Vadná vysokonapěťová baterie - řešil to někdo?
Re: Vadná vysokonapěťová baterie - řešil to někdo?
Na novou zkus http://www.toyota-parts.eu/cz určitě to bude levněji, ale jinak dle info z Toyoty, jak píší ostatní, rozpoznat článek a vyměnit (myslím že v Tsuschu to umí). Souhlas s lajdak.mikim, jestli to nebylo ježděno jednou za čas, což je blbě, proto lépe častěji. Držím palce 

Prius - ta obrazovka je droga 
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...

EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
Také jsem v r. 2013 koupil v Německu prius, dokonce se stejným nájezdem km. Když jsem byl na na své první servisní prohlídce, poptal jsem i test akumulátoru s prodloužením záruky na hybridní systém (včetně baterie) a bylo mi řečeno, že se s vadou ještě nesetkali, váhal jsem a nakonec tu tisícovkou stejně investoval. Za několik dní mi přišel poštou papír s výsledky měření, vše ok. Jak čtu příspěvek nahoře, kolegovi by se to bývalo vyplatilo.
Jinak poslední tisková zpráva Toyoty hovoří něco o dalším prodloužení záruky, tedy možnost přikoupení až do staří 11 let. Pokud se to vztahuje i na můj Prius, určité toho na jaře opět využiji.
Jinak poslední tisková zpráva Toyoty hovoří něco o dalším prodloužení záruky, tedy možnost přikoupení až do staří 11 let. Pokud se to vztahuje i na můj Prius, určité toho na jaře opět využiji.
+1. Souhlasím s analýzou. Jezdit s tím hlava nehlavaa nenechat ddelší (Měšic a víc) stát.
Back in Czech.
je pravda, ze baterii najviac skodi prebijanie a prilisne vybitie.lajdak.miki píše:r.v 2006 dovoz nemecko,nájazd 85.000km-možnosť 1:stočené km(nepravdepodobné).možnosť 2.tento nájazd km.vychádza zhruba 1.000km/mesiac,alebo auto niekde dlho stálo,poprípade bolo jazdené len v lete.Jednoducho,keď na tom nejazdíš,kapacita trakčnej bat.klesá až nakoniec odíde.8 rokov aj tak dobrá výdrž.Čo mi z toho vychádzaČím ho budem viacej šetriť,tým skôr sa pokazí.Takže chlapci,jazdiť a nešetriť
Samovybijanie v pripade NiMH je vo vyske cca 10% za mesiac, a cim chladnejsie, tym menej.
Co tym chcem povedat - niekto tu spominal, ze prius nikdy nevybija baterie pod 40%. Bavime sa o minimalne 3 mesiacoch statia, v zime este dlhsie, aby sa baterie vybili pod 10%, co by ich uz teoreticky mohlo poskodit.
Som velmi skepticky, ze by toto bol problem - vylucit sa to samozrejme neda.
A mimochodom - najazd 1.000km/mesiac je bezny u mestskych aut pouzivanych denne.
Reaguji na všechny podněty najednou, protože Vás píše hodně a moc si toho vážím.
Zjistili jsme, že máme kamaráda v Průhonicích, tak to zkoušíme ještě tam.
Nemůžu zjistit jak se k tomu chovali předchozí majitelé, v Německu byli 2.
U nás doma jezdí každý den. Bydlíme kousek za Prahou a manželka jezdí každý den do práce a zpět + různé pojíždění s dcerou. Rozhodně nezahálel déle než týden.
Souhlas s názorem na diesel, Prius byl řešením po BMW X5 2001. Nejdříve odešly vstřiky, pak převodovka. Chytrák co nám ho prodal jí nechal udělat, ale jaksi zapomněl říct, že se musí po 3000Km vyměnit olej, kde budou špony. Tak jsme jí upekly. Opravy za 70t. Po této zkušenosti jsem hodně vybíral a Prius se mi hrozně líbil. Všude samá chvála, malá spotřeba a nájezdy na bat. klidně 400t. No jak říkám, koupím si mládě slona a bude mi stačit psí bouda, protože nevyroste.
Určitě se obrátím na import Toyota. 100t. je hrozně málo. Hrozné je, že to musí člověk objet osobně, protože mailem a po telefonu to mají všichni na háku.
Jak tady někdo zmiňoval, mají teď u Toyoty program na prodloužení záruky na baterie. Po 8. roce musíte každý rok na test a prodlouží vám záruku o rok. Toto budou dělat do celkového stáří vozu 11 let. Potvrdil mi to p. Zeman z Černého Mostu.
Všem díky za informace a podporu. Za další příspěvky budu rád.
Zjistili jsme, že máme kamaráda v Průhonicích, tak to zkoušíme ještě tam.
Nemůžu zjistit jak se k tomu chovali předchozí majitelé, v Německu byli 2.
U nás doma jezdí každý den. Bydlíme kousek za Prahou a manželka jezdí každý den do práce a zpět + různé pojíždění s dcerou. Rozhodně nezahálel déle než týden.
Souhlas s názorem na diesel, Prius byl řešením po BMW X5 2001. Nejdříve odešly vstřiky, pak převodovka. Chytrák co nám ho prodal jí nechal udělat, ale jaksi zapomněl říct, že se musí po 3000Km vyměnit olej, kde budou špony. Tak jsme jí upekly. Opravy za 70t. Po této zkušenosti jsem hodně vybíral a Prius se mi hrozně líbil. Všude samá chvála, malá spotřeba a nájezdy na bat. klidně 400t. No jak říkám, koupím si mládě slona a bude mi stačit psí bouda, protože nevyroste.
Určitě se obrátím na import Toyota. 100t. je hrozně málo. Hrozné je, že to musí člověk objet osobně, protože mailem a po telefonu to mají všichni na háku.
Jak tady někdo zmiňoval, mají teď u Toyoty program na prodloužení záruky na baterie. Po 8. roce musíte každý rok na test a prodlouží vám záruku o rok. Toto budou dělat do celkového stáří vozu 11 let. Potvrdil mi to p. Zeman z Černého Mostu.
Všem díky za informace a podporu. Za další příspěvky budu rád.
Prius 1.5, 2006
Hm.tak já asi budu mít smůlu o využití programu - 20.11. podzimní prohlídka v "Rozkoš".s nájezdem 159 802km.....jenže po víkendu už překročený limit 160000....asi budu mimo toleranci.... 

