Svieti(la) kontrolka ABS.

nová modelová řada - nástupce Corolly
farnell
Věčnej rejpal

Re: Svieti(la) kontrolka ABS.

Příspěvek od farnell »

Vzhladom k cene kotucov nema uz vonkoncom cenu riesit brzdove dosticky pri ich vymene. Za celu sadu som dal cosi okolo 30€ takze ak ich znovu kupim pri vymene kotucov tak rozhodne nezbankrotujem.
Kompletna sada predne a zadne kotuce plus dosticky plus kit na opravu strmenov 130-140€
A to uz pojde von komplet piestik a vymenim aj tesniace gumicky spolu s prachovkami.
A na gumu lieh urcite nie... Ak tak benzolieh. Lieh vie byt pekna kurva, to je rovno lepsie s tou gumou nerobit nic.
To ,ze v pripade zatlacenia piestikov ide brzdovka hore mi je jasne :wink: navyse vymienat ju nema zmysel nakolko tam nie je ani rok.
A navyse nie kazda sada dosticiek obsahuje kompletnu sadu plieskov.
V tych co som kupil bolo iba po jednom kuse a na pôvodných boli aj v predu a v zadu po dva pliesky presne ako to je na DIY parts. Navyse predne pliesky boli nalepene od vyroby na dostickach a povrch ako keby bol pogumovany.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

... nie som mechanik takže píšem len čo som vyčítal - gumové časti liehom a poriadne osušiť... už som mal problém s napučanou gumou na jednom vodiacom čape na nissane - čap nešiel von ani dnu lebo uvolnená guma sa zasekávala medzi kovové časti - zrejme tiež chyba čistenia alebo zlá vazelína....
... moje "rady" boli všeobecné, kedže teraz zrejme vešiaš krídlo na stenu tak si ich nemusíš všímať :D
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

To je v pohode. No viem ,ze cisty lieh je dost agresivny. Preto skor ako ten treba pouzit benzolieh.
Lieh narusi povrch a vytvori v materiali mikrotrhliny. A podla mna tak guma skor zostarne.
Inak tie gumicky na brzdove capy stoja do 4€. Je to kompletny opravny kit
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Odpovědět

Zpět na „Auris“