Volnoběh 2,2 130kw
- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Volnoběh 2,2 130kw
A co ten volnoběh?
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
Volnoběh mi občas za studena kolísá ale ne víc jak v rozmezí 1100-1200 ot/min (někdy to bývá cítit i na tahu motoru - takové lehoulinké kolísání síly. Současně mi za tepla motor chcípe při dojezdu ke křížovatce když dobržďuji motorem. Toto je pro mě známka zasraného EGR a po vyčištění to vždycky zmizelo. Vypadá to jako by se neuzavíral a do sání se dostávalo víc spalin a motor se tím dusí.
Takže určitě bych s EGR začal... a když už budeš mít koupený čisticí sprej (na EGR) tak můžeš prostříknout i váhu vzduchu.
Takže určitě bych s EGR začal... a když už budeš mít koupený čisticí sprej (na EGR) tak můžeš prostříknout i váhu vzduchu.
Toyota Avensis Combi (model T25), 2.0D-4D 93kW
Ale právě, že je šance to poznat. Rovná dálnice, čtyřka a plnej a sleduj do kolika otáček a jak rychle vytočíš motor (ideálně do omezovače). Jo ale samozřejmě musíš mít čistej palivovej filtr. Jinak se taky může stát, že z toho nevytáhneš víc jak 4000ot/min.Kuchta píše:
To je prostě placebo efekt a není šance to poznat.![]()
Poprvé jsem se nechal ukecat na nějaký koncernový olej od Forda (bohužel už nevím označení ale prý to bylo to nejlepší co do Fordů lijou) a víc jak 4200ot/min ten motor prostě nedal.
Toyota Avensis Combi (model T25), 2.0D-4D 93kW
každý olej je dobré měnit po 10 000 km, tečka. Kdo nevěří, ať se skamarádí s někým z Ústavu pro kontrolu paliv a maziv (http://www.dobrapumpa.cz/cs/divize-pali ... liv-maziv/), ten vám řekne jaké vlastnosti si drží olej po 10k km běžného provozu.
Toyota Yaris Hybrid Selection Pure + Senso Smart (2016)
Nissan Patrol Y61
Nissan Patrol Y61