Aky tam bol rozdiel v cene? Co sa tyka technologie hsd je urcite vyssie otazka je za aku cenu...David P. píše:Taky sem měl dlouhodobou u 1.6 těch 7.5L. Proto už bych šel do Hybridu rozdíl 70tis bych měl při mém nájezdu 35tis za 2 roky zpět. Ale to je můj případ
Auris Touring Sports spotřeba
Re: Auris Touring Sports spotřeba
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Chalani, dlhodoba spotreba 1,6 TS Executive priblizne 6,5 l/100km. Detail tankovania mam v podpise ak by niekto chcel vidiet. Denne robim cca. 100km dochadzania do prace + casto KE - BA dialnicou. Tankujem shell 95, sem-tam V-power. Olej Toyota 0w-20.
Toyota Auris TS (06/2015) 1,6 Valvematic Executive
http://www.spritmonitor.de/en/detail/713505.html
Toyota Auris (09/2012) 1,6 Valvematic Luna
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/547201.html
http://www.spritmonitor.de/en/detail/713505.html
Toyota Auris (09/2012) 1,6 Valvematic Luna
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/547201.html
Nevite nekdo jak se zadavaji data do spritmonitor.
Vetsina polozek je jasna.
Polozky, kterym nerozumim co zadat pri natankovani:
- Odometer
- Trip Odometer
Diky
Vetsina polozek je jasna.
Polozky, kterym nerozumim co zadat pri natankovani:
- Odometer
- Trip Odometer
Diky
Toyota Auris TS HSD
Kia cee'd Sporty Wagon, 1.6 CVVT
Volkswagen Vento, 55kw
Škoda 120 L
Kia cee'd Sporty Wagon, 1.6 CVVT
Volkswagen Vento, 55kw
Škoda 120 L
- jimmi73
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar.
ODOmeter je počet najazdených km podľa tachometra, napr. máš 25432 tak tam zadáš toto. TRIP si vypočíta sám spritmonitor na základe od predchádzajúcej spotreby. Takže keď si mal pri tankovaní predtým 25000 tak ti TRIP vypočíta 432 km. Je však dobré vždy tankovať doplna.
Inak momentálne mám odjazdených 25 300 a celková spotreba (podľa spritmonitoru a fuelio) je 6,728 l/100 km. Krátkodobá je v poslednom čase okolo 6 l/100 km, takže priemerka ide pomaly ale isto dole.
ODOmeter je počet najazdených km podľa tachometra, napr. máš 25432 tak tam zadáš toto. TRIP si vypočíta sám spritmonitor na základe od predchádzajúcej spotreby. Takže keď si mal pri tankovaní predtým 25000 tak ti TRIP vypočíta 432 km. Je však dobré vždy tankovať doplna.
Inak momentálne mám odjazdených 25 300 a celková spotreba (podľa spritmonitoru a fuelio) je 6,728 l/100 km. Krátkodobá je v poslednom čase okolo 6 l/100 km, takže priemerka ide pomaly ale isto dole.
C-HR 1,8 HSD
Auris TS 1,6 CVT
ex. Corolla Verso 1,8
ex. Carina E 1,6
Yaris 1,0
Auris TS 1,6 CVT
ex. Corolla Verso 1,8
ex. Carina E 1,6
Yaris 1,0
Klesajúca spotreba v poslednej dobe môže byť spôsobená zvýšením exteriérovej teploty. Ale nemusí. U mňa to tak je - v zime mám spotrebu spravidla vyššiu. I keď teraz sa to vlastne trochu dorovnalo tým, že posledné možno dva mesiace tu kvôli opravám električkových tratí mávame strašné zápchy. Aj preto uvažujem nad novou hračkou - láka ma zadovážiť si skúter.jimmi73 píše:Nazdar.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Vážení majitelé Aurisu TS hybrid. Zajímalo by mě dlouhodobá průměrná spotřeba paliva/město,okresky,dálnice/.Důvod je,že jsem majitelem Priusu III a nabízí se mi s malým doplatkem 2 r. starý Auris TS hybrid s nízkým nájezdem. Chtěl jsem to řešit z důvodu většího zavazadlového prostoru,kde by se v pohodě položily dvě jízdní kola pro cesty za dovolenou. Jsme totiž již jen dvá.Na PIII s 17" koly mám dlouhodobou průměrnou spotřebu do 4,6 l/100km a v současné době při cestě do Itálie /
2/3 cesty dálnice vč. klimatizace průměr 4,3 l/100km/ je tam nový olej 5W-30 s poslední specifikací API SN,ILSAC GF-5.Chtělo by to od někoho kdo má tento vůz již minimálně dva roky.Jinak děkuji za každou zkušenost.
