Prius - servis po 200 000
Re: Prius - servis po 200 000
Aaaha. Takze myslis, ze vodici listy a kola rozvodu vydrzi o hodne vic? Ja videl svoje po 225k km a reknu ti, bylo na case. Kazdemu co jeho jest...
250-300 je ale max. Navic kontrola se predepisuje a tim padem I vymena..

Back in Czech.
Myslim,ze rozvodak se u Priusu nemeni.Jinak pokud budes mit auto se servisni historii,neceka Te skoro zadna investice.Max olej v motoru a prevodovce+filtry,takze tak okolo 5000.Takze se toho rozhodne neboj a 50 tis.je zbytecnej strasak si myslim...Mej se a stastnou ruku.
Právě jsem odevzdal Priuse (2006) do servisu s tím, že bude provedena velká prohlídka (jako při 120 tis.) i když najeto mám jen necelých 100 tis. a požadavek na výměnu brzd.
Spočítali mi to na 18500,- což se mi zdálo dost. Nakonec jsme se dohodli, že udělají pouze komplet zadní brzdy, předek jen vyčistí + předepsaná prohlídka. Jsem zvědav, co mi do té prohlídky všechno započítají, protože ta cena mi přijde opravdu vysoká i s tím jejich programem 3+5.
Co se obvykle dělá při velké prohlídce na 120k? To je včetně svíček?
Spočítali mi to na 18500,- což se mi zdálo dost. Nakonec jsme se dohodli, že udělají pouze komplet zadní brzdy, předek jen vyčistí + předepsaná prohlídka. Jsem zvědav, co mi do té prohlídky všechno započítají, protože ta cena mi přijde opravdu vysoká i s tím jejich programem 3+5.
Jestli se dobre pamatuju,tak svicky jsou pri 90tis.A myslim ze na strankach toyoty a i v kazdym servisu je seznam a cena vseho co se k danemu najezdu km musi delat.Me si rekli za zadni brzdy 7500,takze pokud budou delat i svicky/u toyoty 3000-na netu 1200/ a olej/toyota snad 2500-3000,na netu 1200-1400/ tak to bude asi vychazet okolo tech 18tis:-(
-
- Navigátor
Jestli máš rok 2006, tak ti stejně letos končí záruka na hybridní systém ne? Podle mě je pak zbytečný jezdit vyhazovat peníze do Toyoty. Pokud jde o záruku na baterii, tak tu lze přece prodloužit za 1600 Kč na rok absolvováním testu. Na to, aby mi vyměnili olej, filtr klimatizace a koukli na brzdovou kapalinu nemusím jezdit do autorizovaného servisuVegetus píše:Právě jsem odevzdal Priuse (2006) do servisu s tím, že bude provedena velká prohlídka (jako při 120 tis.) i když najeto mám jen necelých 100 tis. a požadavek na výměnu brzd.

ex-Corolla Verso 2007, 2,2 100kw
ex-Toyota Prius 2008, 1,5
Toyota Avensis T27 1,8 valvematic 2010
-
- Navigátor
Jestli máš rok 2006, tak ti stejně letos končí záruka na hybridní systém ne? Podle mě je pak zbytečný jezdit vyhazovat peníze do Toyoty. Pokud jde o záruku na baterii, tak tu lze přece prodloužit za 1600 Kč na rok absolvováním testu. Na to, aby mi vyměnili olej, filtr klimatizace a koukli na brzdovou kapalinu nemusím jezdit do autorizovaného servisuVegetus píše:Právě jsem odevzdal Priuse (2006) do servisu s tím, že bude provedena velká prohlídka (jako při 120 tis.) i když najeto mám jen necelých 100 tis. a požadavek na výměnu brzd.

