Schéma pojistek Avensis T25

vše ohledně modelové řady Avensis
dacapo
Řidič

Re: Schéma pojistek Avensis T25

Příspěvek od dacapo »

Mi tak dvě sekundy a když je teplo, tak startuju hned. Žhaviček je spousta a, že některé žhaví déle nevadí. Důležité je jak ti to chytne. Pokud se ti nějaký válec netoulá a chytá to na všechny zhruba naráz, tak to vůbec neřeš. Ono záleží i na počasí. Zima-žhaví déle.
Avensis kombi T25, 2,2D-CAT 130kw
Tomáš S
Člen Týmu

Příspěvek od Tomáš S »

Třeba dnes v noci u nás bylo - 3 stupňů a ráno jsem dvakrát žhavil, pak startoval cca 5 vteřin a nic. Další žhavení, startování opět tak 5 vteřin a motor chytil hned pravidelně a trošku to zahulilo šedým kouřem. Když jsem to kupoval, tak majitel mi říkal, že tam sou nové žhavky NGK. Díval jsem se a podle barvy vypadají, že jsou opravdu vyměněné. Po neděli je vyndám a zkusím na baterce jak hodně se rozžhaví. Napadlo mě ještě relátko, jestli tam tedy je. Můj motor by měl mít 185 tis km, takže tlaky by to mělo mít, to musí chytat normálně. Baterka točí dobře, nenapadá mě, co jiného by mohlo mít vliv na to, že můj Avensis nechytá tak jak by podle mě měl. Prosím o nějaké zkušenosti k tomuhle tématu. Např typ žhaviček atd. Díky Tomáš.
Tomáš S
Člen Týmu

Příspěvek od Tomáš S »

Ještě dodatek k předešlému dotazu. V dílenské příručce jsem se dočetl něčemu co označují jako "ECM", předpokládám, že se jedná o řídící jednotku motoru. Podle všech možných informací jsem nepřišel kde je relé žhavení.
dacapo
Řidič

Příspěvek od dacapo »

Vzadu v pravo v motoru jsou silové pojistky u brzdové nádobky. Je to tuším osumdesáti amperovka. Já mám týden mgk taky a v pohodě. Máš tam nějakou zradu. Ten kouř je v pořádku, když to hned nechytne, tak ta nespálená nafta zakouří. Ať ti někdo otočí klíčkem a poslouchej kde to cvakne a relé najdeš. Taky nevím kde je. ale myslím, že chyba by se ti zobrazila na palubce. pokus se tu hledat, možná o tom startování něco najdeš. Slabá baterka, malé točky startéru atd.
dacapo
Řidič

Příspěvek od dacapo »

Tomáš S
Člen Týmu

Příspěvek od Tomáš S »

Zdar všem. No tak už jsem přišel na to proč můj Avensis hůře chytá. Dnes jsem vyndal žhavící svíčky, že je proměřím a ejhle. No vlastně bych měl nejprve říct, že když jsem auto kupoval padl dotaz na majitele "jak auto chytá v zimě", dostala se mi tato odpověď, "po pravdě? trošku déle točí, ale vždy chytne. Nechal jsem měnit svíčky, ale koukněte jestli je vyměnili všechny, to poznáte, budou stříbrné." No takže jsem povolil první a druhou, šli dobře, obě byli nové. Třetí šla taky dobře, jaké bylo mé zjištění když nešla ven přesto, že se točila. Povolil jsem matičku co drží knot a zjistil, že knot drží v těle svíčky a závit je přetržený (závit co drží tělo žhavky v hlavě válců). No takže tato svíčka je zcela určitě vadná a navíc jí nelze vyndat.
Čili zvažuji, že vozidlo vrátím původnímu majiteli, nemohu si pomoc, ale nemůžu se zbavit dojmu, že o závadě věděl a vozidlo mi s tím prodal aniž by mi o závadě řekl. Po pravdě, vůbec se mi nechce řešit zalomenou žhavící svíčku v hlavě válců když jsem to již takhle koupil. Ono se do toho stejně nikomu nebude chtít jít.
Kluci potřeboval bych nemáte někdo starou žhavící svíčku? Jde mi to, že když to jinak nepůjde budu se do toho nějak pustit sám. Chtěl bych starou svíčku delaborovat, abych zjistil jak vypadá a podle toho postupovat dál. Neměl jste někdo stejný problém (myslím zalomenou žhavící svíčku)? Díky Tomáš.
dacapo
Řidič

Příspěvek od dacapo »

Já naprosto stejný problém před třemi týdny. Dvě žhavky v pořádku vyměněny a dvě zalomené. V podstatě máš dvě možnosti. První je, že si je necháš odfrézovat. Borci ti nasadí na hlavu takové heblo ať jim neuhýbá vrtačka a odfrézujou ti to. Pak druhá možnost a tu jsem použil já. Pokud máš závit vyšroubovaný né zalomený a máš tam jen to tělo té žhavky, tak tam nalej nějaký uvolňovač, nebo rozpouštědlo a čekej až ti ji motor vyhodí sám.Ono se to t odpaří, tak to zalívej pořád. První žhavka mi střelila ven po deseti minutách a druhá za čtrnáct dní. vyměň ty tři, nebo jestli jsou nové, tak kup jen tu jednu a čekej. Ten motor má velký tlak směrem ven, takže časem ti vyletí. Jen ji nachystej místo pro vyletění ať ti tam něco nerozbije. Pak ji jen našroubuješ a hotovo. Jestli ti rupla v závitu, tak odvrtat, ale sám to nedělej. Zničíš to.
Tomáš S
Člen Týmu

Příspěvek od Tomáš S »

Díky, už jsem dostal kontakt na pána co dělá generálky hlav a motorů, prý to pro něj bude legrace. Dělá to často a chce za to cca 1500,-, což je dobré.
Tomáš S
Člen Týmu

Příspěvek od Tomáš S »

Ahoj kluci. Opět se vrátím k tomu startování. Nechal jsem odvrtat tu zalomenou žhavící svíčku, o něco je to lepší, ale stále si myslím, že motor déle točí než chytne. Během točení startéru má motor tendenci dvakrát chytit. Podotýkám, že vozidlo stojí v garáži kde je ráno tak 4 - 5 stupnů nad nulou a startování beru po cca 12 hodinovém stání. Ještě mám v plánu nechat přeměřit stav baterie, ale myslím, že bude v pořádku, startér točí dobře. Žhavení by mělo být taky dobrý a na ps mi to žádnou chybu nepíše. Co ty SVC ventily, jak se projevují když jsou špatné? Díky Tomáš.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“