Ne, dnes jsem to zkusil, na 2st. 100 tacho, 3st. 140 tacho, pak ťuknul omezovač na 7.000, rvalo mi to srdce, takhle normálně nejezdim, ale ta dvojka 2x zatáhla, byl cítit nárůst výkonu. Mám najeto cca 26.000 km, byl jsem překvapen, nikdy jsem to takhle ještě nepodrzel, nebylo potřeba. A asi to zas dloooouho neudelam. Např 3st. dost využívám, když chci z nějakého machra udělat blba. Asi tak.PePe132 píše:Jasně s přeřazením. Na 2. to dá tak 90.
Toyota Auris Hybrid - Meziplyn
Re: Toyota Auris Hybrid - Meziplyn
Auris 1,6 M 2013
V meste tesne pod 5 ? No neviem ale ja jazdim v meste 3.8 - 3.9L a to 15-20km useky .... Ale uznavam ze ak to riadi trtko tak to moze byt aj 6L. Mimo mesta do 100km/h som este viac nemal nez 4.4L. Ale dialnicu 6L celkom trafil. A pruznost ze mizerne ? No neviem neviem ... mal som uz aj porovnatelne silne diesle a nebolo to o nic lepsie a ani auto nebolo o nic vacsie ... Trosku to bolo neobjektivne...
Auris TS HSD TSS Executive 2015
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Jaky konkretne mas model, motor?zzjosef píše:Ne, dnes jsem to zkusil, na 2st. 100 tacho, 3st. 140 tacho, pak ťuknul omezovač na 7.000, rvalo mi to srdce, takhle normálně nejezdim, ale ta dvojka 2x zatáhla, byl cítit nárůst výkonu. Mám najeto cca 26.000 km, byl jsem překvapen, nikdy jsem to takhle ještě nepodrzel, nebylo potřeba. A asi to zas dloooouho neudelam. Např 3st. dost využívám, když chci z nějakého machra udělat blba. Asi tak.PePe132 píše:Jasně s přeřazením. Na 2. to dá tak 90.
Mk1 1.6 rozhodne neda 100kmh, da cca 95-97tacho, coz je realne tak 90kmh, navic omezovac zasahuje nekde okolo 6500ot +/- 100ot

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Auris 2013 krátký 1,6 97kw. Omezovač opravdu zasahuje na 7 000 ot. Zkusil jsem to včera teprve podruhé.Luke_Luke píše:Jaky konkretne mas model, motor?zzjosef píše:Ne, dnes jsem to zkusil, na 2st. 100 tacho, 3st. 140 tacho, pak ťuknul omezovač na 7.000, rvalo mi to srdce, takhle normálně nejezdim, ale ta dvojka 2x zatáhla, byl cítit nárůst výkonu. Mám najeto cca 26.000 km, byl jsem překvapen, nikdy jsem to takhle ještě nepodrzel, nebylo potřeba. A asi to zas dloooouho neudelam. Např 3st. dost využívám, když chci z nějakého machra udělat blba. Asi tak.PePe132 píše:Jasně s přeřazením. Na 2. to dá tak 90.
Mk1 1.6 rozhodne neda 100kmh, da cca 95-97tacho, coz je realne tak 90kmh, navic omezovac zasahuje nekde okolo 6500ot +/- 100ot
Auris 1,6 M 2013
Trtko
to jsi dobře vystihnul. 

Toyota Auris Touring Sports 1,6 executive
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Mrkni tady, je videt, ze mu omezovac na jednicku zasahuje cca v 6500 a ta maximalka na 2 je tesne pod 100kmh tachometrovych, realna rychlost 92-93kmh.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS

TATS píše:Připadá mi, že recenzenti se s těmi hybridy nedokážou naučit jezdit (asi testujou moc krátkou dobu). Když jede člověk celou dobu v eco modu i při vyšších rychlostech, tak je odezva na plyn pomalejší, nicméně třeba ve městě to není absolutně znát, tam je auto jako ryba ve vodě. Když ale jede člověk na dálnici, nikdo mu přece nebrání používat power mode, kde se bavíme o úplně jiném zrychlení a spotřeba se při takových rychlostech téměř nezmění. Při delších trasách je umění jezdit přes 6, i když člověk nebere ohled na typ pohodu a jede s tím, jako s normálním autem (ve městě delší trasy přes 6l snad ani nejdou).
Jinak auto jsem přebírat s vypnutým pípáním na zpátečku, v servisu to vypnou zadarmo během chvilky - nevidím v tom problém...
spotřeba při 100 km za hodinu plně naložený auto do 5 litrů max. Jinak cca 4,2-4,6
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Luke_Luke píše:Mrkni tady, je videt, ze mu omezovac na jednicku zasahuje cca v 6500 a ta maximalka na 2 je tesne pod 100kmh tachometrovych, realna rychlost 92-93kmh.
S těžkým srdcem to zítra zkusím znovu. Nevím jestli paní ukecam, aby to natočila.
Auris 1,6 M 2013
Tak ho nech chvilku drkat o omezovač, ať to je dobře vidět

Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
Tak to je perfektní příklad "objektivní" reportáže:
- kritika ergonomie ovládání hlasitosti audia (včetně zmínky o nebezpečnosti) je zcela mimo mísu - recenzent opomněl zmínit, že hlasitost se dá pohodlně a poslepu ovládat tlačítky na volantu
- "jakmile budete víc šlapat na plyn dočkáte se monotónního hluku od benzíňáku v přídi, který vylétne do otáček a bude se tam držet, dokud se nedostanete na požadovanou rychlost" - pán asi poprvé v životě řídil auto s atmosférickým motorem (otáčky) a s CVT převodovkou (monotónní zvuk). Další z těch, kteří musí slyšet "héééén, héééén, héééén...," aby měli pocit, že auto zrychluje
- "pružné zrychlení za sedmdesátikilometrové rychlosti je vlažné, až mizerné" a "když naložíte manželku, děti a naplníte kufr, auto mimo město doslova zdechne" - s jakým autem a motorizací to porovnával? Měl zataženou ruční brzdu? Ví vůbec, jaký je rozdíl mezi Eco a Power Mode?
- "když jsem jezdil jako v normálním benzíňáku, spotřeba se držela na prakticky standardních 7 až 8 litrech" - tak na takovou spotřebu (bylo to 7,2) jsem se dostal jen jednou - když jsem na poměrně krátké trase (cca 13 km) s celou řadou prudkých brždění a rozjezdů a se studeným motorem fakt hodně spěchal tak, že EV mód ani neměl šanci se zapnout. To potvrzuje mou teorii o zatažené ruční brzdě
- využívání brzdícího/rekuperačního stupně B ve městě - tak tady jsem pochopil, že nemá cenu brát tuhle reportáž příliš vážně. Vytvářet recenzi na něco, o čem si nezjistím ani základní informace z manuálu, to smrdí amatérismem na sto honů
- "pak můžete jezdit po městě i mírně pod 5 litrů" - stačí se porozhlédnout tady na fóru a reálnou spotřebu po městě zjistíte velmi rychle. Já osobně kašlu na nějaký "šnekovitý rozjezd ze semaforů," přesto mám v městském provozu spotřebu jen těsně nad 4 l
- "a mimochodem udávaných 3,5 l je nesmysl" - a viděl pan recenzent někdy auto, jehož udávaná spotřeba podle norem EU se dala dosáhnout i v reálném provozu? Jo, Tesla Model S
- "Auris ovšem celou svou bytostí vybízí k tomu, abyste jeli mírně a asketicky" - ano, ano, ano, konečně něco, s čím můžu souhlasit. Představte si, pane recenzente, že když jsem si vybíral rodinné auto, tak tohle bylo jedním z kritérií
- "na nějakou zábavnou jízdu to ani omylem nestačí" - vždycky, když tohle slyším, tak mi vyskočí kopřivka. Poslení dobou se to stalo v motoristických recenzích hojně používaným zaklínadlem. Chci-li se pobavit, přečtu si knížku, zahraju si GTA nebo si zajdu na koncert. Budu-li si chtít zařádit za volantem, půjdu na motokáry, koupím si motorku nebo si pořídím auto s přídomkem GTI, RS apod. Je pro recenzenty tak těžké pochopit, že podobné auto jako Auris si kupují lidé, kteří se chtějí pohodlně a bezpečně přepravovat z bodu A do bodu B?
- "nedotáčivost nastupuje trošinku dřív, než u jiných aut v téhle kategorii" - nesouhlasím, alespoň ve srovnání s "etalonem" nižší střední třídy u nás, tedy s O2, se kterou jsem jezdil posledních 10 let, se v Aurisu cítím v zatáčkách daleko jistěji
- a bonbónek nakonec. Přesně celá jedna minuta z "recenze", která trvá 8 minut a 18 sekund včetně titulků je věnována pípání při zařazené zpátečce. Souhlasím s tím, že jde o velmi iritující záležitost, nicméně stačilo se o tom zmínit a dodat, že v servisu vám tuto fíčuru během chvilky vypnou, jak je ostatně opět zmíněno v manuálu (osobně se na to chystám příští týden během přezouvání na zimní gumy). Věnovat 12% času celé reportáže něčemu sice nepříjemnému, ale poměrně jednoduše odstranitelnému, mi přijde poněkud zcestné
- kritika ergonomie ovládání hlasitosti audia (včetně zmínky o nebezpečnosti) je zcela mimo mísu - recenzent opomněl zmínit, že hlasitost se dá pohodlně a poslepu ovládat tlačítky na volantu
- "jakmile budete víc šlapat na plyn dočkáte se monotónního hluku od benzíňáku v přídi, který vylétne do otáček a bude se tam držet, dokud se nedostanete na požadovanou rychlost" - pán asi poprvé v životě řídil auto s atmosférickým motorem (otáčky) a s CVT převodovkou (monotónní zvuk). Další z těch, kteří musí slyšet "héééén, héééén, héééén...," aby měli pocit, že auto zrychluje
