mam Auris 1.6 TS 2104 temer rok, najeto 11 500 km a me dojmy co se tyce hluku popisu nize. Jen bych rekl, ze je to dosti individualni a hodne zalezi na tom z jakeho auta clovek prechazi. Ja jsem presedal z Ford Focus II a ten rozdil byl fakt znat. Rodice treba maji VW Passat r.v. 2006 a to je jeste o neco lepe odhlucnene auto a presedat z nej do Aurisu bych nechtel

Moje poznatky:
-brzdy piskaly -> servis demontoval vycistil a promazal a od te doby klid
-vyfuk mas sportovni zvuk -> neresim v aute to neslysim ani kdyz sedim v zadu
-motor je do 3 000 otacek je temer neslysitelny a nad 3 500 otacek zacina byt dosti hlucny -> nedokazu si predstavit, ze by tomu melo byt jinak a vetsina lidi nejezdi dlouho v tehle otackach. 3 500 je ~140-150 km/h a to uz je stejne vice slyset aerodynamicky hluk

-aerodynamicky hluk by mohl byt nizsi ve vysich otackach, ale neni to tragedie
-hluk od podvozku je dobry co se tyce prejezdu nerovnosti atd ... slyset jsou hlavne pneumatiky a na muj v kus nekdy az moc, ale dosti zalezi na povrchu vozovky a rychlosti. Jsou fakt mista (vetisnou vozovky s novym asfaltem), kde je to krasne tiche a nekde, kde je to za trest

Celkove jsem spokojeny a myslim, ze odhlucneni je normalni v teto kategorii. Nekde na webu dokonce merili i hluk a Auris dopadnul nejlepe, ale fakt si nemyslim, ze by to byl takovy rozdil. Pri jizde do ~100km je auto dobre odhlucnene, snad jen obcas ty pneumatiky. Pri jizde po dalnici v rychlosti 130 km/h je uz vice znat aerodynamicky hluk, ale neni to nic hrozneho a vydrzet se da i jizda 160 km/h (testovano na nemeckych dalnicich).
Faceliftovana verze je na tom ma zase o neco lepe, takze bych bral spi tu