Zimni pneumatiky na Auris TS Hybrid

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
maxwell
Manager Týmu

Re: Zimni pneumatiky na Auris TS Hybrid

Příspěvek od maxwell »

jezdím na 17" v létě a na zimu mám 16" ... žádnej žebřiňák se nekoná... .-)
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

sajty píše:Co máš proti ponožkám v sandálech? :lol:

Samozřejmě, že liťák bude vypadat lépe, ale když tam švihneš poklice, stejně to poznáš jen zblízka, že to jsou plechy. To je právě furt něco, ještě tam připlatím, tam připlatím a ono to naskáče. Kola pojedou stejně a jestli to vypadá o něco hůře, s tím asi žít dokážu. Akorát čekám, až Toyota půjde dolů s cenou a pak se rozhodnu. Za současné ceny si to můžou strčit tam, kde slunce nesvítí.
tak to se těch origo asi nedočkáš nikdy :-). Ceníkové ceny jsou o dost výše než mají současné zimní sady. Toyota není prodejce typu Datart a spol., který když se rozhodne zbavit se zásob tak dává příslušenství za nákup. Nyní mají akci zimní kola k novému autu zdarma, to si myslím že již zásoby sníží a pak je stále dost těch co tu cenu 27 tis za komplety dají a vůbec to neřeší. Ta cena s ohledem na dobrou povrchvou úpravu disku, origo ventilky a kvalitní gumy není moc přestřelená. Navíc je to nakompletované, jen si max. zaplatíš montáž a nahrání do paměti auta. Mne to u manželky auta udělali zdarma. Schválně jsem to pro porovnání poskládal kolegovi v neoriginálech v průměrné až základní cenové hladině disků + ventilky + kvalitní gumy, vše za ceny dle internetu a moc jsem se pod 20 tis nedostal. Když bych vybral trochu dražší disky tak jsem skoro na ceně Toyoty a pořád to auto bude na originálních kolech vypadat lépe, jelikož design kol je vždy více spojený s designem auta. Neřeknu když si někdo koupí starší ojetinu, ale u nového auta za 400 tis a výše mne řešit rozdíl pár tisíc nepřijde jako moc podstatný. Ale samozřejmě chápu, že každý máme jiné preference a možnosti. Origo sada plecháčích stojí 20 tis a to je bez poklic, origo poklice nebudou za pár stovek, tento komplet mne pak přijde naprosto nesmyslný.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
sajty
Řidič

Příspěvek od sajty »

Já to mám o to složitější, že mám 4 "staré" zimní gumy, ze kterých 2 jsou vlastně nové a 2 jsou na dojezd. Takže buď dokoupím 2 gumy, 4 plechy, 4 ventily nechám to někde zkompletovat a načíst nebo vemu komplet od Toyota za 20 litrů a ty staré prodám. První varianta je minimálně o 5 litrů levnější, ale je s ní více práce. Kdyby ty cena za plechy spadly na 15, není co řešit, ale 20 se mi dávat nechce.
* Toyota Auris TS 2017 Active Trend, 1.6 Valvematic
† Citroën C4 2012 Exclusive, 1.6 HDi, robotická převodovka
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

tak plechy na 15 tis nespadnu, ty ceny a kampaň mají na celou sezonu a do jara se nic nezmění. Jak jsem psal není to běžný obchod aby reagoval podle konkurence, navíc ani není jaké. Nikdo jiný tady origo disky Toyota neprodává. Máš zcela jiné uvažování než já, docela by mne zajímala Tvá profese, já jsem sice jako obchodník zvyklý počítat, přemýšlet o tom co prodáme a zbytečně nerozhazuji, na druhou stranu když si něco kupuji tak z toho musím radost a nějakou přidanou hodnotu. Plecháče sice svůj účel splní, ale bez origo poklic vypadají hrozně, navíc časem budou reznout. Ušetřím na nich v reálu max. 20 % ceny, ale nebudu z toho mít žádnou radost. Já raději přidám pár tisíc a když to něco stojí tak ať to alespoň trochu vypadá.

Když budu chtít fakt šetřit tak to tam nechám původní disky a koupím jen nové pneu, pneuservis bude sice dražší, ale stále na tom budu cenově nejlépe. Dělá to tak hodně lidí a i po pár letech nemají s alu disky problém.
sajty
Řidič

Příspěvek od sajty »

Chápu. Jenže ono to je furt něco. Litr sem, litr tam a ono se to nasčítá. A ani tak nejde o finance, pracuju v IT jako test analytik na životnost, takže těch 5 tisíc jsou pro mě relativně směšné peníze, ale prostě mám své hranice, za které jít nechci, protože z toho mám blbý pocit. Rád si dopřeju, ale vždy taky moc dobře počítám a uvažuju, co ještě potřebuju a beru čeho už se obejdu :-).
ivantt
Člen Týmu

Příspěvek od ivantt »

tiez som bol vcera brat zimne, v podstate som okopiroval ponuku ktoru mi poslala toyota uz s "akciovymi" cenami, v hlavnom meste som ten isty komplet (plechy,tpms,pneu) kupil o cca 70e lacnejsie. isiel som do nokian wr d3 205/55r16. rozmyslal som aj nad wr d4 no tie su na nase zimy zbytocnost aj podla viacerych uzivatelskych hodnoteni. hlavne som zvedavy kolko vydrzia tpms. chalan to mal naprogramovane asi za 3 minuty a vypytali za to 40e ... ze ja som sa nedal na drahu pneuservisaka... inak napada ma - budu sediet matky zo 17" diskov alebo treba dokupit aj matky?
Auris TS/17 Selection red
sajty
Řidič

