do prace, odomykam a nic. Vsetko ostalo zamknute, dovnutra som sa dostal jedine klucom cez zamok. Samozrejme vsetko hluche, nic nefungovalo....zmeriam 12V bateriu a cuduj sa svete, mala 5.7V. V aute bolo vsetko vypnute,tak netusim,co ju mohlo tak vyzmykat... napichol som ju na nabijacku,tak uvidim,co to urobi rano.
Co vy nato? Stretol sa s tym uz niekto?
Btw, jedna sa o Auris TS Hybrid, 05/2016
Auris TS Hybrid 2016
eMeM
Navigátor

Příspěvek od eMeM »

Ked mas 5,7V na 12V aku, tak rovno mozes ist do obchodu a kupovat novu, aj ked ju dajme tomu nabijes, tak sa spolahnut uz na nu nemozes.
cibalko
Člen Týmu

Příspěvek od cibalko »

Tak bol som to skontrolovat a bateria kaput. Nabilo ju na 12.85, ale ako som ju voltmetrom meral, v priebehu minuty klesla na 12.68. Cize uz nedrzi nic. Skusal som este nastartovat, pokial este cosi drzala, ale vyhodilo mi hlasenie "porucha hybridneho systemu"...moze to byt spojene s tou bateriou, alebo tam bude pridruzene este nieco viac? Kryje zaruka aj 12V bateriu?
Auris TS Hybrid 2016
eMeM
Navigátor

Příspěvek od eMeM »

Ak ti aku nabije nabijacka pod 13V, tak je mrtva. To hovorime o napati naprazdno, akonahle by si pripojil zataz napatie bude rapidne klesat. To bude pravdepodobne aj dovodom chybovej hlasky. Pripoj iny akumulator a mas diagnostiku za sebou - hned vies na com si.
eMeM
Navigátor

Příspěvek od eMeM »

Jo a skus to reklamovat a potom sa s nami podel, co ti na to povedali - na 80% tipujem, ze ti povedia, ze na autobateriu sa zaruka nevztahuje, co podla mna nemusi byt pri rocnom aute pravda, avsak potom by som ocakaval, ze "znalec" to vyhodnoti, ze bateria bola podbita a teda nespravnym pouzitim bola znicena. Potom sa mozes skusit este ohanat tym, ze si bateriu (auto) pouzival presne podla navodu, pokial si dobre pamatam, tak tam nic extra ohladom battery maintenance nebolo.
cibalko
Člen Týmu

Příspěvek od cibalko »

Tak dnes mi Aurisku odvliekli do servisu,zajtra by som sa mal dozvediet,co tomu je. Jednoznacne 12V bateria v haji a nejaka dalsia pridruzena porucha hybrid systemu. Sam som zvedavy na dovod... Budem davat priebezne info.
Inac,ak by mi s tymto niekto vedel poradit,bol by som vdacny :| :
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 25&t=40204
Auris TS Hybrid 2016
ondrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondrik »

do servisu ktoreho? AT? to som zvedavy aj ja na vysledok, na tento servis mam "rozne" referencie
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
cibalko
Člen Týmu

Příspěvek od cibalko »

Tak auto je uz doma. Ano,bolo to v AT Zilina. Udajne bola slaba bateria,co som ja samozreme skusal dobit a auto neslo. Potom este pan z toyota asistencnej sluzby,ktory bol u mna prvy krat,nevedel kde sa nachadza 12v bateria,pritom odpojil nejaku "zastrcku na kontrolu hybridneho systemu" a to bola dalsia chyba,coho nasledok bolo reset celeho systemu. Tym padom,ze to nebolo nic vazne, reklamaciu mi uznali aj napriek tomu,ze pan xy mi to na reklamaciu nechcel zobrat kvoli nepotvrdenej zarucnej knizke.
Inac cakam,ze ta bateria asi pojde coskoro na vymenu...ako som pisal,podarilo sa mi ju dobit max na 12.8v a v priebehu minuty klesla bez zataze na 12.6... takze som zvedavy,ci sa vobec zajtra rano dostanem do auta :?
Mimochodom na vystupnych papieroch zo servisu bolo dobitie baterie na 12.76v, co si myslim,ze nie je nic extra na bateriu,ktora ma necele 2 roky ...
Auris TS Hybrid 2016
ondrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondrik »

to by ma zaujimalo co odpojil za "zastrcku"... predpokladam ze akurat tu oranzovu poistku na HV baterke
a oni ti teda vratili auto zo servisu s tym ze ti dobili tu tvoju staru 12v-ovu bateriu ?
alebo co ti uznali za reklamaciu?
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
cibalko
Člen Týmu

Příspěvek od cibalko »

Ano,tu oranzovu poistku na HV baterii. Auto mi teda vratili s tym,ze staru baterku dobili a vyresetovali nejake chybovehlasenie,ktore vyhodilo v dosledku vytiahnutia tej oranzovej poistky.
A este ho umyli :D
Auris TS Hybrid 2016
Odpovědět

Zpět na „Auris“