Nevím který z těchto dvou Priusu III. v Německu koupit...

vše ohledně modelové řady Prius
MGRR
Řidič

Re: Nevím který z těchto dvou Priusu III. v Německu koupit..

Příspěvek od MGRR »

První závada... CD hrálo. Pak jsem cestou někde zastavil a CD bylo samo najednou vyjeté ven. Zpět už jej nechce přijmout, vždy jej vyplivne zpět, nejde zasunout dovnitř. Display v rohu píše CD IN, display na rádiu načítá, nebo píše CD error.

Druhý problém, je volnější to křídlo na kufru

Olej má dojezd ještě 5000km, vyměním nový 0W-20, nebo 5W-30. Na limit 10.000km/výměna, je to myslím jedno

+ nový olej do CVT

http://www.youtube.com/watch?v=cL6uMHqSSJ4
Toyoty Prius, Lexus LS400, LS430, LS460, Land Cruiser 100 a 200, Ssangyong import original autoteile Korea
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Ahoj, neboj, to se naučíš :lol: Včera jsme jeli pluskem na Vysočinu a za 4,8. Rodina si jej tak zamilovala, že nic jiného nechce.
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

"MGRR" píše,že jel 140/h po dálnici,takže ta spotřeba bude za stejných podmínek jistě podobná i na Plusku.
Samozřejmě 4,8 je v tomhle počasí určitě fajn
PRIUS II.G 2008
MGRR
Řidič

Příspěvek od MGRR »

1. CD zase nějak funguje a hraje.

2. Vyladil jsem sbíhavost a auto jede "lehce", mnohem lépe plachtí, dál dojede po ubrání plynu.

3. Spotřebu jsem psal jen jako zajímavost, Prius jsem v těch kopcích D1 nešetříl a nějaký jsem doslova proletěl rychle, abych vybil baterie. 40km hodně lilo, jel jsem spíš přes 140km/h.

Pro srovnání stejná cesta stará Camry LPG, Prius III., stará Octavia TDi, atd. absolutně bez šetření, žádné eko.

Camry 2,4 aut LPG +0,10kč/km benzín
20.11.2016 12,90 Kč 36,11 109 763 319 466 Kč 11,320L/100kmLPG 1,46kc/km servis zatím ani korunu... prostě Camry :)

Prius III.
26.12.2016 34,90 Kč 30,52 131 411 470 1 065 Kč 6,494L/100km Bleifrei 2,27kc/km

Tady jsou pro zajímavost i jiná auta se kterými jsem před lety podobné cesty najezdil min 100.000km - pouze jsem navýšil aktuální cenu 1L nafty/benzínu na včerejších +-35kč/L cena na D1, samozřejmě x litry = celkovou cenu. Tankuje se vždy po hladinu. Všechna auta 2x ročně sbíhavost a nové pneu.

Octavia I. 1,9TDi 81kw L&K
5.10.2009 35,00 Kč 47,07 154 684 703 1 647 Kč 6,696L/Diesel 2,34 Rozvody, vodní pumpa, nějaké kladky, odešel i altík, startér staroval hůř a už nevím za tepla nebo studena, něco bylo se vstřikem, měnil se jakýsi drahý hydraulický tlumič kmitů ještě s čímsi, odešel xenon i podvozkové snímací čidlo, 2x umřela váha vzduchu, jednou se auto zamklo a už nešlo odemknout, 3x pokus o vykradení... rozbitá okna, střepy všude, měnil se kožený potah sedadla a kulisa, neustále se řešilo kmitání nápravy, ke konci u dvou aut vibrace volantu... Brzdy na dálnici nic nevydrželi prostě vždy utavil... vše originál servis. když jsem s ní jezdil přes noc doma v Německu přes 200km/h co to šlo, pod 9-11L nafty jsem se nikdy, opakuji nikdy nedostal. Vystřídal jsem celkem tři tyto tehdy nová auta od 2000-2?, po roce-dvou = najeto do 150.000km vždy na odpos podvozek a tlumiče, 2x odešla baterie. Jinak ale jedno z nejspolehlivějších, obyčejných aut té doby. Věřím, že při slušném zacházení vydrží vše. Octavii III. jsem si nekoupil... vzpomínám si, jak s ní byli všichni "vyřízený"... já si v těch sedadlech připadal, jako když sedíte na "toaletě".

