E11 1.4VVTi Nenastartuje

vše ohledně modelové řady Corolla
kavonp
Člen Týmu

Re: E11 1.4VVTi Nenastartuje

Příspěvek od kavonp »

Chapu,ze zkusenosti s temito motory ma velmi malo lidi, ale spis jsem myslel, ze to bude citlivym VVTi,v cem je ZZ rada specificka?
Pokud se to neni na dlouhou esej.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Má napicu dyzajn odvodu oleje zpod pistnich kroužků. :-)))
Back in Czech.
kavonp
Člen Týmu

Příspěvek od kavonp »

Ahoj
Tak auto bylo u doktora na zkoumani.
Privezl jsem ho domu :D . Celou dobu jim to prej jezdilo. Prvni start horsi,ale pak uz v pohode.
Asi se to prej prechlastalo a tim jak jsem to doma zkousel nastartovat tak jsem valce tim benzinem odmastil.
Mechanikova terorie je o prechlastani motoru benzinem v kombinaci s odmastenym valcem.
Na nic dalsiho neprisel,jen vymenil svicky za dvouelektrodove,ktere prej nejsou tolik nachylne na to prechlastani.
Nevim no,me se to moc nezda.
Auto je prej v super stavu a jedine co by vymenil je vymlacena baterka.
Kazdopadne z prvni jizdy domu po vymene svicek mam pocit,jako by obcas pri volnobehu motor vynechal?
Pred tim,byl chod krasne hladky,ted obcasne mozna vynecha jedna svicka? Nevim,jak to lepe popsat.
Tlaky udajne kole 9.5atm coz je prej v pohode.
Ted je otazka,jestli tomu autu muzu jeste verit. :?
frostie
Věčnej rejpal

Příspěvek od frostie »

A ty předchozí svíčky tam byly ty co tam maj být? Japonci jsou na svíčky dost choulostiví, pokud jim nedáš ty předepsané, může se to chovat divně. Spíš bych věřil motoru než servisákům. Taky třeba můžou naúčtovat origo a daj ti tam nějaké šunty, to je běžný postup u některých servisů.
EX: 2x Toy Corolla polocombi 1,4 2000, Toy Previa 2,4 2001, Toy Carina 1,6 1992 a též 2,0 1994
Jezdím s: Toy Camry 1998 2,2 96kW automat.
Hledám Prius II, jen dobře udržovaný, ročník 2006-2010.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

kavonp píše: Tlaky udajne kole 9.5atm coz je prej v pohode.
Ha ha ha. A ja říkám ze motor uz je těsně pred smrtí. Tlaky nového motory 14.5atm. Minimální přípustný tlak je 9. Rozdil tlaků mezi jednotlivými válci je 1atm.

Mechanikova terorie je o prechlastani
motoru benzinem v kombinaci s
odmastenym valcem. je velmi špatná teorie. Olej se na stěnu válce dostane s každým pohybem pistu. STS Chvojkovice neni zřejmé dobrý oddíl.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Jelass
Manager Týmu

Příspěvek od Jelass »

kavonp píše: Na nic dalsiho neprisel,jen vymenil svicky za dvouelektrodove,ktere prej nejsou tolik nachylne na to prechlastani.
Tady mi něco nesedí. Já daval klasické NGK za 90kč/ks co 30kkm a motor funguje v pohodě za časté kontroly a dolévání Mobilu X3000 5w40 a ke dnešnímu dni má 302kkm. Snad bych řekl, že se chová líp a tišeji, než moje Mondeo 2004 2.0i.
Mondeo 2.0i Turnier 2004
p:Corolla E11 4ZZ_FE 97PS
P: Dodge GrandCaravan 3.3i 2008
jezek35
Člen Týmu

Příspěvek od jezek35 »

Mám trochu jiný problém, rano jsem přijel do práce vše ok, no v půl třetí jdu z prace odemknu dálkou, dám klíček do zapalování otočím vše co se bylo zaplé běží(rádio, větrák), stáhnu okýnko i kontrolky svítí jak mají ale starter ani ťuk, zkouk sem kabely a pořád nic, a večer pro auto přijedu s přítelkyní že to odtahneme domů a auto naskočí na první pokus??? Nechápu to, pravda auto stalo na betonovým place na sluníčku. Tak mě napadlo jestli se nemohl se uvařit imobilizér? A pak stávkovat
  • Toyota corolla e11 rv2000, 1,4vvti 71kw
    Nissan Primera P11, sr20de 96kw
    Škoda Felicia 1,3 55kw
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ne. To spis nejake prehrati skrinky zapalovani a kontakt tam. Nebo starter.
Back in Czech.
jezek35
Člen Týmu

Příspěvek od jezek35 »

No zvláštní na tom bylo to, že vše fungovalo ale když jsem otočil klíčkem abych nastartoval a ono se nic nestalo, tak se ani nevyplo rádio jak tomu je u normálního startu kdy rele odpojí vše co nepotřebuje
  • Toyota corolla e11 rv2000, 1,4vvti 71kw
    Nissan Primera P11, sr20de 96kw
    Škoda Felicia 1,3 55kw
JenniColky
Řidič

Příspěvek od JenniColky »

Podobný problém jsem četl na AU foru, po spoustě laborování to vyřešila diagnostika v TOY s výsledkem špatná ECU.

