Jsem zvědavý jak vyřešíš řízení DC DC měniče. Určitě to nepůjde jenom tak natvrdo připojit.
Jakmile řídící jednotka pozná nesouměrnost v napájení okamžitě odpojí hybridní pohon - vyzkoušeno.
Rizeni DC-DC menice nijak resit nemusim, to je tam uz integrovane je to jeho soucasti. Tenhle DC menic byl vyvijeny a je naprogramovany primo a pouze pro P2, neni to zadny "univerzalni" DC-DC menic ale normalne se prodava i v sade s baterkama ovsem ja jsem si vyjednal ze to s baterkama ani casem na baterky NECHCI....a ze chci jen a pouze samostatny DC-DC menic s integrovanou ridici jednotkou.priusek plusek píše:Když ti vzadu budou sedět Lionky tak to budeš muset udělat
Jsem zvědavý jak vyřešíš řízení DC DC měniče. Určitě to nepůjde jenom tak natvrdo připojit.
Jakmile řídící jednotka pozná nesouměrnost v napájení okamžitě odpojí hybridní pohon - vyzkoušeno.
Ja ten menic (OEM, podle vseho nejaky klon kitu ENGINEER ci jak se tomu jednomu z prvnich nadavalo) mam v krabici a nic jsem s nim nedelal. Asi jsme se nepochopili ale podle informaci i navodu k instalaci neni zapotrebi zasah do originalni ridici jednotky TOYOTA.priusek plusek píše:Pokud máš měnič vyvíjený pro PII, budeš také vědět že se nikdo nerozšiřuje o zásahy do jednotek. Hlavně tady na foru, kde to čtou i lidi z Toyoty.
No jak? Jednoduse na vsech parkovistich atp. myslim ze se vyhazuji prachy na jine skutecne tunely, nabijecky jako takovy az tak moc penez stat nemusi....slabostka píše:Ja skôr stavím na palivový článok - vodík.... neviem si celkom predstaviť ako by sa dala vybudovať infrašktruktúra pre tisíce elektromobilov povedzme vo väčších mestách - kde budú všetci nabíjať? ......
Ty kabely jsou stejné, platí na to nějaká globální norma. Z jedné strany je standardní zástrčka 220V, na druhé straně standardizovaná zástrčka do auta. Na tom kabelu je ještě "pověšená" taková podlouhlá krabička (asi 30 cm dlouhá, kabel jí prohází) a na té krabičce jsou 3 světýlka. Omlouvám se, já elektrice vůbec nerozumím, tak nevím k čemu to tam je, jen dokáži popsat předmět, který vidím. Máme P Plug-in a k tomu jsme měli půjčený Leaf a Evalii (elektrická dodávka Nissan). Všechny 3 auta mají ten kabel +/- stejný, jen se to lišilo umístěním té krabičky na kabelu (místo, kde byla umístěná). Schválně jsme ty kabely mezi sebou prohodili a v nabíjení jsme nepozorovali žádný rozdíl. Z této vlastní zkušenosti usuzuji, že ty kabely jsou standardizované.ježek2 píše:..."Ale jak píše Slabostka - v tomhle podivném státě je modou ukradnout vše co se dá...takže tam by mohl být problém s vlastním kabelem...ikdyž ten nikomu,mimo priusákovi k ničemu není...
Prius 2.gen.2006,pridavna Li-Ion baterie 9 kWh,menic DC-DC max.3,5 kW.Pomaha dobijet pri bezne jizdepriusek plusek píše:Když ti vzadu budou sedět Lionky tak to budeš muset udělat
O tomto uspořádání vím a gratuluji k funkčnosti. Na druhou stranu se mě nelíbí časté dobíjení NIMH mimo parametry a použití stykačů a navíc se musí odpojit palivové čerpadlo a v zimě je zima v autěPetrs píše:Prius 2.gen.2006,pridavna Li-Ion baterie 9 kWh,menic DC-DC max.3,5 kW.Pomaha dobijet pri bezne jizdepriusek plusek píše:Když ti vzadu budou sedět Lionky tak to budeš muset udělat
originalni NiMH akumulator proudem max.15 A.
Vyvody z DC menice jsou pripojeny primo na svorky NiMH akumulatoru ve stykaci,jeden privod z DC menice je ovsem protazen Hallovou sondou [prstencem u stykace]spolecne s jednim z kabelu od NiMH akumulatoru.Toto usporadani neodpojuje hybridni pohon a nehlasi chybu.
Spotreba s lehkou nohou v rovinatem terenu-dalnice 110 km/h cca 3 l/100 km, silnice cca 2 l/100 km,mesto cca 1 l/100 km.V kopcovitem terenu je spotreba o cca 0,5 l vyssi.
Za 6 mesicu najeto s touto upravou cca 8 000 km,bez poruch a chybovych hlaseni.Pridavne dobijeni vydrzi cca 2-3 hodiny nepretrziteho provozu.
Akumulatory mam zapujceny od znameho,ktery ma take Priuse,nema ale cas na experimentovani.Akumulatory jsou,,vyndavaci a zastamdaci,,.Vaha celkem cca 50 kg.Cenu odhadnu na 90 000,-Kc.