Fabia 1,9SDi
6.1.2011 35,00 Kč 39,57 105 494 734 1 385 Kč 5,391L/Diesel 1,89 spousta drobných a drahých závad, od nova, měnili nějaký drahý napínák, rozvody, kladky, vodní pumpa, baterie, skřípalo u nového auta něco v motoru vždy jen po ránu, 2x po 5000kč odešli servomotorky topení, kosti snad 4x, 2x centrál ve dveřích, 1x drahé komplet servořízení... takový brumla to byl (celkem dva kousky za milion korun :) Když se s tím jelo max 90km/h se sirkou na pedálu 3,8-9L jinak byla spotřeba skoro stejná jako u TDi

Prius II. cesta po Německu 140Km/h-spíš160km/h
5.6.2014 35,30 Kč 26,62 159 615 439 938 Kč 6,064L/Bleifrei 2,14 ve třech jsem najezdil přes 500.000km a vyměnil jsem jen 3x žárovku H4, jinak nic, neuvěřitelné, ale nehezké auto. Těch řečí kolem baterií a divných pohledů v Česku. Na to jak dostávali za uši, ty s Německými značkami, dodnes jsem nepochopil jak to mohlo vydržet. Jsou to neuvěřitelné držáky. Nikdy se nic neporouchalo.

Audi A8 4,2V8 Quattro 2002
7.9.2010 35,00 Kč 68,17 119 330 599 2 386 Kč 11,381L/Bleifrei 3,98 ty staré 2001-2 byli skvělé, ale pořád nějaké bolesti, servis, rozvody tvrdých 45.000,- problémy s xenony naklápěním a sensory na podvozku, když pršelo zlobili park sensory, zloději to vykrádali. Ty novější od 2003 byli katastrofou, žrali o tři litry víc, kam se člověk podíval byla nějaká jednotka, byli prostě všude. 3x odešlo ozubené kolečko jak vyjíždí navigace... dříve neexistovalo samostatně a dodávalo se z celou navigací.

Nevím jestli je to jen můj dojem, ale s Priusem II. se mi uživatelsky lépe jezdí, mám systém "víc pod kontrolou" lépe se mi pracuje s bateriemi (vybíjení do posledního dílu a nabíjení do plně zeleného pole), jízda na EV častěji možná i podvozek lepší (menší 16" kola, zimní Semperit jezdilo se na nich vždy celý rok). Motor v extrému tedy chvíli víc ječí.
Naposledy upravil(a) MGRR dne úte 27.12.2016, 14:31, celkem upraveno 8 x.
Toyoty Prius, Lexus LS400, LS430, LS460, Land Cruiser 100 a 200, Ssangyong import original autoteile Korea
pri.us
Navigátor

Příspěvek od pri.us »

Tych 140kmh bolo tacho alebo GPS? Pri Priusoch je to velmi podstatny rozdiel, majitelia mi iste daju za pravdu.
MGRR
Řidič

Příspěvek od MGRR »

pri.us píše:Tych 140kmh bolo tacho alebo GPS? Pri Priusoch je to velmi podstatny rozdiel, majitelia mi iste daju za pravdu.
Na budíku 141km/h+-
GPS/navi 132km/h+-
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Ahoj.To je furt Prius sem Prius tam, ale 100večka z avataru ne a ne viď :D
Pravda že IIgen je super na prostor, III na velkých kolech tvrdší, ale jako by kulturnější (tišší, víc čudlíků,atd.). Mě nejde s hlavy Plus, jen nevím, jestli to sezení je spíš do MPV (což bych radši, aspoň jako Verso), nebo do IIIky.Jel jsem s ním jen krátce. Už nechci nízké auto a zase chci hybrid :? Teď jezdím s Previí a jediná vada, není hybridní..... :(
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
MGRR
Řidič

Příspěvek od MGRR »

DavidDDD píše:Ahoj.To je furt Prius sem Prius tam, ale 100večka z avataru ne a ne viď :D
Pravda že IIgen je super na prostor, III na velkých kolech tvrdší, ale jako by kulturnější (tišší, víc čudlíků,atd.). Mě nejde s hlavy Plus, jen nevím, jestli to sezení je spíš do MPV (což bych radši, aspoň jako Verso), nebo do IIIky.Jel jsem s ním jen krátce. Už nechci nízké auto a zase chci hybrid :? Teď jezdím s Previí a jediná vada, není hybridní..... :(
Máš Previi II:wink:? to je pohoda.
Držím si pořád starou AWD Previi I. na LPG a renovoval jsem. Vždy dám inzerát, pak to smažu, je mi jí líto - pořád dobře jede.

