Spotreba Prius III
Re: Spotreba Prius III
Tak to ano, po dálnici to je jiná situace, tam se elektro uplatňuje mnohem méně.
Miluju to ticho na křižovatce.
o 4,6 sa mi môže len snívaťCaruso_P1 píše:Spotřeba 4,6 je ale hodně. Tolik nemám ani v zimě.

V zásade zažívam s Priusom len dve situácie...buď dochádzanie z a do práce 2x8 km so zastávkami v centre čiže jedna jazda má priemerne tak 3 km, alebo potom jazda po diaľnici 145 km/h podľa tacho.
Aj preto som rád za dlhodobú spotrebu 4,8 l/100km hlavne ak si človek uvedomí že jazdí na atmobenzíne s automatom.
On to sice není klasický automat, v tom pevném planetovém převodu, co je v Priusu jsou minimální ztráty, ale to je jasné, že po dálnici je spotřeba vyšší. Já po dálnici nejezdím až na výjimky vůbec a když už tak do těch 120 max.
Akorát v létě jsem jel při návratu z dovolené po D1 z Brna do Prahy a to bylo za trest.
Tankodrom jak sviňa a spotřeba jako prase. 
Akorát v létě jsem jel při návratu z dovolené po D1 z Brna do Prahy a to bylo za trest.

-
- Řidič
4.6 nemáš ani v zime?to ťa musí niekto ťahať,alebo tlačiťCaruso_P1 píše:Spotřeba 4,6 je ale hodně. Tolik nemám ani v zimě.

teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
Momentálně mám od 4,0 do 4,1 na HSI, to znamená 4,2 až 4,3 reálně, když počítám s odchylkou, kterou HSI spotřebu "vylepšuje" proti skutečné spotřebě
(když to měřím od plné do plné, vychází mi ta odchylka okolo té 0,2. V zimě, pokud bude zhruba jako loňská, to bude cca o deci víc, takže max. 4,4

- Přílohy
-
- C41.jpg
- (23.67 KiB) Staženo 3308 x
- PALO-Prius
- Řidič
Ja mam po Bratislave na HSI vacsinou 4,3, realne plna-plna 4,5l. Najcastejsie somj teraz robil denne trasu Len 2,1km do nemocnice za priatelkou (a zase spat), co mi spotrebu priliz nevylepsi
Ked vsakk idem krizom cez cele mesto, tak sao da drzat na 4,1 a v nedelu (mensi traffic, mozem ist volnejsie bez zdrzovania dopravy) aj za 4l.
Je zarazajuce sledovat vodicov niektorych autt,ako ma pred krizovatkou este rychlo,rychlo musia predbehnut...kd ja zvolnujem pred cervenou, aby ma nasledne zdrzovali pri mojej plynulej jazde uz na zelenu,kedze im chvilu trva zaradit rychlost a pohnut sa z miesta. Nevravim uz o "zelenej vlne" na niektorych usekoch v BA, kde jednoducho treba ist 35-40km/h a clovek ide aj 3km pekne na zelenu bed zastavenia...

Je zarazajuce sledovat vodicov niektorych autt,ako ma pred krizovatkou este rychlo,rychlo musia predbehnut...kd ja zvolnujem pred cervenou, aby ma nasledne zdrzovali pri mojej plynulej jazde uz na zelenu,kedze im chvilu trva zaradit rychlost a pohnut sa z miesta. Nevravim uz o "zelenej vlne" na niektorych usekoch v BA, kde jednoducho treba ist 35-40km/h a clovek ide aj 3km pekne na zelenu bed zastavenia...
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
No moje momentální spotřeba je 4,9,ale auto pužívám jako přívěný vozík a na smeťák to mám tak kilometr.No a toho borca se zimní spotřebou 4.6 bych rád viděl co by předvédl na trase štítná-hrádek.
toto ma tiez doziera. Najviac frustrujuce je stretavat ich kazdu krizovatku.PALO-Prius píše: Je zarazajuce sledovat vodicov niektorych autt,ako ma pred krizovatkou este rychlo,rychlo musia predbehnut...kd ja zvolnujem pred cervenou, aby ma nasledne zdrzovali pri mojej plynulej jazde uz na zelenu,kedze im chvilu trva zaradit rychlost a pohnut sa z miesta. Nevravim uz o "zelenej vlne" na niektorych usekoch v BA, kde jednoducho treba ist 35-40km/h a clovek ide aj 3km pekne na zelenu bed zastavenia...
Ale o 35-40km/h "zelenej vlne" som este nepocul - kde to je?
- PALO-Prius
- Řidič
Mapa (3,3km trasa) -> Bratislava, stojis na SAVke z Kramarov smer dole po Sancovej vlavo, ak ides 55 ako vsetci tak stojis pri YMCE, ked ides pomalise chytis vlnu, potom ak ides zase 55 tak stojis na Racku, ak ides pomalsie, az vyklusovo, tak chytis na Racku zelenu. Potom ja osobne zase odbacam na Mileticku (kde na konci byvam), tam treba ist cca 45, pri Centrali doprava pekne zelena, no a potom je to uz velmi zle, lebo na Mileticova-Zahradnicka tam by trbalo ist snad 25-30 aby clovek chytil zelenu, co sa mi podarilo len raz v jednu nedelu ked nebol nikto nikde
inak sa tam vzdy stoji... Dalej pri Trhovisku znova to iste, netreba sa vobec ponahlat. Podarilo sa mi to ist uz 4x uplne cele bez zastavenia.
Podobne bolo/asi aj je na tom ked som chodil z VS z FEI domov po Dunajskom nabrezi. Ked clovek stal na krizovatke pred Novym mostom od Riverparku, tak stacilo ist 40 a chytil zelenu pri Propeleri, dalej zase 40 aby chytil zelenu vlnu na Safku, dalej zase na pred Autobusom doprava, ak isiel clovek rychlejsie tak tam vsade stal, po odboceni zase okolo Autobuska smer na Kosicka/Prievozska, opat 40 no a potom dalej po Prievozskej uz troska rychlejsie a zabocit vlavo na Mileticku (domov).
Ked som jazdil s Focusom do/z vysky, tak som mal raz jednu celu nadrz (skoro cele len tuto jednu trasu). Priemernu rychlost mi palubny pocitac hlasil 34km/h. Teraz ked jazdim s Priusom a to je jedno ci sa ponahlam, alebo vyklusovo, nikdy to nie je viac ako 40km/h priemer. Ja som uplne za to dat do mesta 40tku, kldune na useky aj 30tku, lebo aj tak je taka priemerna rychlost po Bratislave,najma v tych zapchach
a najma pri takto nastaveych semaforoch.