- "pružné zrychlení za sedmdesátikilometrové rychlosti je vlažné, až mizerné" a "když naložíte manželku, děti a naplníte kufr, auto mimo město doslova zdechne" - s jakým autem a motorizací to porovnával? Měl zataženou ruční brzdu? Ví vůbec, jaký je rozdíl mezi Eco a Power Mode?
- "když jsem jezdil jako v normálním benzíňáku, spotřeba se držela na prakticky standardních 7 až 8 litrech" - tak na takovou spotřebu (bylo to 7,2) jsem se dostal jen jednou - když jsem na poměrně krátké trase (cca 13 km) s celou řadou prudkých brždění a rozjezdů a se studeným motorem fakt hodně spěchal tak, že EV mód ani neměl šanci se zapnout. To potvrzuje mou teorii o zatažené ruční brzdě
- využívání brzdícího/rekuperačního stupně B ve městě - tak tady jsem pochopil, že nemá cenu brát tuhle reportáž příliš vážně. Vytvářet recenzi na něco, o čem si nezjistím ani základní informace z manuálu, to smrdí amatérismem na sto honů
- "pak můžete jezdit po městě i mírně pod 5 litrů" - stačí se porozhlédnout tady na fóru a reálnou spotřebu po městě zjistíte velmi rychle. Já osobně kašlu na nějaký "šnekovitý rozjezd ze semaforů," přesto mám v městském provozu spotřebu jen těsně nad 4 l
- "a mimochodem udávaných 3,5 l je nesmysl" - a viděl pan recenzent někdy auto, jehož udávaná spotřeba podle norem EU se dala dosáhnout i v reálném provozu? Jo, Tesla Model S
- "Auris ovšem celou svou bytostí vybízí k tomu, abyste jeli mírně a asketicky" - ano, ano, ano, konečně něco, s čím můžu souhlasit. Představte si, pane recenzente, že když jsem si vybíral rodinné auto, tak tohle bylo jedním z kritérií
- "na nějakou zábavnou jízdu to ani omylem nestačí" - vždycky, když tohle slyším, tak mi vyskočí kopřivka. Poslení dobou se to stalo v motoristických recenzích hojně používaným zaklínadlem. Chci-li se pobavit, přečtu si knížku, zahraju si GTA nebo si zajdu na koncert. Budu-li si chtít zařádit za volantem, půjdu na motokáry, koupím si motorku nebo si pořídím auto s přídomkem GTI, RS apod. Je pro recenzenty tak těžké pochopit, že podobné auto jako Auris si kupují lidé, kteří se chtějí pohodlně a bezpečně přepravovat z bodu A do bodu B?
- "nedotáčivost nastupuje trošinku dřív, než u jiných aut v téhle kategorii" - nesouhlasím, alespoň ve srovnání s "etalonem" nižší střední třídy u nás, tedy s O2, se kterou jsem jezdil posledních 10 let, se v Aurisu cítím v zatáčkách daleko jistěji
- a bonbónek nakonec. Přesně celá jedna minuta z "recenze", která trvá 8 minut a 18 sekund včetně titulků je věnována pípání při zařazené zpátečce. Souhlasím s tím, že jde o velmi iritující záležitost, nicméně stačilo se o tom zmínit a dodat, že v servisu vám tuto fíčuru během chvilky vypnou, jak je ostatně opět zmíněno v manuálu (osobně se na to chystám příští týden během přezouvání na zimní gumy). Věnovat 12% času celé reportáže něčemu sice nepříjemnému, ale poměrně jednoduše odstranitelnému, mi přijde poněkud zcestné
Toyota Auris Touring Sports HSD Executive TSS FL-2015
Zbytečné se rozčilovat...pokud by byl pán profesionál, udělá k tomu adekvátní recenzi...pokud je však jeho recenze plná subjektivních pocitů a vysloveni z ní sálá odpor k hybridnímu pohonu, mněl by zauvažovat o jiné práci...třeba pro bulvár, tam může lhát od začátku až do konce... jinak souhlas s tím co jsi napsal...
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Perfektně jsi to napsal,přesně jak říkáš,on vůbec nepochopil smysl toho auta. 

Toyota Auris Touring Sports 1,6 executive
-
- Člen Týmu
Můžete mi prosím někdo napsat vlastní zkušenost s tím, že topení nemá výdechy pod zadními sedadly? Teď jak už je zima, jak to vadí v reálu? Vozí třeba někdo v hybridu děti? Děkuji.
Výduchy vzadu nemajú ani moje dve corolly a nikdy sa nikto nesťažoval. Popravde keby som na to tuto na webe nenarazil ani by som na to neprišiel. Schválne som potom vliezol pod kreslo aby som tam našiel tie zaslepené výduchy. Párkrát som sa potom pýtal syna či mu náhodou nieje horúco alebo zima, vždy to bolo OK.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)