Tak je Toyotka doma

Samozřejmě nadšení, mé první nové auto, má první Toyota. První dojmy ve zkratce:
- mám tedy 1.8 MDS, 7míst, Trend, šedá popelavá
- šetřím to hodně, ale překvapilo mě, že i mezi 2-3 tisíci to má takovou příjemnou dynamiku navíc nezaběhlý motor, spotřeba cca 200km 6,5l, což si myslím je nějak málo

Ale je fakt, že takhle normálně nejezdím ani nebudu po zaběhnutí
- celkově dálnici jsem si nijak neužil, což málokdy, ale okresky tady u nás jsem byl úplně nadšen. Nic lepšího jsem neřídil (trabant, škoda, felicie, rapid, fabie, pasat, vectra, mondeo, subaru...) Asi je to i tím automatem, ale i podvozek opravdu skvěle "žehlí" malé nerovnosti. Řadil jsem vždy rád a bavilo mne řadit, abych řazení při jízdě necítil. Ale asi jak to tady člověk vypustí, tak si víc užije cesty.
- auto pocitově robustní, vše mi přijde masivní, výfuk asi nerez, což jsem také nevěděl
- automat super - zatím při pohodové jízdě bez námitek
- prostor, pocit uvnitř dokonalý, vzdušný, klidný. Nikdy jsem nechtěl budíky uprostřed, ale tady je to prostě bomba. Jen sklouznou lehce oči z cesty a vidím na vše podstatné, navíc krásný pohled přes budíky při řízení
- vnitřní prostor jsem samozřejmě viděl před koupí, ale prostě to mají vymakané vč. třetí řady, dle mne se tam fakt slušně vejde dospělý člověk, resp. dva. Velká výhoda, když budu jezdit v 6ti, že jedna sedačka zůstane sklopená a je to tudíž slušný kufr na nákup
- sedačky celkově robustní, příjemné, druhá i třetí řada jdou nastavit i sklopení, což je pro děti také super
- duální klimatizace a celkově klimatizace dle prvních pocitů velmi dobře seřízená - nesnáším pocit chladu, když se snaží auto příliš rychle snížit teplotu, což se tady neděje
- rádio ještě testuji, jsem náročnější posluchač, ale je tam ekvalizér, takže lze seřídit
- super samozřejmě bluetooth, streamování hudby a telefon
- omezení je tam v rychlosti odezvy a stále nějak nevidím doladění vyhledávání kontaktů, SMS atd. (pomalejší odezvy a nedořešené rozhraní), ale tohle jsem zatím neviděl ideální v žádném autě. Asi jediné s čím bych se opravdu spokojil na 100 procent by bylo vytáčení hlasem, případně čtení SMS, diktování atd., ale pouze 100procentně funkční, což myslím zatím neexistuje
- super prostě je, že si pustím hudbu z telefonu bezdrátově a ještě ovládám na rádiu, to mi bohatě stačí a samozřejmě že si zavolám při jízde
Tak zatím to jako recenzi neberte, jsem nadšený majitel, třeba v nějakých směrech vychladnu

Prošel jsem samozřejmě manuál a celkově veškeré ovládání, jen nevím na co je tlačítko nad hlavou vlevo s grafikou otevřenými předními dveřmi. V manuálu jsem nenašel.
Mějte se zatím fajn jako já
Zdeněk.