ex-Corolla Verso 2007, 2,2 100kw
Mám stejný rok výroby // a najeto 165 000/ - při kontrole na "120" výměna oleje + olej.filtr+ vzduch,výměna brzd. kapaliny + práce = 4700,-
Ohledně svíček - dělal jsem je až při 105 tis - cena i s výměnou oleje atd 5800,-
Když už v tom servisu Vegetus je - záruka / test/ baterie by ho měla stát místo 1600,- jen 1000,- když si tam nechává dělat servis / vyjádření Toyoty/
Mně nabízeli komplet výměnu brzd za 11 tisíc. / a teď mají ještě slevu 25 % na brzdy...
Budu je pravděpodobně měnit příští týden,před technickou.... mám nabídku TRW - předek i zadek za cca 6000,-
Kontrolu baterie nechám udělat při jarní prohlídce - s regenerací klimy - mně to asi výjde na těch 1600,- protože jsem si měnil olej sám
Ohledně svíček - dělal jsem je až při 105 tis - cena i s výměnou oleje atd 5800,-
Když už v tom servisu Vegetus je - záruka / test/ baterie by ho měla stát místo 1600,- jen 1000,- když si tam nechává dělat servis / vyjádření Toyoty/
Mně nabízeli komplet výměnu brzd za 11 tisíc. / a teď mají ještě slevu 25 % na brzdy...
Budu je pravděpodobně měnit příští týden,před technickou.... mám nabídku TRW - předek i zadek za cca 6000,-
Kontrolu baterie nechám udělat při jarní prohlídce - s regenerací klimy - mně to asi výjde na těch 1600,- protože jsem si měnil olej sám
Tak nakonec jsme se dohodli, že vyměníme jen zadní brzdy (kotouče + destičky) které byly v horším stavu, než předek, ten je údajně také dražší.
Ve výsledku jsem platil 11 tisíc s tím, že proběhla velká prohlídka, výměna oleje, filtru, pylového filtru, vzduchového filtru, kotoučů a destiček, dolili brzdovku a chladící kap.
Sdělili mi, že mám prorezlou koncovku výfuku, originál by s opravou vyšel na 7980 Kč a Bosal 3080 Kč.
Pravda je, že věci jako brzdy bych si mohl nechat udělat jinde a neplatit Toyotě takový pálky, do Toyoty bych jezdil asi jen na ty prohlídky, abych měl razítko a záznam, při případném prodeji to v knížce vypadá dobře
Některý věci se ale se slevou pro starší auta vyplatí.
Ve výsledku jsem platil 11 tisíc s tím, že proběhla velká prohlídka, výměna oleje, filtru, pylového filtru, vzduchového filtru, kotoučů a destiček, dolili brzdovku a chladící kap.
Sdělili mi, že mám prorezlou koncovku výfuku, originál by s opravou vyšel na 7980 Kč a Bosal 3080 Kč.
Pravda je, že věci jako brzdy bych si mohl nechat udělat jinde a neplatit Toyotě takový pálky, do Toyoty bych jezdil asi jen na ty prohlídky, abych měl razítko a záznam, při případném prodeji to v knížce vypadá dobře

Některý věci se ale se slevou pro starší auta vyplatí.
...při návštěvě servisu už ani nějak tu papírovou servisku nevyndávám - všechno zaznamenávají stejně do elektronické...
A k případnému prodeji...kdopak by asi to moje ojeté autíčko ještě koupil - když se dá sehnat s méně najetými km?...
... asi to vypadá že v našem věku - P/06 - a já něco přes "L"...to budeme spolu klepat,co to půjde....

A k případnému prodeji...kdopak by asi to moje ojeté autíčko ještě koupil - když se dá sehnat s méně najetými km?...

....tak se tak nějak stalo,že možná s priuskem nebudeme ty kilometry polykat společně...jen asi bude problém,kdo si to ojeté autíčko bude mít odvahu koupit.....přišla nabídka na P III...těžko se odolává - když se s tím už člověk kousek svezl...
...a nebo mít jednoho "do práce" a jednoho na "neděli" ?
...a nebo mít jednoho "do práce" a jednoho na "neděli" ?
To je ten tvůj ? http://auto.bazos.cz/inzerat/50466453/T ... ius-II.php vypadá pěkně 

Prius - ta obrazovka je droga 
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...

to není ono, to je PII a on zmiňoval PIII, ale i tak je pěkný...
Zeman není můj prezident
...ale je,pánové,je to můj...
Mída : já se zmiňoval,že mám nabídku koupě P III /2010/
...nějaké poptávky už byly... a jsem trošku v rozpacích...přijel nějaký pán z Ostravy - ale odněkud z Litvy...a prý to chtějí vyvézt někam do Azerbajdžánu,či kam...
...abych na to nedoplatil....
Mída : já se zmiňoval,že mám nabídku koupě P III /2010/
...nějaké poptávky už byly... a jsem trošku v rozpacích...přijel nějaký pán z Ostravy - ale odněkud z Litvy...a prý to chtějí vyvézt někam do Azerbajdžánu,či kam...
...abych na to nedoplatil....

Já bych to úplně černě neviděl, odpočet není (aby byly nervy), a když zaplatí platnejma penězma, tak o co jde. Měl jsem také trochu nerv, když mi přijel na auto arab žijící v Rakousku, který lámaně mluvil česky (zajímavá kombinace
). Při vývozních číslech jim u pojistky vyskočilo jeho jméno a peníze byly pravé, nakonec úplně v pohodě, auto neštudoval, cena se domluvila 

Prius - ta obrazovka je droga 

...tak tenhle auto "študoval" - a důkladně...koukal na čísla pásů, s měřákem obcházel a měřil lak...jel do P něco zjišťovat kvůli vývozu...prý...že jsou podle roku výroby rozdílné poplatky...co jsem z jeho řeči vyrozumněl...
Večer ještě zájemce z Brna - a asi jeden domácí Jihlavák...
Veřejně musím přiznat,že se první ozvali z "A...." po dvou hod čekání nabídli o dvacku míň...
Večer ještě zájemce z Brna - a asi jeden domácí Jihlavák...
Veřejně musím přiznat,že se první ozvali z "A...." po dvou hod čekání nabídli o dvacku míň...