SPECIALNA SERVISNA KAMPAN VYROBCU!
Re: SPECIALNA SERVISNA KAMPAN VYROBCU!
Tak to bych asi od TCE Czech chtěl nějakou kompenzaci.
Kde jsi byl, v CaK nebo v ID auto ?
Kde jsi byl, v CaK nebo v ID auto ?
Auris 1.33 2010
Byl jsem v C & K na Vídeňské, jinou možnost mi ani v dopise nedali. Výhodou bylo, že mi dali termín, který jsem požadoval. Stalo se, ale aspoň mám klid.
Toyota Auris 1,33 Dual VVT-i Terra Cool
Toyota Verso 2,0D 91kW , 2013
Co je to za bordel, že tě přijmou a servisák pak řekne, že ne. Se mu to spíš nechtělo dělat, taky mám 1,33 VVT-i Terra Cool a týkalo se mě to a vrtali se v tom cca hodinu.
No prej mám stahování full auto, že se mi stahuje okno jedním stiskem až dolů, že to nemusím držet a na to se to prý nevztahuje.
Toyota Auris 1,33 Dual VVT-i Terra Cool
taky mám stahování "full auto" a celá servisní akce trvala asi 10 minut možná ani ne. Jeden pohled na spínače ovládání oken a ty zákazníku ztrácej čas a peníze. Zbytečná jízda.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
To je neskutečný. Já jsem se objednal až za 3 týdny, zbytečně tam jet nehodlám. Píšu na TCE.
Auris 1.33 2010
No tak nechcem servisy nejak obhajovať, ale zrejme z VIN či z údajov o jednotlivých autách zákazníkov ktoré majú v databáze jednoducho nevedia zistiť či je to ktoré auto s full sťahovaním tak zvolávajú všetky vozy paušálne. Podľa mňa treba volať servis a preveriť nutnosť zásahu.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Tak jsem poslal na TCE dotaz, kde jsem popsal případ, kdy po prvním pohledu servisního technika na ovladač, bylo jím konstatováno, že se oprava daného typu ovladače (s funkcí automatického dojezdu) netýká. Uvedl jsem, že na vozidle mám také funkci automatického dojezdu okna a že žádám o informaci, zda je návštěva servisu skutečně nezbytná. Zde je odpověď (poněkud alibistická):
Vážený pane ,
můžeme opětovně potvrdit, že vozidlo VIN XXXXXXXXXX je zahrnuto do servisní kampaně na kontrolu sdruženého ovladače elektrického stahování oken. Rozsah a způsob provedení této svolávací akce může provést autorizovaný servis Toyota až na základě fyzické kontroly po přistavení vozidla na servis.
Fakt nerozumím tomu, že podle VIN není Toyota schopna přesně určit, kterých vozů se akce týká. To je v rozporu proti principům automotive výroby (princip zpětné dohledatelnosti), jimiž se Toyota tak proslavila. Asi jsem naivní.
Vážený pane ,
můžeme opětovně potvrdit, že vozidlo VIN XXXXXXXXXX je zahrnuto do servisní kampaně na kontrolu sdruženého ovladače elektrického stahování oken. Rozsah a způsob provedení této svolávací akce může provést autorizovaný servis Toyota až na základě fyzické kontroly po přistavení vozidla na servis.
Fakt nerozumím tomu, že podle VIN není Toyota schopna přesně určit, kterých vozů se akce týká. To je v rozporu proti principům automotive výroby (princip zpětné dohledatelnosti), jimiž se Toyota tak proslavila. Asi jsem naivní.
Auris 1.33 2010
Tak teraz neviem, ci to mam aj ja riesit, ked mi po zadani VINka sem http://vinchecker.toyota.cz/ vypise, ze na moje auto sa nevztahuje ziadna zvolavacia akcia. Mam 2011, to je tam nejaky rozdiel v ovladaci oproti 2010?
Auris 1,33 (2011)
...aj mne dnes prisiel dopis na zvolavacku.
Nie koli peniazom ale koli principu by ma zaujimalo ci by Toyota nemala aj refundovat naklady na cestu do servisu a spät.
Doplnenie: odpoved z Toyota Central Europe - Czech/Slovakia (neuvadzam vsetko - iba dolezite).
nárok na kompenzaci.........nevzniká,nebot se jedna o nadstandardni aktivitu vyrobce vozidel Toyota.
......................................Muzeme tedy potvrdit, ze v naproste vetsine akci se tedy jedna o zcela preventivny zasah.
