Vplyv velkosti kolies na spotrebu
Re: Vplyv velkosti kolies na spotrebu
Koukni zde a zjistíš že 6,9l /100Km (zima 7,4l a léto 6,4l) je naprosto v pohodě.
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
AUR 10, OCT II, VER 13

A když na tvůj odkaz dam rok 2013-2015 je to 6,3 l takže všechno sedí. Nový Auris je lehčí a min. ten půllitr je dolu.
Jo, jo mam to odzkoušené většinou to sedí. Akorát ja jezdím 0,7l nad průměr.
Je to ale dáno tím že na delší trasy používám rakev a tlačím na pilu
.
Je to ale dáno tím že na delší trasy používám rakev a tlačím na pilu

AUR 10, OCT II, VER 13

Jinak u nového Aurise jezdi všichni tři kolegové okolo 6,5 i s 1,6 . A to mají dva z nich TS.
AUR 10, OCT II, VER 13

Rakev je svině ta vezme a i víc jak litr.
Ta moje Motion 800 je naštěstí jak placka , ale i tak je to při normální jízdě 0,5 - 0,75l navíc.
S OII jsem s ni ale dokázal svištět okolo 200Km/h , ale spotřeba se zvedla přes 8l
.
S OII jsem s ni ale dokázal svištět okolo 200Km/h , ale spotřeba se zvedla přes 8l

AUR 10, OCT II, VER 13

- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Tak to ani nahodou. Pokud pri stejnem nahusteni, stejnem vzorku a podobne hmotnosti kompletniho kola bude rozdil 0,2L/100km, tak to bude moc.indet píše:bude rozdíl spotřeby cca do 0,5l.
Kdyby 1cm sirky pneu, teda za predpokladu, ze to das na o 1/2'' uzsi rafek delal 0,5L, tak kdybys dal na vsechny 4 dojezdaky sirky 125, tak by ti ten benzin v nadrzi jeste pribyval, ne?

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Neviete kde kupim 4 zimne dojazdovky?
Ale vazne, cital som na roznych forach, kde ludia pisali na 1,33, ze maju pri jazde 90%mesto spotrebu 6litrov a mimo mesta aj tesne pod 5litrov, to sa mne nikdy nestalo, aj mimo mesta mam bezne 6-6,5l. Preto som zakladal tuto temu, aby som vedel kolko moze spravit rozmer kolies. Auto ma nabehane 36000km.

Ale vazne, cital som na roznych forach, kde ludia pisali na 1,33, ze maju pri jazde 90%mesto spotrebu 6litrov a mimo mesta aj tesne pod 5litrov, to sa mne nikdy nestalo, aj mimo mesta mam bezne 6-6,5l. Preto som zakladal tuto temu, aby som vedel kolko moze spravit rozmer kolies. Auto ma nabehane 36000km.
Auris 1,33 (2011)
6 l ale za cenu že ten motor bude líný.
Teď v zimě jezdím v našich kopečkách 6,7-7 l a to auto nehoním.
Toyota Auris TS 1.6 Multidrive
To tak šedesátkou po dálnici,s tím tvojím chrochtadlem.

Toyota Auris Touring Sports 1,6 executive
Ne se zamrzlým naftovým filtrem - není to vtip, opravdu se mi to stalo v roce 2008 mrazy okolo -15°C a v noci přes -20°C. Diky částečnému zamrznutí filtru jsem měl spotřebu 2,9l/100Km.
Díky tomu že to nejelo, tak se to ani nedokázalo zahřát tak aby teplá voda rozehřála naftový filtr.
Pomohlo až natankováni nafty s podzemní nádrže po cca 50Km. Do týdne už tam byl nový filtr
Díky tomu že to nejelo, tak se to ani nedokázalo zahřát tak aby teplá voda rozehřála naftový filtr.
Pomohlo až natankováni nafty s podzemní nádrže po cca 50Km. Do týdne už tam byl nový filtr

