Nová corolla 2016 - problém se sklopným klíčem

vše ohledně modelové řady Corolla
Myfune
Věčnej rejpal

Re: Nová corolla 2016 - problém se sklopným klíčem

Příspěvek od Myfune »

Kocoure rozhodně je dobré znát vlastnosti auta v kritických situacích. Proto jsou různé kurzy bezpečné jízdy, kde se řidiči učí zvládání takovýchto situací. Třeba nedotáčivý, přetáčivý smyk, vyhýbání se překážce a určitě i něco jiného. Já bych se chtěl někdy zůčastnit nějakého drifterského kurzu.
Jde ale o to, že se ti tohle může jednou v provozu hodit a popravdě né každý intuitivně v krizové situaci udělá to co je správné. A když nechceš na kurz, tak stačí zasněžené parkoviště a můžeš se vyblbnout. Poznáš auto z úplně jiné stránky a možná tě to bude hodně bavit. Prostě se snažím říct, že já bych elektronickou brzdu fakt nechtěl. :-)
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

To čo vravíš samozrejme chápem. Ale z vlastných skúseností povedzme so zbraňami viem, že jednodňový kurz je tak akurát na uvedenie do problematiky, aby si si ňou pri nabíjaní neprestrelil koleno, nie na to aby si v kritickej situácii strelil v sebaobrane útočníka jednou ranou do miesta spoju mozgu a miechy. Okamžité adekvátne reakcie dostaneš do svalovej pamäte len drilom a celé to treba vyslovene v v častých intervaloch opakovať, inak sa to stráca. Keď prejdeš jednodňovým školením alebo si hodiny skúsiš raz dvakrát na zľadovatelom parkovisku tak na reálny šmyk v premávke proste správne zareagovať nestihneš, bežne má šofér tendenciu v prekvapivom pretáčavom šmyku dať nohu z plynu, či dokonca skočiť na spojku a brzdu - čo je väčšinou blbý nápad.
Ale áno, jedna skúška "nasucho" je asi lepšia ako to neskúsiť vôbec, s tým by som súhlasil. Každopádne môj osobný názor je, že ak to permanentne s ručkou neskúšam viac ocením elektronickú parkovačku, jej logika mi príde že je robená na pohodu. To je môj názor, ktorý ale nikomu nevnucujem. Netreba sa nechať presvedčiť, že všetko nové v autách je nahovno a vymýšľané primárne len na nákladnejší servis. Podľa mňa automobilky idú smerom blbuvzdornejšej, pohodlnejšej a možno bezpečnejšej obsluhy áut kvôli možno blondýnam a tak podobne na čo ale asi trpia skalní Šoféri, s veľkým "Š".
S tými elektr. brzdami to je možno ako s airbagmi - niekedy hodne pomôžu a niekedy skôr poškodia. Ale štatisticky to proste vyšlo tak, že ich rvú plno a do všetkých áut. Časom možno aj tie elektronické brzdy konštrukčne vymyslia tak, že z nich aj drifteri budú mať úsmev na tvári ako rohlík.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 07:12, celkem upraveno 1 x.
Paul
Člen Týmu

Příspěvek od Paul »

ám 193 cm a za volant Corolly se vejdu lépe než kamkoliv jinam. Z podobné cenové kategorie neznám auto, které má u řidiče více místa. A že by mi vadil klíček ? Málo lidí má kolena výše než já a ke klíčku je to ještě pořádná rezerva. Problém není v autu, problém je v tom, že si neumíš nastavit sedačku a volant. Tipuji to na kombinaci sedadlo vysoko a volant nízko. Tohle není problém žádného auta, ale řidiče.

LED světla k Trend+ se dají (daly ?) dokoupit za 15 tisíc, netřeba kupovat Executive, která je opravdu zbytečná. Sám executive nemám, ale LED světla jsem právě dokupoval. Startování tlačítkem je nicméně opravdu o mnoho pohodlnější. Denně mě to netrápí, ale běžně jezdím s auty které tlačítko mají a je to opravdu lepší. Co mě ale zaujalo je způsob hodnocení věcí (LED světel, tlačítka na start..), který hraničí s IQ houpacího koně. Soudit na základě jednoho příspěvku na fóru není zrovna projevem inteligence. Věříš mi když napíšu, že právě ty LEDky mám a to, co dotyčný vyplodil, nemá s realitou nic společného ? Svítí skvěle, automatická regulace a automatické přepínání fungují skvěle a NIKDY na mě nikdo neblikal. Svítí skvěle na silnici i do šírky.