Měl jsem téměř rok pauzu od Prius, lezli mi krkem... kam jsem se ve firmě podíval, tam to stálo, byl jsem přepriusován :) Tři II. na Českých značkách, si vzali zákazníci co sem jezdí na servis Ssangyong a jsou s nimi moc spokojený.

Prius+ jsem, zkoušel, vozím děti, ale připadám si v něm jako podpantoflák, je to na dálnici hlučné. Děda kterého jsem tím vezl řekl, hočí to v tom jak v "omniovce-v zavařovačce", navíc tolik nejede.

Zkoušel jsem před tímto Priusem, pořídit Lexus CT200, jak jsme se o něm kdesi bavili. Byl obrovský problém do 13.000euro sehnat nebouraný kus. Vzal si jej nakonec kolega, nevozí děti. Má hodně menší kufr, méně místa v zadní část, je tužší než Prius III na 17", ale trochu lépe jede, "je pocitově lepším, luxusnějším autem" (pořád je to Lexus, i když z Priusu). Problém vznikl, že nenaložím tři nové automatické převodovky, to znamená zbytečně navíc stovky km a desítky hodin v autě.

Avatar... Ta první stovka byla moc hezká, teď už nostalgie, nenapadlo mne měnit obrázek plechovky. Máš vlastně pravdu, vyhodil jsem avatar LC100 pryč, dal jsem tam co používám léta na offroadforum.

Stovku mi nahradili stejně LC 200 4.5 V8, a ty tam dávat nebudu. Terénní auta spíš postávají, přes 700euro roční daň + 1000euro pov. ručení na jedno auto láme vaz i bohatým lidem, a Rextony už mám jen na Českých značkách. Už nic netahám, nebaví mne to. Levnější je zvednout telefon, najmout odtah, v klidu sedět v teple u kafe a hrát si s dětmi. I ten odtah Priusu III. Lipsko-Praha je mnohem levnější, než převozky, obtěžování kamaráda, benzín a kilometry do druhého auta... starosti.

Já to mám naopak, začínám zase velmi rád jezdit v sedanech, nejsou tak hlučné, odpočívám při jízdě. LS460 nebo 600h bude jistě, Avalon asi ne-nikdo jej neumí případně opravit. Vše má svůj čas a smysl.

Potřeboval bych měsíc sníh a náledí, lidi roztřískají auta, rozmlátí převodovky, zjistí, že jim zlobí čtyřkolky, mezinápravové převodovky... to v Německu dá na jeden LS :) nebo dva III. Priusy.
Přílohy
a_cfoto2.jpg
(39.97 KiB) Staženo 1339 x
a_cfoto13.jpg
(41.57 KiB) Staženo 1339 x
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Jj, na offroadforu jsme si o tom nějak psali. Ta tvoje Previe je super, já ji kdysi měl (jak AWD, tak s AT) a jsou jen nejlepší vzpomínky. Mám II z roku 05 s AT, je to pohoda, ale ve 3,0 by byla lepší, když koukám po japonských inzerátech, tak mě to štve (AWD s AT, motory, výbavy, hybrid).
Jinak 100večku mám pořád a neprodám (i když jsem měl nápady) mám stejnou barvu, jen šedý vnitřek a 5kvAT. V podstatě s ní jezdí žena, nebo když jedeme s dětma někam dál, spíš špekuluju něco místo Prevky, výhledově. Limuzínu nepotřebuju, jezdím pár km (15 tis+- za rok) a jen couračky (ze vsi do města a max.Prahu), lépe se mi nalézá do vyššího auta a s dětma se pořád něco tahá (plus 2 psy). Takže v užším výběru je RX400, RX450, Prius+ a Rav h. RXa mám vyzkoušený, tak uvidíme....
Tak mnoho šťastných km... :wink: :D
MGRR
Řidič

Příspěvek od MGRR »

