Paul píše:Mám 193 cm a za volant Corolly se vejdu lépe než kamkoliv jinam. Z podobné cenové kategorie neznám auto, které má u řidiče více místa. A že by mi vadil klíček ? Málo lidí má kolena výše než já a ke klíčku je to ještě pořádná rezerva. Problém není v autu, problém je v tom, že si neumíš nastavit sedačku a volant. Tipuji to na kombinaci sedadlo vysoko a volant nízko. Tohle není problém žádného auta, ale řidiče.
LED světla k Trend+ se dají (daly ?) dokoupit za 15 tisíc, netřeba kupovat Executive, která je opravdu zbytečná. Sám executive nemám, ale LED světla jsem právě dokupoval. Startování tlačítkem je nicméně opravdu o mnoho pohodlnější. Denně mě to netrápí, ale běžně jezdím s auty které tlačítko mají a je to opravdu lepší. Co mě ale zaujalo je způsob hodnocení věcí (LED světel, tlačítka na start..), který hraničí s IQ houpacího koně. Soudit na základě jednoho příspěvku na fóru není zrovna projevem inteligence. Věříš mi když napíšu, že právě ty LEDky mám a to, co dotyčný vyplodil, nemá s realitou nic společného ? Svítí skvěle, automatická regulace a automatické přepínání fungují skvěle a NIKDY na mě nikdo neblikal. Svítí skvěle na silnici i do šírky.
To samé co vyplodil dotyčný o LEDkách jsi vyplodil ty o příplatkové výbavě. Mimochodem, živnotnost LED světel je i oproti Xenonů mnohonásobná. A to jsou moderní xenony už vyzkoušené a "v pohodě". Když chceš mít opici, musíš mít i na banány. Když na to nemáš, tak si to nekupuj. Taky jsem si nešel koupit WRX STI, ale právě Corollu, protože by mi to lezlo do peněz. A neobrážím fóra Subaru a nestěžuju si, že na výměnu karbonových úchytů brzdových destiček prostě nemám. Když se bojíš (naprosto neodpostatněně) LEDek, kup si základní výbavu nebo jiného auto se žárovkama a neřeš to. Ale to co tvrdí zakladatel vlákna je naprostá blbost a cpát to ostatním do hlavy je k smíchu.
Prosím všechny, kteří tyhle žvásty čtou, aby to naprosto ignorovali. Zrovna vyjmenované věci jako LEDky a místo na předních sedadlech jsou u Corolly oproti konkurentům předností. Naopak mi přijde, že ostatní auta ve třídě mají velký kufr na úkor místa vpředu, což je u Corolly tak nějak opačně. Shodou okolností jezdí mi tou Mazdu a opět to co jsi napsal jsou naprosté žvásty. iStop nikdy nevypne 3x za křižovatku. Pokud zmáčkneš spojku a nastartuješ, musíš nejdříve nějakou dobu jet, aby se znovu aktivoval. Vidím to buď na pořádného kecala, nebo na řidiče, jehož vlastnictví ŘP je předmětem diskuse.
Máte problém se čtením, a proto nerozumíte sdělení v textu a aby toho nebylo málo, ještě si vytváříte domněnky...
Zřejmě budete mít nějaký komplex, a proto zde urážíte lidi, kteří mají jiný názor než vy.
Nikdy jsem nenapsal, že jsem odpůrce LED světel – ale až skončí záruka nebo havarijní pojištění (i když je spoluúčast) – tak v případě nehody nebo vandalismu aj … bude nákladné pořídit si nový světlomet... Prostě LED nepotřebuji!
Startování tlačítkem je super a nikdy jsem netvrdil opak – mělo by to být standart a součást základní výbavy u všech vozů.
S Mazdou 3 s aktivním i-stopem jsem opravdu prováděl ten odbočovací manévr na světelné křižovatce doleva, přede mnou bylo 1 auto a taky přechod pro chodce (to na světelné křižovatce většinou bývá – vy asi jezdíte jen po vesnici nebo po kruháči, tak to neznáte), musel jsem popojíždět, trvalo to, protože se dávalo zároveň přednost protijedoucím vozům a nebylo jich málo, nelikviduji spojku, že ji mám celou dobu sešlápnutou, tak že když se zabrzdilo, zastavilo a vyřadilo, tak „logicky“ motor zhasl!! - celkem 3x!
Nikdy jsem netvrdil, že v Corolle je nedostatek místa - jen ten klíč je veliký a je nešťastně umístěn!! Volant v Corolle jsem měl úplně nahoře (i různě daleko od přístrojovky), je však pravdou, že sedačka úplně dole nebyla a ani nemohla – protože bych neviděl přes kapotu na předek vozu! Věřím, že se najdou takoví, kterým to nevadí – ale já mezi ně nepatřím. (Je zajímavé, že u jiných aut s klíčkem tenhle problém nemám) V jiném případě mi pak taky volant zacláněl v řádném výhledu na budíky - tohle je třeba standardní situace u Peugeotu 308 – tam to fakt pohnojili!
Zkrátka nejsem ten typ, co sedí na podlaze, napnuté nohy, levá ruka někde na volantu a pravá opřená o loketní opěrku kdy po celou dobu jízdy masturbuje s řadící pákou!
A na další Vaše invektivy nebudu reagovat, nejspíš podle sebe soudíte ostatní řidiče, tak proto ty domněnky.
Vím o více lidech, kteří s tím klíčkem měli problém, tak jsem toto téma založil, abych se zeptal na další zkušenosti a popřípadě našel nějaké jiné řešení, než připlácet za nejvyšší výbavu, kdy krom startovacího tlačítka jsou ostatní věci pro mě nepotřebné, z mého pohledu prostě zbytečně vůz prodražují a tím také následné pozdější servis. (např.: takový ťukanec na předek, kdy v noci trefíte srnu, která vám nečekaně vyskočí z neposekané příkopy a zboří vám celý předek, kdy žádné xenony ani LED nepomohou, tak mi jistě dáte zapravdu, že výměna nárazníku bez ostřikovačů světel a obyč. lampy vyjdou jistě levněji, než ty LED s ostřikovačem).