To samé co vyplodil dotyčný o LEDkách jsi vyplodil ty o příplatkové výbavě. Mimochodem, živnotnost LED světel je i oproti Xenonů mnohonásobná. A to jsou moderní xenony už vyzkoušené a "v pohodě". Když chceš mít opici, musíš mít i na banány. Když na to nemáš, tak si to nekupuj. Taky jsem si nešel koupit WRX STI, ale právě Corollu, protože by mi to lezlo do peněz. A neobrážím fóra Subaru a nestěžuju si, že na výměnu karbonových úchytů brzdových destiček prostě nemám. Když se bojíš (naprosto neodpostatněně) LEDek, kup si základní výbavu nebo jiného auto se žárovkama a neřeš to. Ale to co tvrdí zakladatel vlákna je naprostá blbost a cpát to ostatním do hlavy je k smíchu.

Prosím všechny, kteří tyhle žvásty čtou, aby to naprosto ignorovali. Zrovna vyjmenované věci jako LEDky a místo na předních sedadlech jsou u Corolly oproti konkurentům předností. Naopak mi přijde, že ostatní auta ve třídě mají velký kufr na úkor místa vpředu, což je u Corolly tak nějak opačně. Shodou okolností jezdí mi tou Mazdu a opět to co jsi napsal jsou naprosté žvásty. iStop nikdy nevypne 3x za křižovatku. Pokud zmáčkneš spojku a nastartuješ, musíš nejdříve nějakou dobu jet, aby se znovu aktivoval.
Naposledy upravil(a) Paul dne stř 14.06.2017, 08:06, celkem upraveno 4 x.
vibam
Řidič

Příspěvek od vibam »

Paul píše:Mám 193 cm a za volant Corolly se vejdu lépe než kamkoliv jinam. Z podobné cenové kategorie neznám auto, které má u řidiče více místa. A že by mi vadil klíček ? Málo lidí má kolena výše než já a ke klíčku je to ještě pořádná rezerva. Problém není v autu, problém je v tom, že si neumíš nastavit sedačku a volant. Tipuji to na kombinaci sedadlo vysoko a volant nízko. Tohle není problém žádného auta, ale řidiče.

LED světla k Trend+ se dají (daly ?) dokoupit za 15 tisíc, netřeba kupovat Executive, která je opravdu zbytečná. Sám executive nemám, ale LED světla jsem právě dokupoval. Startování tlačítkem je nicméně opravdu o mnoho pohodlnější. Denně mě to netrápí, ale běžně jezdím s auty které tlačítko mají a je to opravdu lepší. Co mě ale zaujalo je způsob hodnocení věcí (LED světel, tlačítka na start..), který hraničí s IQ houpacího koně. Soudit na základě jednoho příspěvku na fóru není zrovna projevem inteligence. Věříš mi když napíšu, že právě ty LEDky mám a to, co dotyčný vyplodil, nemá s realitou nic společného ? Svítí skvěle, automatická regulace a automatické přepínání fungují skvěle a NIKDY na mě nikdo neblikal. Svítí skvěle na silnici i do šírky.

To samé co vyplodil dotyčný o LEDkách jsi vyplodil ty o příplatkové výbavě. Mimochodem, živnotnost LED světel je i oproti Xenonů mnohonásobná. A to jsou moderní xenony už vyzkoušené a "v pohodě". Když chceš mít opici, musíš mít i na banány. Když na to nemáš, tak si to nekupuj. Taky jsem si nešel koupit WRX STI, ale právě Corollu, protože by mi to lezlo do peněz. A neobrážím fóra Subaru a nestěžuju si, že na výměnu karbonových úchytů brzdových destiček prostě nemám. Když se bojíš (naprosto neodpostatněně) LEDek, kup si základní výbavu nebo jiného auto se žárovkama a neřeš to. Ale to co tvrdí zakladatel vlákna je naprostá blbost a cpát to ostatním do hlavy je k smíchu.

Prosím všechny, kteří tyhle žvásty čtou, aby to naprosto ignorovali. Zrovna vyjmenované věci jako LEDky a místo na předních sedadlech jsou u Corolly oproti konkurentům předností. Naopak mi přijde, že ostatní auta ve třídě mají velký kufr na úkor místa vpředu, což je u Corolly tak nějak opačně. Shodou okolností jezdí mi tou Mazdu a opět to co jsi napsal jsou naprosté žvásty. iStop nikdy nevypne 3x za křižovatku. Pokud zmáčkneš spojku a nastartuješ, musíš nejdříve nějakou dobu jet, aby se znovu aktivoval. Vidím to buď na pořádného kecala, nebo na řidiče, jehož vlastnictví ŘP je předmětem diskuse.
Máte problém se čtením, a proto nerozumíte sdělení v textu a aby toho nebylo málo, ještě si vytváříte domněnky...
Zřejmě budete mít nějaký komplex, a proto zde urážíte lidi, kteří mají jiný názor než vy.