Podobne bolo/asi aj je na tom ked som chodil z VS z FEI domov po Dunajskom nabrezi. Ked clovek stal na krizovatke pred Novym mostom od Riverparku, tak stacilo ist 40 a chytil zelenu pri Propeleri, dalej zase 40 aby chytil zelenu vlnu na Safku, dalej zase na pred Autobusom doprava, ak isiel clovek rychlejsie tak tam vsade stal, po odboceni zase okolo Autobuska smer na Kosicka/Prievozska, opat 40 no a potom dalej po Prievozskej uz troska rychlejsie a zabocit vlavo na Mileticku (domov).
Ked som jazdil s Focusom do/z vysky, tak som mal raz jednu celu nadrz (skoro cele len tuto jednu trasu). Priemernu rychlost mi palubny pocitac hlasil 34km/h. Teraz ked jazdim s Priusom a to je jedno ci sa ponahlam, alebo vyklusovo, nikdy to nie je viac ako 40km/h priemer. Ja som uplne za to dat do mesta 40tku, kldune na useky aj 30tku, lebo aj tak je taka priemerna rychlost po Bratislave,najma v tych zapchach

- Přílohy
-
- map.jpg
- (80.82 KiB) Staženo 3247 x
ano, vsimol som si, ze dole sancovou je to velmi zle zosynchronizovane, ale obavam sa, ze ist dole 35-40 urobi viac skody ako uzitku - myslim tym priepustnost sancovej. Lebo ak nie je vyslovene spicka, tak zelene na krizovatkami so Zilinskou a Racianske myto pustia vsetky auta von.PALO-Prius píše:Mapa (3,3km trasa) -> Bratislava, stojis na SAVke z Kramarov smer dole po Sancovej vlavo, ak ides 55 ako vsetci tak stojis pri YMCE, ked ides pomalise chytis vlnu, potom ak ides zase 55 tak stojis na Racku, ak ides pomalsie, az vyklusovo, tak chytis na Racku zelenu.
kua, ked si studoval fei, tak ti musi byt jasne, ze ak mas pri 50km/h priemerku 35, tak nastavenim maximalnej rychlosti na priemernu ti priemer zasa klesne....Ja som uplne za to dat do mesta 40tku, kldune na useky aj 30tku, lebo aj tak je taka priemerna rychlost po Bratislave,najma v tych zapchacha najma pri takto nastaveych semaforoch.
Pánové, a vzpomínáte na spotřebu, kterou jste měli za novoty? Mám Aurise hybrid, kdy by spotřeba měla být více méně totožná a za posledních 380km od novoty mám 4,8. Je to na trasách 2-7km bez dálnic. Je možné, že po zajeti motoru spotřeba klesne?
Auris Hybrid TS 2014 Style
Na trasách 2-7km je to na podzim hezká spotřeba i na zajeté auto. Mám teď na poslední nádrži 4.6 na převážně 15km příměstských. (Na syrovém HSD ti neřeknu, kupoval jsem Prius už jetý. Ale auta, co jsem zajížděl, šla časem tak o půl litru dolů.)
Nechci plevelit zakládáním dalšího vlákna, nemá prosím někdo manuál v češtině na IIIg ke stažení, díky (ndaří se mi gůůůglit) 

Prius - ta obrazovka je droga 
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...

EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
-
- Řidič
prečítaj celé forum a určite tu nájdeš link na príučku v cz,ja som si ju tiež stiahol.bude to niekde v skúsenostiach
teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
- PALO-Prius
- Řidič