DavidDDD píše:Jj, na offroadforu jsme si o tom nějak psali. Ta tvoje Previe je super, já ji kdysi měl (jak AWD, tak s AT) a jsou jen nejlepší vzpomínky. Mám II z roku 05 s AT, je to pohoda, ale ve 3,0 by byla lepší, když koukám po japonských inzerátech, tak mě to štve (AWD s AT, motory, výbavy, hybrid).
Jinak 100večku mám pořád a neprodám (i když jsem měl nápady) mám stejnou barvu, jen šedý vnitřek a 5kvAT. V podstatě s ní jezdí žena, nebo když jedeme s dětma někam dál, spíš špekuluju něco místo Prevky, výhledově. Limuzínu nepotřebuju, jezdím pár km (15 tis+- za rok) a jen couračky (ze vsi do města a max.Prahu), lépe se mi nalézá do vyššího auta a s dětma se pořád něco tahá (plus 2 psy). Takže v užším výběru je RX400, RX450, Prius+ a Rav h. RXa mám vyzkoušený, tak uvidíme....
Tak mnoho šťastných km... :wink: :D
Previa je pak ideál, automat je super, jen alespoň vyměň olej v automatu, klidně na nějakou dobu i bez filtru, alespoň se propláchne automat. Místo Previe je fajn Sienna, ale je drahá a na ty kilometry to nemá smysl. Ty všechny SUV jsou pro rodinu malé, plusko sice v tom případě proč ne, ale má smysl pořídit menší auto než Previa a ještě +-150 doplácet? Ty psy je do toho škoda. Pěkná stovečka, to je dnes vzácnost... já je tehdy taky hledal vždy rok-dva, chtěl jsem top auto bez TZ a to se stane spíš zázrak, než se takové auto najde.

Dost kamarádů co stovky měli a málo jezdí, přešli na US auta, Ford F150, Ford Explorer sporttrac pick-up, Lincoln Navigator a pod + nové LPG a hlavně se servisem jsou snad víc spokojený, než u na díly drahé LC100, natož 200.

Držím palce.
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

P6274414.JPG
(187.15 KiB) Staženo 1286 x
Jj, olej v AT je u Previe hotový i s filtrem, je to tak, velikost je akorát, po Sienně jsem koukal a vyzkoušel jsem tu velikost u Lancie Voyager (poslední s 3,6 Pentastar) a je to v podstatě na moje účely zbytečně velký (a hlavně široký). To samé u US "oblud" měl jsem Expeditiona, opravdu top stav, ale po městě to je opruz. Jo když se jelo dál, paráda, křesla, pohodlí, jak píšeš, servis za pohodu, jen trochu spotřebák. Když to bude mít 2 kila, Lanďák bude jako nový a na US to bude znát. Prostorem v SUV (RX) si proti Previi určitě trochu pohorším, nakonec pesani můžou jezdit v kilíčku (mám na ně takový ten přepravní box). Ona možná zůstane a bude klid, už to koumu asi půl roku....
Jinak moje 100večka má 146 tis km, to je mazlík, dostává všechno co jde, starty jen s Webastem, miminko :) Jeden čas jsem měl dvě, jen to courání ji nesedí a benzínová je fakt papánek (taky jsem ji měl) a s plynem si to nerozumí a pak jsem zkusil hybrid a jsem ztracenej, ticho, "plachtění" hra o desetiny litru, pecka :mrgreen: :mrgreen:
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

DSCF5485.JPG
(115.48 KiB) Staženo 1283 x
DSCF5483.JPG
(119.6 KiB) Staženo 1283 x
A ještě mimino....
MGRR
Řidič

Příspěvek od MGRR »

Ano, to je to správné nářadí, moc hezká stovečka.

Je fakt, že ti co si vzali ty tři Prusy - všichni do té doby jezdili jen terénními auty, jako "chlapáci" by se Priusu ani větvičkou nedotkli, kupovali prý pro ženu.

Hahá :biggrin:, po měsíci jejich ženy vozili děti do školky nemotornými off-roady a chlapáci jezdili v Priusech a hráli si jako kluci, jako my všichni Priusáci.

A to je zřejmě ono, Prius a Tyota/Lexus hybrid je prostě hračka, hračička pro hračičky. Dostali nás všechny, japončíci jedni šikovný.

Trochu mi to připomíná malou digitální hru co byla za komunistů, vlk a zajíc, jak chytá ty vejce do košíku, jen se v tom sedí Nu Pogodi, jen to řídíš :)

https://www.youtube.com/watch?v=ZGy14lwf_LQ
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Naprostý souhlas, vidím to stejně, na 100% :D :D :D Nejvíc by bylo kilo v hybridu :mrgreen: :mrgreen:
MGRR
Řidič

Příspěvek od MGRR »

DavidDDD píše:Naprostý souhlas, vidím to stejně, na 100% :D :D :D Nejvíc by bylo kilo v hybridu :mrgreen: :mrgreen:
No, tak to je hozená rukavice :) baterky v přívěsu s větrnou elektrárnou a 400V elektrocentrála k tomu.
Odpovědět

Zpět na „Prius“