Pri teto preventivni akci dojde zcela zdarma ke kontrole, popripade eventuelne k vymene predmetneho komponentu. Je mozne si dohodnout termin navstevy spojeny s planovanou servisni prohlidkou ci jinou navstevou autorizovaneho servisu Toyota. Pro vykonani teto akce neni tudiz potreba vazit specialni cestu (TAK NACO MI POSIELAJU DO VLASTNYCH RUK OZNAMENIE ZE MAM PRIST DO SERVISU !!!!!! )
S pranim hezkeho dne (s usmevom..do prdele)
Nie koli peniazom ale koli principu by ma zaujimalo ci by Toyota nemala aj refundovat naklady na cestu do servisu a spät.
Doplnenie: odpoved z Toyota Central Europe - Czech/Slovakia (neuvadzam vsetko - iba dolezite).
nárok na kompenzaci.........nevzniká,nebot se jedna o nadstandardni aktivitu vyrobce vozidel Toyota.
......................................Muzeme tedy potvrdit, ze v naproste vetsine akci se tedy jedna o zcela preventivny zasah.
Pri teto preventivni akci dojde zcela zdarma ke kontrole, popripade eventuelne k vymene predmetneho komponentu. Je mozne si dohodnout termin navstevy spojeny s planovanou servisni prohlidkou ci jinou navstevou autorizovaneho servisu Toyota. Pro vykonani teto akce neni tudiz potreba vazit specialni cestu (TAK NACO MI POSIELAJU DO VLASTNYCH RUK OZNAMENIE ZE MAM PRIST DO SERVISU !!!!!! )
S pranim hezkeho dne (s usmevom..do prdele)
Naposledy upravil(a) ultra dne úte 23.02.2016, 16:12, celkem upraveno 2 x.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
To samé 1,6 Luna a zbytečná cesta do Ostravy, aby zjistili že se to teto verze netýká.
AUR 10, OCT II, VER 13

Existuje vobec elektr. stahovanie okien na Aurise ktore by nemalo aj FULL Auto ? (Pri miernom zatlaceni mi ide dole okno pokial nepustim tlacitko - pri zmacknuti tlacidla silnejsie - az na doraz dole---ide okno automaticky uplne dole . zatvaranie okna - taktiez.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Doporučeně je to posílané proto, že když by ti to náhodou opravdu vyzkratovalo a nedej bože zapálilo auto, tak jsi byl průkazně informován předem.
Nevím jak u nových, ale u modelu 2007 je FullAuto jen u řidiče, spolujezdec stahuje a vytahuje jen dokud drží spínač, také u něj samozřejmě chybí ochrana proti sevření.ultra píše:Existuje vobec elektr. stahovanie okien na Aurise ktore by nemalo aj FULL Auto ? (Pri miernom zatlaceni mi ide dole okno pokial nepustim tlacitko - pri zmacknuti tlacidla silnejsie - az na doraz dole---ide okno automaticky uplne dole . zatvaranie okna - taktiez.
Mám TerraCool, takže vzadu jsou kličky, ale podle schematu je to u vybavenějších vozů vzadu stejné jako u spolujezdce - žádná elektronika, jen dvojitý přepínač a motor, elektroniku má jen okno řidiče.
takže som sa dnes dostavil do sevisu na dohodnutu hodinu. Po demontazi ovladaca technik skonstatoval ze sa ma tato akcia netyka pretoze mam iny ovladac- nez na akom sa porucha prejavila. 100KM a 3 hodiny iba preto aby mi toto oznamili.
NECH IDE TOYOTA DO PRDE.....
Po rozhovore z technikom mi bolo povedane ze na tuto akciu nieje ziadne casove obmedzenie - maju to vykonavat az do roku 2030. Ze teoreticky stacilo prist az ked budem mat rocnu servisnu prehliadku. Na otazku co v pripade ak by som sa nedostavil a z dovodu zleho premazania stahovania okien mi napriklad zhori auto sa technik vyjadril ze Toyota by v tom pripade nic nehradila pretoze mi dala vediet o probleme.
KOCUROKOVO.
NECH IDE TOYOTA DO PRDE.....
Po rozhovore z technikom mi bolo povedane ze na tuto akciu nieje ziadne casove obmedzenie - maju to vykonavat az do roku 2030. Ze teoreticky stacilo prist az ked budem mat rocnu servisnu prehliadku. Na otazku co v pripade ak by som sa nedostavil a z dovodu zleho premazania stahovania okien mi napriklad zhori auto sa technik vyjadril ze Toyota by v tom pripade nic nehradila pretoze mi dala vediet o probleme.
KOCUROKOVO.