-
- Řidič
klídek,nestresuj,môj 3ročný prius má na krku 158.850km a behá ako nový.do servisu len na olej ,filtre,premazat brzdy a občas vymeniť sviečky,no a teraz som menil stierače 

teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
No,že bych se nějak stresoval,to ne....ale už má taky 8 let a pomaloučku se do něj začíná tlačit finančně....
Co to nepřiznat : v létě před dovo preventivní výměna vodní pumpy / začala trošku rosit - je to dobře vidět - červeně/...obě hlavní žárovky - po těch letech má nárok....
Pak neuvěřitelně opožděná výměna převod. oleje/blb naivně věřil "doživotní náplni" /- díky foru prohlédnul....
Před dvěma měsíci ložiska v před.kolech....pravé hučelo.....není divu,na vysočinských tankodromech....
Na jaře se chystáme vyměnit kotouče+ destičky....
Takže jsem myslel - ta baterie - no,aby měla dušička pokoj.
...a kdoooovíííí,co bude následovat - dostává denně do těla....tlumiče?....
Co to nepřiznat : v létě před dovo preventivní výměna vodní pumpy / začala trošku rosit - je to dobře vidět - červeně/...obě hlavní žárovky - po těch letech má nárok....

Pak neuvěřitelně opožděná výměna převod. oleje/blb naivně věřil "doživotní náplni" /- díky foru prohlédnul....

Před dvěma měsíci ložiska v před.kolech....pravé hučelo.....není divu,na vysočinských tankodromech....
Taky se v koutku duše trochu bojím, aby někdy trakční baterie nevypověděla službu. Zkusil bych jít za každou cenu cestou výměny vadného článku, alespoň co jsem četl, tak baterie nikdy jako celek neodejde. Pochopitelně bych se na tuto opravu snažil "ukecat" servis, sám bych si na opravu netroufnul.
Miluju to ticho na křižovatce.
tlumiče určitě, krásně to poznáš na pneumatikách - jsou na nich takové příčné zuby (schody) po celém obvodu pláště, kdo ví, jestli ta tvá ložiska nebyly právě tlumiče - já jsem si také myslel, že na minulém autě okolo 180 tis už ta ložiska hučí, potom mi v servisu ukázali zubaté pneumatiky, vyměnili se tlumiče a auto zase krásně ztichloježek2 píše:No,že bych se nějak stresoval,to ne....ale už má taky 8 let a pomaloučku se do něj začíná tlačit finančně....
Co to nepřiznat : v létě před dovo preventivní výměna vodní pumpy / začala trošku rosit - je to dobře vidět - červeně/...obě hlavní žárovky - po těch letech má nárok....![]()
![]()
Pak neuvěřitelně opožděná výměna převod. oleje/blb naivně věřil "doživotní náplni" /- díky foru prohlédnul....![]()
![]()
Zeman není můj prezident
...no,gumy se zdají v pořádku....hučení bylo pouze z pravé strany a dost výrazné- po výměně opět bez hučení....no,teď zas až tak ne - zimáky jsou hlasitější než letní Dunlopky....
Taky mám už za sebou výměnu pravého předního ložiska, poznalo se to i tak, že hučelo do jedné zatáčky víc a do druhé hučení téměř utichlo.
Miluju to ticho na křižovatce.
nie som zastancom vyhrazania, ale uslo mi nieco? Pod navrhom riesenia mas na mysli to, ze miesto kontroly jednotlivych clankov mu ponukaju rovno celu bateriu? Alebo to, ze par tyzdnov dozadu bol na teste baterie a nic si nevsimli? Myslim, ze toyote nic nie je dlzny, skor naopak.matus69 píše:maxwell píše: Jasně, voni mu nabídli řešení, má to dva měsíce po záruce , ale media na ně na hajzly, co si to vůbec dovolujou....
a jak by jsi si to jaksi představoval ? jako že toyota proměří články, pár jich vymění a za chvíli přijede pán, že mu svítí další? jak dlouho auto asi někde stálo? já si myslím, že servis nabízí racionální řešení.... jestli si chce někdo měřit a měnit články, prosím, ale tohle není řešení na úrovni profesionálního servisu...
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
-
- Řidič
Profesionálny servis spraví všetko pre to aby bol zákazník spokojný a teda aby prišiel na servis aj nabudúce.Ak si niekto myslí že profesionálny servis by mal meniť len celé batérie tak to bude asi človek ktorý má z toho finančný prospech.Na kúpu novej baterky nepotrebujem servis,kúpim na e bay,starú vyberiem novú zapojím.Keď budem potrebovať premerať jednotlivé články a niektoré vymeniť tak vyhladám profi servis,ale určite nie chytrákov ktorý mi budú chcieť predať celú baterku
teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
servis mu ponuka klasicke autorizovane riesenie: to najjednoduchsie a zaroven najdrahsie - nic neopravovat, nerozmyslat, nemerat, iba vymenit.