2/3 cesty dálnice vč. klimatizace průměr 4,3 l/100km/ je tam nový olej 5W-30 s poslední specifikací API SN,ILSAC GF-5.Chtělo by to od někoho kdo má tento vůz již minimálně dva roky.Jinak děkuji za každou zkušenost.
Nechcem kritizovať Tvoju voľbu ale videl si niekedy čo dokážu urobiť bicykle prevážané vo vnútri auta s posádkou pri búračke? Ja som videl čo za sekanú z posádky urobia lyže a lyžiarky v batožinovom priestore kombíka. Bicykle do auta jednoducho nepatria, možno áno ak dáš mrežu za predné sedadlá. Ja by som ich dal na strechu.
https://www.youtube.com/watch?v=AMu0eYanbR8
https://www.youtube.com/watch?v=AMu0eYanbR8
Kocur: Takze za kolik jezdis s Aurisem? 
p1947: Tata ma predfacelift kratkyho Aurise, nedavno jsem ho mel pujcenyho a spotreba na palubaku byla 5,2. Dalnice moc nejezdi. Jinak nevim, jak Prius, ale Auris me proti Ravce docela zklamal. Ted nesrovnavam auta jako takova, ale hybridni system. Na elektro se da rychlost jen udrzovat, akcelerovat vubec. Sebemensi seslapnuti plynu znamena start spalovaku. Davkovani plynu a brzdy ma taky Ravka lepsi. U Ravky si nastavim "ukazatel vykonu", kam chci, ale u Aurise se mi zdalo, ze to treba umi (ted davam priklad) pulku ECO, konec ECO, pulku PWR. Nic mezi tim.
Otazkou je, jestli tata uz nema nejaky nacaty baterky, coz by bylo v 70tis km docela brzy. U ravky jsem zvyklej, ze malokdy nabiju na 9 dilku, u Aurise stacilo mirny klesani a uz tam bylo 9 carek.

p1947: Tata ma predfacelift kratkyho Aurise, nedavno jsem ho mel pujcenyho a spotreba na palubaku byla 5,2. Dalnice moc nejezdi. Jinak nevim, jak Prius, ale Auris me proti Ravce docela zklamal. Ted nesrovnavam auta jako takova, ale hybridni system. Na elektro se da rychlost jen udrzovat, akcelerovat vubec. Sebemensi seslapnuti plynu znamena start spalovaku. Davkovani plynu a brzdy ma taky Ravka lepsi. U Ravky si nastavim "ukazatel vykonu", kam chci, ale u Aurise se mi zdalo, ze to treba umi (ted davam priklad) pulku ECO, konec ECO, pulku PWR. Nic mezi tim.
Otazkou je, jestli tata uz nema nejaky nacaty baterky, coz by bylo v 70tis km docela brzy. U ravky jsem zvyklej, ze malokdy nabiju na 9 dilku, u Aurise stacilo mirny klesani a uz tam bylo 9 carek.
RAV4 HSD FWD
Kocúr: převoz 2 jízdních kol v autě neřeš. Vozil jsem je již v Toyotě Yarisu Verso a v pohodě. Jinak jsem za 55 let řízení automobilů neměl žádnou bouračku a mám najeto víc jak třičtvrtě milionu km.Ano neznamená ,že se to může stát třeba zítra a né mojí vinnou.Kola se tam mohou dobře připevnit a není nic v pohybu.
Kadel: Hybridní RAV je na jiné motorové technologi a tak věřím,že je s ním lepší jízda, ale Auris má shodnou motorovou technologii jako PIII. Jak jsem si na tomto foru přečítal jednotlivé příspěvky tak mě zarazilo,že někteří píší jak jim to "bere" i 5,6 l/100 km.Já jsem za celou dobu co to mám a nyní je na tachometru 165 tis.km
neměl vyšší spotřebu na PP jak 4,6 l/100km a dálnici jezdím cca 5,3 l/100 km. Přitom Auris TS hybrid je jen o 14 cm delší ,o 5 mm nižší a o 10 kg těžší, což si nemyslím,že by mělo mít vliv na to.Celou dobu jezdím přitom na olej 5W-30 původně originál Toyota API SL, při poslední výměně teď v červnu jsem tam dal opět 5W-30 ,ale již na moderní výrobě API SN,ILSAC GF-5,který se svými parametry blíží doporučovanému 0W-20.Nevím má-li ten nový olej na to vliv,ale snížila se průměrná spotřena cca až o 0,5 l/100km. V červu jsme byli v Itálii / 2x 650 km po dálnici / ostatní km po okreskách a městech a celkovou průměrnou spotřebu vč.klimatizece při dočerpání až po hrdlo mi ukázala 4,3l/100km s plně naloženým autem.Jízdní kola vozit na střeše mi nevyhovuje a zajistit si jen základní nosník vč. elektroinstalace a koule za cca 20 tis.Kč kvůli 4 ročním výjezdům s jízdními koly se mi zdá jako zbytečné náklady.