Nikdy jsem nenapsal, že jsem odpůrce LED světel – ale až skončí záruka nebo havarijní pojištění (i když je spoluúčast) – tak v případě nehody nebo vandalismu aj … bude nákladné pořídit si nový světlomet... Prostě LED nepotřebuji!
Startování tlačítkem je super a nikdy jsem netvrdil opak – mělo by to být standart a součást základní výbavy u všech vozů.
S Mazdou 3 s aktivním i-stopem jsem opravdu prováděl ten odbočovací manévr na světelné křižovatce doleva, přede mnou bylo 1 auto a taky přechod pro chodce (to na světelné křižovatce většinou bývá – vy asi jezdíte jen po vesnici nebo po kruháči, tak to neznáte), musel jsem popojíždět, trvalo to, protože se dávalo zároveň přednost protijedoucím vozům a nebylo jich málo, nelikviduji spojku, že ji mám celou dobu sešlápnutou, tak že když se zabrzdilo, zastavilo a vyřadilo, tak „logicky“ motor zhasl!! - celkem 3x!
Nikdy jsem netvrdil, že v Corolle je nedostatek místa - jen ten klíč je veliký a je nešťastně umístěn!! Volant v Corolle jsem měl úplně nahoře (i různě daleko od přístrojovky), je však pravdou, že sedačka úplně dole nebyla a ani nemohla – protože bych neviděl přes kapotu na předek vozu! Věřím, že se najdou takoví, kterým to nevadí – ale já mezi ně nepatřím. (Je zajímavé, že u jiných aut s klíčkem tenhle problém nemám) V jiném případě mi pak taky volant zacláněl v řádném výhledu na budíky - tohle je třeba standardní situace u Peugeotu 308 – tam to fakt pohnojili!
Zkrátka nejsem ten typ, co sedí na podlaze, napnuté nohy, levá ruka někde na volantu a pravá opřená o loketní opěrku kdy po celou dobu jízdy masturbuje s řadící pákou!
A na další Vaše invektivy nebudu reagovat, nejspíš podle sebe soudíte ostatní řidiče, tak proto ty domněnky.
Vím o více lidech, kteří s tím klíčkem měli problém, tak jsem toto téma založil, abych se zeptal na další zkušenosti a popřípadě našel nějaké jiné řešení, než připlácet za nejvyšší výbavu, kdy krom startovacího tlačítka jsou ostatní věci pro mě nepotřebné, z mého pohledu prostě zbytečně vůz prodražují a tím také následné pozdější servis. (např.: takový ťukanec na předek, kdy v noci trefíte srnu, která vám nečekaně vyskočí z neposekané příkopy a zboří vám celý předek, kdy žádné xenony ani LED nepomohou, tak mi jistě dáte zapravdu, že výměna nárazníku bez ostřikovačů světel a obyč. lampy vyjdou jistě levněji, než ty LED s ostřikovačem).
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
Paul
Člen Týmu

Příspěvek od Paul »

Když mi srna v noci zboží předek, tak to řeším havarijním pojištěním. Vyměnit malý kus plastu na Mazdě 3 nad nárzaníkem (základní bílá) stojí i s prací 23 tisíc. A to se kupuje lakovaný z výroby. I s předním nárazníkem to vyjde na 70. Bez havarijního docela problém v dnešní době.

Elektronika je dneska v autech všude a rozhodně to není to nejvíce poruchové. Problémem je nedotažená nová elektronika, která má mouchy. Jenže to platí i pro jakoukoliv mechanickou část, která není léty prověřená. To není specifická vlastnost elektroniky. V dnešní době najít auto neprošpikované kabelem a šváby je docela problém. Nevím, jak si běžný řidič představuje, že funguje auto "bez elektroniky". Nějaká obrazovka v kabině je prkotina navíc. Kromě toho tam problémy se životností opravdu nebývají. Naposledy jsem měl problém s tlačítkem brzdy u starého Passatu z roku 2007, kdy spínač čudlíku byl lehce urvatelný. Opět to nebyl problém elektroniky. Spousta zákazníků z toho důvodu začala nadávat na onu ruční brzdu bez manuálního táhla ovládanou servem, která sama o sobě je dodnes prakticky nesmrtelná a nevím o tom, že by s ní byly problémy. Tolik můj názor na elektroniku v autě. Je to jen názor, třeba se mýlím.
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Vibam a kolik máš místa nad tvojí hlavou do stropu? Měla by se ti tam vejít otevřená dlan jako kdyby jsi byl pankáč. Řidiči kamionu nevidí žádnou kapotu a taky jezdí. Důležitější je vidět dobře na silnici a odhad se dá naučit i podle jiných věcí než jen podle kapoty.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 07:25, celkem upraveno 1 x.
evzen
Řidič

Příspěvek od evzen »

To s tou viditelnou kapotou je v dnesnej dobe celkom narocna poziadavka. Na starom Aurise kapotu nevidim ani nahodou - to sa musim dotykat hlavou stropu :D. Ale ak netrvas na Corolle (tj nepotrebujes vela miesta na zadnych sedadlach a chces startovacie tlacidlo) tak skus Auris hybrid - ten ma startovacie tlacidko vo vsetkych vybavach v zaklade a je velmi spolahlivy.
Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996

https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
Odpovědět

Zpět na „Corolla“