CVT vs. manuál - akcelerace

nová modelová řada - nástupce Corolly
Parek
Člen Týmu

Re: CVT vs. manuál - akcelerace

Příspěvek od Parek »

Nemohu souhlasit s tím, že by při akceleraci nebyl rozdíl mezi klasickým režimem a režimem sport. Při akceleraci z nuly to asi příliš znát není, ale v případě akcelerace například ze 70km/h je mezi normálním režimem a sportem poměrně znatelný rozdíl. V režimu sport při sešlápnutí plného plynu (nemyslím kickdown) otáčky během zlomku sekundy vyskočí na 5000 otáček a pak plynule pokračují dál. V případě normálního režimu trvá déle, než otáčky vylezou nahoru a přijde mi, že se poté drží v nižších otáčkách.

Co se týče pádel pod volantem, tak jsou dle mého názoru úplně k ničemu. Rozdíl mezi virtuálními převody je 500 otáček a pokud s tím občas zkusím jet, tak musím vždycky kliknout rovnou 2 převody na jednou. Pokud bych se rozhodl, že budu řadit vždy na 2500 otáčkách, tak bych cvakal jak šicí stroj. Buď to vymýšleli pitomci nebo je to zase euro-eko nesmysl.

Zrychlení z nuly je opravdu špatné. Auto začíná táhnout až tak od těch 50 km/h, když se dostane do otáček. Nepochybuju o tom, že bych aurisu s mou starou feldou 1.6 na světlech natrhnul prdel.

Nicméně když jsem vybíral auto, tak pro mě nebylo tolik podstatné, kolik má z 0 na 100, ale spíš to, jak zrychluje ze 70 na 120 a v tomto případě jsem s 1.6 CVT spokojen. :-) ( i když by dle mě aurisu více slušelo 1.8 110kw :-P )
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Multidrive S Executive 2016
xmirekp
Věčnej rejpal

Re: CVT vs. manuál - akcelerace

Příspěvek od xmirekp »

Parek píše:Nemohu souhlasit s tím, že by při akceleraci nebyl rozdíl mezi klasickým režimem a režimem sport. Při akceleraci z nuly to asi příliš znát není, ale v případě akcelerace například ze 70km/h je mezi normálním režimem a sportem poměrně znatelný rozdíl. V režimu sport při sešlápnutí plného plynu (nemyslím kickdown) otáčky během zlomku sekundy vyskočí na 5000 otáček a pak plynule pokračují dál. V případě normálního režimu trvá déle, než otáčky vylezou nahoru a přijde mi, že se poté drží v nižších otáčkách.

Co se týče pádel pod volantem, tak jsou dle mého názoru úplně k ničemu. Rozdíl mezi virtuálními převody je 500 otáček a pokud s tím občas zkusím jet, tak musím vždycky kliknout rovnou 2 převody na jednou. Pokud bych se rozhodl, že budu řadit vždy na 2500 otáčkách, tak bych cvakal jak šicí stroj. Buď to vymýšleli pitomci nebo je to zase euro-eko nesmysl.

Zrychlení z nuly je opravdu špatné. Auto začíná táhnout až tak od těch 50 km/h, když se dostane do otáček. Nepochybuju o tom, že bych aurisu s mou starou feldou 1.6 na světlech natrhnul prdel.

Nicméně když jsem vybíral auto, tak pro mě nebylo tolik podstatné, kolik má z 0 na 100, ale spíš to, jak zrychluje ze 70 na 120 a v tomto případě jsem s 1.6 CVT spokojen. :-) ( i když by dle mě aurisu více slušelo 1.8 110kw :-P )

a já bych ti natrhl prdel s ravkou :) o tom nepochybuji :)
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Odpovědět

Zpět na „Auris“