BTW komprese 9,5 vážně nejsou vpohodě a je IMHPO na čase změnit mechanika :roll:
eX Auris 1ZRFAE, E11-4EFE a "nějakej ten koncern a další šrot"

Nyní: IS200 daily, Soarer 1JZ-GTE
ctirad
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ctirad »

jezek35 píše:Mám trochu jiný problém, rano jsem přijel do práce vše ok, no v půl třetí jdu z prace odemknu dálkou, dám klíček do zapalování otočím vše co se bylo zaplé běží(rádio, větrák), stáhnu okýnko i kontrolky svítí jak mají ale starter ani ťuk, zkouk sem kabely a pořád nic, a večer pro auto přijedu s přítelkyní že to odtahneme domů a auto naskočí na první pokus??? Nechápu to, pravda auto stalo na betonovým place na sluníčku.
To mi něco připomíná ;) Tady máš příčinu i řešení:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 0&start=15
MartasBrno
Člen Týmu

Příspěvek od MartasBrno »

Zdravím vás, jsem tu nový. Moje dosavadní zkušenosti se omezují na žigula :-), feldu a punto. Jenže, dostal jsem nabídku na starší corollu E11 1.4VVTi, která nestartuje. :-)

Abych řekl pravdu, název tohoto tématu a následující diskuse docela vystihuje moji současnou situaci. Tedy shrnu to takto:
V zimě, nějaké 4 měsíce zpět auto přijelo domů, druhý den už ale nenastartovalo. Po vytlučení baterky následovala její výměna za novou. Pak auto ještě nastartovalo, naposledy. od té doby následovaly amaterské kontroly svíček, jejich výměna, kontrola, jestli je jiskra, jestli jsou pulzy na vstřikovačích, odpor jejich cívek, vše OK.

Motor točí tak nějak hladce, jakoby bez komprese. Rozvodový řetízek má jen malou vůli, když s ním prsty zacvičím. Při pokusech o startování jde kouř z odvětrání karteru v poměrně velkém množství, hlavně kolem rozvodovéh ořetězu. Měl jsem dole dekl a nezkontroloval časování, hlupák... (Jsou tam značky?) Subjektivně to prostě nepálí, jen dýmí do karteru a nechce chytnout. Ono dýmení jsem zpozoroval i ve víku vzduchového filtru, když jsem koukal po váze vzduchu (kde jsem mimochodem nějak neviděl vlásek v oku senzoru, asi byla tma...).

Změřil jsem tedy tlaky ve válcích, podle návodu, se sešlápnutým plynem. Byly asi 3,5 až 4,5 baru. To jsem nikdy neviděl. Stříknul jsem 2ccm převoďáku (byl po ruce) tenkou hadičkou do válců a tlaky stouply asi na 7 barů. Následující pokus nastartovat byl odměněn asi 1-2 vteřinovým chodem na volnoběh, od té doby opět nechytne.

Co je špatně?

Jednak myslím, že ten motor prostě celkem fouká, ale podotýkám, že podle majitele nežere olej, není potřeba dolívat mezi výměnami. To, že tlaky stouply tak málo - a to, že jde vidět kouř v sání si vysvětluju tak, že je blbě i ventilový rozvod. Je možné, že se protočilo kolečko na klice, že se střihlo pero? Neznám tento motor, neznám detaily... Anebo je motor prostě vyjetý a kouř do sání se dostal klem klapky skrze odvětrání? O zapečených kroužcích jsem četl...

Co myslíte? :-)

Díky
Martin
VAZ 2101 1972, LADA 1200 1981, Corolla E11 LB 2001
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Výrobní vada motoru. Týká se vsech motorů. ZZ do roku výroby 2005. Je toho tady napsáno celkem dost.
MartasBrno
Člen Týmu

Příspěvek od MartasBrno »

Myslí se tím tedy to, že jsou podimenzované kanálky v pístech, tím se zapečou stírací kroužky a co dál? Opotřebí se časem i těsnící kroužky a pak to prostě fouká?

Přijde mi to jako celkem velká haluz na to, aby auto opravdu ze dne na den přestalo jet. Asi je v tom do jisté míry promítnuto subjektivní vnímámání uživatelů, ale přeci jen - píše se tu o žraní oleje, o klepání....

Rád bych se ujistil předtím, než se rozhodnu motor rozdělat - anebo poslat auto do hutí.

Ty naměřené tlaky mi přijdou jako příliš malé na to, aby byl problém jen v kroužcích, protože si myslím, že kruhům trvá, než se sjedou.

Díky za reakci.
VAZ 2101 1972, LADA 1200 1981, Corolla E11 LB 2001
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Ach jo,proč si vždycky všichni myslí,ze jejich motoru se to netýká. Opak je pravdou. Podle toho jaký je to blok,jsou dvě možnosti. Ten první má litinové vložky od výroby - tam odchazi jen kroužky- povětšinou stačí obnovit honovani válců, upravit. stávající pisty a dát nové kroužky. U druhé možnosti je ve valcich nikasil a tam je opotřebení nejen kroužků ale hlavně válců. Oprava je dražší o vlozkovani bloku. Tak jako tak mezi 25 - 45000 pri nejhorší variantě opravy,máš motor co tě pak přežije.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“