Kadel: Hybridní RAV je na jiné motorové technologi a tak věřím,že je s ním lepší jízda, ale Auris má shodnou motorovou technologii jako PIII. Jak jsem si na tomto foru přečítal jednotlivé příspěvky tak mě zarazilo,že někteří píší jak jim to "bere" i 5,6 l/100 km.Já jsem za celou dobu co to mám a nyní je na tachometru 165 tis.km
neměl vyšší spotřebu na PP jak 4,6 l/100km a dálnici jezdím cca 5,3 l/100 km. Přitom Auris TS hybrid je jen o 14 cm delší ,o 5 mm nižší a o 10 kg těžší, což si nemyslím,že by mělo mít vliv na to.Celou dobu jezdím přitom na olej 5W-30 původně originál Toyota API SL, při poslední výměně teď v červnu jsem tam dal opět 5W-30 ,ale již na moderní výrobě API SN,ILSAC GF-5,který se svými parametry blíží doporučovanému 0W-20.Nevím má-li ten nový olej na to vliv,ale snížila se průměrná spotřena cca až o 0,5 l/100km. V červu jsme byli v Itálii / 2x 650 km po dálnici / ostatní km po okreskách a městech a celkovou průměrnou spotřebu vč.klimatizece při dočerpání až po hrdlo mi ukázala 4,3l/100km s plně naloženým autem.Jízdní kola vozit na střeše mi nevyhovuje a zajistit si jen základní nosník vč. elektroinstalace a koule za cca 20 tis.Kč kvůli 4 ročním výjezdům s jízdními koly se mi zdá jako zbytečné náklady.
Ako myslíš, to bola len rada, i keď mimo tému.
Jak jsem zde asi již psal pohybuji při dlouhodobé spotřebě Auris HSD TS ( rv. 2016 ) v průměru kolem 4,5 L/100 km. Je v tom cca 30 % město / 60 % mimo město 10 % dálnice. Nejsem závodník ani brzda provozu. Společník z firmy má stejné auto a jezdí za 4,6 - 4,8. Nejlepší dlouhodobou spotřebu jsem měl když jsem nepoužíval klimatizaci, to jsem se pohyboval kolem 4,3 nyní to od června s klimou lehce stouplo.p1947 píše:Vážení majitelé Aurisu TS hybrid. Zajímalo by mě dlouhodobá průměrná spotřeba paliva/město,okresky,dálnice/.Důvod je,že jsem majitelem Priusu III a nabízí se mi s malým doplatkem 2 r. starý Auris TS hybrid s nízkým nájezdem. Chtěl jsem to řešit z důvodu většího zavazadlového prostoru,kde by se v pohodě položily dvě jízdní kola pro cesty za dovolenou. Jsme totiž již jen dvá.Na PIII s 17" koly mám dlouhodobou průměrnou spotřebu do 4,6 l/100km a v současné době při cestě do Itálie /
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Všichni co jsem píšete ty spotřeby, používáte udaje z palubního počítače a nebo si spotřebu počítáte někde externě?
U mně počítač slušně lže, ukazuje 4,7 ale podle tankování 5,2.
U mně počítač slušně lže, ukazuje 4,7 ale podle tankování 5,2.
Toyota Auris Hybrid Touring Sports 2016
- jimmi73
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
ja používam aplikácie Spritmonitor a Fuelio už odkedy som kúpil auto, takže spotreba je ozaj presná. Keď to porovnám s PP tak to nie je nejak moc veľký rozdiel cca +- 0,2 l.
C-HR 1,8 HSD
Auris TS 1,6 CVT
ex. Corolla Verso 1,8
ex. Carina E 1,6
Yaris 1,0
Auris TS 1,6 CVT
ex. Corolla Verso 1,8
ex. Carina E 1,6
Yaris 1,0
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 08:27, celkem upraveno 1 x.
Já mám nastaveno Při natankování spotřebu vynulovat, takže při odjezdu od stojanu klasicky 100na100 ale pak to padá až na 4,7 - 4,8
takže i celková by se tedy měla pohybovat +- stejně, jenže nepohybuje. Podle tabulky co si píšu to vychází teď na 5,17.
Takže to kecá a tacho taky.
takže i celková by se tedy měla pohybovat +- stejně, jenže nepohybuje. Podle tabulky co si píšu to vychází teď na 5,17.
Takže to kecá a tacho taky.
Toyota Auris Hybrid Touring Sports 2016