Výměna brzdové kapaliny T25

vše ohledně modelové řady Avensis
Marselus
Řidič

Re: Výměna brzdové kapaliny T25

Příspěvek od Marselus »

Tu vazne nieje co riesit. Po ich "odbornej" oprave hucia brzdy a je vyssia spotreba.

Co sa tyka brzd, moze byt ze ked zhodili dole kolesa nezaistili kotuce, tie sa pohli na nabojkach dostala sa pod nich hrdza a teraz to huci pri brzdeni, dalej ako bolo spomenute mozu byt zapecene dosky, zahrdzavene voditka, spina/hrdza na piestiku ,bloknuta hadicka. Mozno nieco z toho bolo len sa to ukazalo teraz ked sa pohli kotuce na nabojkach, napadala tam hrdza, nedosadaju pekne rovno na nabojku a dru/suchaju o dostky ktore su zapecene...

Nic neskusaj a ani nerozoberaj a reklamuj "opravu"
Toyota Avensis T25, 2.0l D4D, 2003, combi, 367000km a stupa...
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Mohol by si dať viac informácií: pedál šiel na podlahu... brzdovky bolo dosť? Bolo veľa vzduchu? teraz je pedál OK? okrem šúchania brzdí dobre? Otázka je či sa nezavzdušnil aj hlavný brzdový valec.... za ďalšie - overil si že šúchajú brzdy? Hrejú sa kotúče? Dole koleso a overiť to priamo pohľadom čo sa deje.... hlavne by som sa opýtal čo vlastne robili....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Citron
Řidič

Příspěvek od Citron »

Kuchta píše:Já bych zůstal u toho co tam je do teď (DOT 4). Řekl bych že DOT 5.1 je úplně zbytečná protože takovej čoud brzdy určitě u Avensisu nedostanou. Já měnil brzdovou kapalinu asi před rokem a něco a litr stačil bohatě. Nalil jsem tam ATE - SL.6 DOT 4 (ESP/ASR), je to do systémů ESP. Jinak když už budeš v tom tak nezapomeň na výměnu kapaliny ve spojce. :wink:
Zdár, zanedlouho mě také čeká výměna brzdovky, zkusím to ATE, postup výměny obhlídnu na youtube, ale jen ohledně zmiňované spojkové kapaliny. Její výměnu jsem úplně podcenil, mohl bys mi lehce popsat kde najdu nádobku a jak by měla vypadat výměna? díky.
2005 - TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW
Kuchta
Řidič

Příspěvek od Kuchta »

Citron píše:
Kuchta píše:Já bych zůstal u toho co tam je do teď (DOT 4). Řekl bych že DOT 5.1 je úplně zbytečná protože takovej čoud brzdy určitě u Avensisu nedostanou. Já měnil brzdovou kapalinu asi před rokem a něco a litr stačil bohatě. Nalil jsem tam ATE - SL.6 DOT 4 (ESP/ASR), je to do systémů ESP. Jinak když už budeš v tom tak nezapomeň na výměnu kapaliny ve spojce. :wink:
Zdár, zanedlouho mě také čeká výměna brzdovky, zkusím to ATE, postup výměny obhlídnu na youtube, ale jen ohledně zmiňované spojkové kapaliny. Její výměnu jsem úplně podcenil, mohl bys mi lehce popsat kde najdu nádobku a jak by měla vypadat výměna? díky.
Ahoj. Nádobka s kapalinou pro spojku je společná s brzdama. Takže tam je jen jedna vpravo vzadu když koukáš na motor. Jinak stačí povolit odvzdušňovák na pomocným spojkovým válečku co mačká páku s vypínacím ložiskem. Kup si třeba metr průhledný hadičky je to myslim 5ka nebo 6ka a tu si nasaď na ten odvzdušňovák a vytáhni nahoru do nějaký pet flašky a krásně uvidíš jak stoupá stará hnědá břečka a zároveň se ti tam nedostane žádná bublina (doporučuju stejným způsobem udělat i brzdy). A pak stačí rukou pomalu párkrát zmáčkout spojkový pedál (mám za to že se pedál nevrací tak rukou mu pomož se vrátit). No a až poteče nová čistá kapalina tak jen utáhni odvzdušňovák a máš hotovo. Samozřejmě hlídej hladinu v nádobce aby si to nenasálo vzduch. Na fotce je vidět pomocný spojkový váleček který je nad silentblokem převodovky. Tak ať se podaří. :bigups:
Přílohy
20170805_214343.jpg
(117.18 KiB) Staženo 427 x
Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW
Citron
Řidič

Příspěvek od Citron »

Kuchta píše:
Citron píše:
Ahoj. Nádobka s kapalinou pro spojku je společná s brzdama. Takže tam je jen jedna vpravo vzadu když koukáš na motor. Jinak stačí povolit odvzdušňovák na pomocným spojkovým válečku co mačká páku s vypínacím ložiskem. Kup si třeba metr průhledný hadičky je to myslim 5ka nebo 6ka a tu si nasaď na ten odvzdušňovák a vytáhni nahoru do nějaký pet flašky a krásně uvidíš jak stoupá stará hnědá břečka a zároveň se ti tam nedostane žádná bublina (doporučuju stejným způsobem udělat i brzdy). A pak stačí rukou pomalu párkrát zmáčkout spojkový pedál (mám za to že se pedál nevrací tak rukou mu pomož se vrátit). No a až poteče nová čistá kapalina tak jen utáhni odvzdušňovák a máš hotovo. Samozřejmě hlídej hladinu v nádobce aby si to nenasálo vzduch. Na fotce je vidět pomocný spojkový váleček který je nad silentblokem převodovky. Tak ať se podaří. :bigups:

Fajné, to mi úplně stačí. Trubičková metoda bude nejideálnější. Díky za radu. Měj se :)
2005 - TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW
Odpovědět

Zpět na „Avensis“