Příspěvek od sajty »

Ty Nokiany jsou velmi dobrá volba. Po Continentalu to nejlepší na trhu (zimní).
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

sajty píše:Chápu. Jenže ono to je furt něco. Litr sem, litr tam a ono se to nasčítá. A ani tak nejde o finance, pracuju v IT jako test analytik na životnost, takže těch 5 tisíc jsou pro mě relativně směšné peníze, ale prostě mám své hranice, za které jít nechci, protože z toho mám blbý pocit. Rád si dopřeju, ale vždy taky moc dobře počítám a uvažuju, co ještě potřebuju a beru čeho už se obejdu :-).
zajímavé uvažování na ITaka, pár jich znám jelikož provozuji cca 9 let i e-shop, IT branže je mne velice blízká a upřímně je to nejenom dle mne v současné době cenově nejvíce nafouknutá práce, dokonce to samo uznalo i několik lidí co se tím živí. Nic ve zlém :-), proč neždímat když je poptávka. Ceny za servisní práce s přihlédnutím k nákladům co má značkový autoservis jsou oproti cenám za IT práce vzlášť v Praze pořád levné. Navíc v autoservisu mám i jako laik snad větší kontrolu nad prací, tedy nad reálně stráveným časem na celé zakázce, v IT branži nemám skoro žádnou kontrolu. Zavedený programátor co zná např. naše IT řešení atd. se navíc mění hůře než autoservis.

Předem se omlouvám za tento příspěvek, který se nepatří.
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Ivan, len bacha na konus. Preco ti nedali nove matky ???
A bacha na Nokiany, ale ani inde nemas istotu.
http://www.autoforum.cz/zajimavosti/nok ... edl-i-nas/

Mozno by stalo za to sem prasknut skusenosti. Neda sa to vsetko zovseobecnit, pretoze meni sa typ, zmesi, vyroba atd. Aspon informacne.

Kupujem:
Bridgestone (2x45 tkm na letnych) - skoro ziadne vyvazovanie, ale hlucnjesie
Goodyear (2x30tkm zimne) - vyborne, niekedy horsia zivotnost
Fulda (ako lowcost 30tkm) - bola dobra cena, ale vcelku OK, ale nie najlepsie

Ignorujem:
Continental - Asymetricke zimne Continentaly tahali do bokov jak splasene voly.
Michelin - nevyvazitelne kusy (presun vyroby 2014), za tu cenu ? Ale stare Primacy HP fakt slusne. Skoda ich.
Uniroyal - rozne zmesy z roznych fabrik pre rovnaky typ a rok :shock:
Pirelli - kusove vady
Dunlop - najhorsia stabilita letnych - a to napriek indexu ZR, slaba bocnica.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
sajty
Řidič

Příspěvek od sajty »

Tohle se mě dotknout nemůže, protože to je pravda. IT je opravdu naprosto nechutně přeplácené, zaměstnanci a hlavně živnostníci. V zákoně je bohužel/bohudík obrovská díra v oblasti živnostníků a paušálů, která se v IT masivně zneužívá. To ale jsme opravdu hodně off topic :-).
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Nie je IT ako IT.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
ivantt
Člen Týmu

Příspěvek od ivantt »

CommonUser píše:Ivan, len bacha na konus. Preco ti nedali nove matky ???
nove matky som nemal ani v ponuke od toyoty, preto sa pytam ze ci sadnu matky z al 17" alebo treba kupit matky na "plechace". konus? co tym myslis?
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

dle mne na 99 % musíš mít jiné nové matky na plecháče, jelikož je tam právě ten konus co na litých kolech není.
sakiyota
Člen Týmu

Příspěvek od sakiyota »

nemam original, ale sehnal jsem je za cenu skoro stejnou jako plech, tak uz jen proto :) a stou modrou se mi libi, za chvilku zacneme treti zimu a myslim ze jsou v pohode,pokazde sezone je vycistim wapkou. Jednou jsem i premyslel ze i zustanu u 16" na leto, protoze se mi dari lepsi spotreba s 205 nez s 225 na letnich 17", ale 17" mam mirne poskrabane tak abych se je zbavoval se slevou radsi s nima budu jezdit, sedi lip a kdyz vic zerou.
pneu mam goodyear a spokojenost. Matice mam jine na tyto ALU, Rial Milano a maji podlozky
Přílohy
20151022_170311_.jpg
(484.02 KiB) Staženo 1152 x
Auris TS Hybrid
ivantt
Člen Týmu

Příspěvek od ivantt »

MartinHSD píše:dle mne na 99 % musíš mít jiné nové matky na plecháče, jelikož je tam právě ten konus co na litých kolech není.
da sa nejak zistit aky kuzel ma mat matica z disku pripade viete mi poradit konkretne matice? Nasiel som viacej druhov a rozne uhly .... aby som nekupil blbost

sadnu ?
http://www.autokelly.sk/Product/FB-4663 ... 9;40817021
Odpovědět

Zpět na „Auris“