sy242 píše:Vždyť i tak je to paráda když sjedeš v Peci od chaty na kopci a dojedeš na elektro až na konec Svobody nad Úpou

Naučil jsem se před léty, u všech Priusů občas udělat jednu věc na kterou jsem přišel vlastně nechtěně a náhodou. Jezdím velmi často, velmi brzy ráno do dlouhého stoupáku na Horu sv. Šebestiána a když nic nejede, dám Priusu za uši a "vymlátím baterie jak to jde" a i pak držím stále plný plyn.
Je to stejné i na dálnici ve velmi dlouhých kopcích Saské A1. Elektronika by Vás normálně zastavila na 182(a začalo by probíhat dobíjení), do kopce to ale víc než 160-170 pak nepojede, baterie je na posledním článku, tok se změní už pouze na nabíjení. Musíte vydržet a auto Vás začne přerušovaně ve dvou vteřinových intervalech lehounce popostrkovat a ubírat-snaží se elektromotor. (Tady je to bezpečné, protože ve 182 jste pořád v prostředním pruhu trochu brzdou provozu)
Po této akci, pokaždé auto dojede čistě na elektřinu o trochu dále a nepatrně se mění charakteristika zeleného pole. Na té Hoře sv. Šebestiána si baterie z kopce navíc můžete obratem dobít do plna. Je to hodně znát hlavně u Priusu II., ale pozná to jen majitel který jezdí autem denně.
Mám to vyzkoušeno na třech Priusech II. i na III.
Toyoty Prius, Lexus LS400, LS430, LS460, Land Cruiser 100 a 200, Ssangyong import original autoteile Korea