AUR 10, OCT II, VER 13

- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Jo a presne kvuli temhle prispevkum lidi musi zakladat diskuze a ptat se, proc jejich auto nezere 2,9L, protoze nejaky koumak napise extremni pripad rozhodne nestandardniho chovani auta a snazi se vetou typu "Mě jezdí OII 2.0 TDI za 2,9l/100Km." navodit dojem, ze tak jezdi bezne, do kopce, na horach, v mrazech, studenych startech, proste vsude.
Se spotrebou je to porad stejne, auto od auta se muze drobne lisit, potom nejvetsi vliv na to ma pravy kotnik
No a samozrejme, ten kdo bydli na vysocine, kde je semafor jednou za 20 vesnic a jedes tam kochacku krajinou rychlosti 80kmh nemuze mit stejnou spotrebu, jako ten, ktery ve meste cuka mezi prechody kvalty 1-2-3-2-1 a porad dokola.
Mam 1,6 prumer mam nekde okolo 7,8L/100km, pri extremni uspore jsem na celou nadrz v beznem provozu zajel 5.5, pri druhem pokusu 5.8, ale taky i pres 10L na nadrzi. Kolama to neni, v zime jezdim 205/55/16 v lete 215/45/17 spotreba je na chlup stejna, to minimum, co v zime ubere sirka pneu vyvazi letni vzorek s mensim odporem. Tu desetinku, kterou pridaji stuedne starty vyvazi vetsi vytaceni a rychlejsi jizda v lete...
Pokud mas na aute 16'', nevyplati se ti resit nove 15'', ta uspora bude tak mala, ze se tim nevyplati zabyvat, navic zhorsis jizdni vlastnosti v 99% pripadu nasi zimy v CR. Pokud nefoukas nejakych rekneme brutalnich 2,5bar na zimu, tak si lehce prifoukni pneu na treba 2,3 - 2,4bar a bude to lepsi a hlavne se vykasli na mistni honice, kteri plkaji o 2,9 a podobynch nesmyslech, teda pokud nechces delat diru do podlahy a jezdit jako "Fred Flinstoun"
Se spotrebou je to porad stejne, auto od auta se muze drobne lisit, potom nejvetsi vliv na to ma pravy kotnik

No a samozrejme, ten kdo bydli na vysocine, kde je semafor jednou za 20 vesnic a jedes tam kochacku krajinou rychlosti 80kmh nemuze mit stejnou spotrebu, jako ten, ktery ve meste cuka mezi prechody kvalty 1-2-3-2-1 a porad dokola.
Mam 1,6 prumer mam nekde okolo 7,8L/100km, pri extremni uspore jsem na celou nadrz v beznem provozu zajel 5.5, pri druhem pokusu 5.8, ale taky i pres 10L na nadrzi. Kolama to neni, v zime jezdim 205/55/16 v lete 215/45/17 spotreba je na chlup stejna, to minimum, co v zime ubere sirka pneu vyvazi letni vzorek s mensim odporem. Tu desetinku, kterou pridaji stuedne starty vyvazi vetsi vytaceni a rychlejsi jizda v lete...
Pokud mas na aute 16'', nevyplati se ti resit nove 15'', ta uspora bude tak mala, ze se tim nevyplati zabyvat, navic zhorsis jizdni vlastnosti v 99% pripadu nasi zimy v CR. Pokud nefoukas nejakych rekneme brutalnich 2,5bar na zimu, tak si lehce prifoukni pneu na treba 2,3 - 2,4bar a bude to lepsi a hlavne se vykasli na mistni honice, kteri plkaji o 2,9 a podobynch nesmyslech, teda pokud nechces delat diru do podlahy a jezdit jako "Fred Flinstoun"

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS

Luke to napsal přesně. Ten rozdíl bude tak minimální, že se investice do patnáctek nemůže vyplatit. Já mám patnáctky (zimní i letní) a teď v zimě jezdím za 8, někdy i víc. Jízda po městě tak 3km, do toho občas nějaká vyjížďka na lyže a je z toho průměr 8. Než se to ohřeje, tak to prostě žere.
Na druhou stranu Chorvatsko ve dvou lidech, 2400km za 5,2. Ale pozor, mimo dálnice, přes Maďarsko a Bosnu s velkým podílem obcí a tudíž průměrná rychlost hodně malá.
Na druhou stranu Chorvatsko ve dvou lidech, 2400km za 5,2. Ale pozor, mimo dálnice, přes Maďarsko a Bosnu s velkým podílem obcí a tudíž průměrná rychlost hodně malá.
Auris 1.33 2010