Chiptuning, uprava ECU Denso - DPF, EGR, LAMBDA
Re: Odstranenie DPF, uprava ECU
Zdravím, mám avensis 2.0 D4D rok výroby 2011. bola by možná nejaká úprava? A čo by to zlepšilo?
Softwarove odstranenie DPF je na tvojom aute pravdepodobne mozne, no viac ti poviem podla VIN.Zhavo píše:Zdravím, mám avensis 2.0 D4D rok výroby 2011. bola by možná nejaká úprava? A čo by to zlepšilo?
Toto riesenie je vychodiskom predovsetkym pre tych, ktori sa pre rozne problemy rozhodli DPF odstranit alebo pre tych, ktorym po odstraneni DPF nefunguje problemovy emulator.
V pripade, ze ti DPF zatial nesposobuje vaznejsie komlikacie (ako napr. strata vykonu, zvysena spotreba, caste regeneracie, pripadne chybove hlasenia, nudzovy rezim), jeho odstranenie ti nemusi priniest rentabilny efekt
Zdravím, kedže sa mi po nejakom čase znovu ozval DPF rozsvietením známych kontroliek a auto padlo do núdzového režimu, rozhodol som sa k trvalému riešeniu...
Kontaktoval som Maťa (MatGo) z tohto fóra a dohodli sme sa novom SW pre moju riadiacu jednotku. Preprogramovanie prebehlo bez problémov a kedže som nemal ešte dohodnutý servis, tak filter ešte pár dní fyzicky pobudol v aute. Cca týždeň "opatrného" jazdenia prebehol v poriadku a dnes sa v servise podarilo filter odstrániť aj fyzicky. Zatiaľ všetko vyzerá byť v poriadku.... ale určite dám ešte po nejakej dobe vedieť ako to celé dopadlo....
Kontaktoval som Maťa (MatGo) z tohto fóra a dohodli sme sa novom SW pre moju riadiacu jednotku. Preprogramovanie prebehlo bez problémov a kedže som nemal ešte dohodnutý servis, tak filter ešte pár dní fyzicky pobudol v aute. Cca týždeň "opatrného" jazdenia prebehol v poriadku a dnes sa v servise podarilo filter odstrániť aj fyzicky. Zatiaľ všetko vyzerá byť v poriadku.... ale určite dám ešte po nejakej dobe vedieť ako to celé dopadlo....
Avensis D4D 93kW, 2007
Uspesny reprogram uz aj na testovacej ECU Avensis T27, ADT270, 2.0 D4D 1AD-FTV!
Do zoznamu podporovanych nasledne mozem zaradit uz aj ostatne modelove rady novsej generacie ako
RAV4 ALA35, 2.2 D4D 2AD-FTV
Ausris po FL, ADE150, 2.0 D4D 1AD-FTV
Verso AUR20, 2.0 D4D 1AD-FTV
(finalnu pripravu urobim na zelanie)
Pracujem na rieseni uz aj pre modely D-CAT!!
Do zoznamu podporovanych nasledne mozem zaradit uz aj ostatne modelove rady novsej generacie ako
RAV4 ALA35, 2.2 D4D 2AD-FTV
Ausris po FL, ADE150, 2.0 D4D 1AD-FTV
Verso AUR20, 2.0 D4D 1AD-FTV
(finalnu pripravu urobim na zelanie)
Pracujem na rieseni uz aj pre modely D-CAT!!
Prosím ťa ja mám tento problém na Lexus IS220d (2008,130kw) . Je možné vykonať túto úpravu aj na tomto lexuse ? ďakujem, peto
Ahoj, V sucastnosti testujem upravu na svojej IS220D (2007, 130kw). Uprava je samozrejme mozna aj na tvojom aute. Svoje mam uz aj premapovane (zvyseny vykon) a odstavene EGR.rezen11 píše:Prosím ťa ja mám tento problém na Lexus IS220d (2008,130kw) . Je možné vykonať túto úpravu aj na tomto lexuse ? ďakujem, peto
Pre viac info kludne napis spravu
Nekdy v minulosti jsme se uz ptal na motor d-cat 130kw.. uz jsi to vychytal?
Mam pripravene riesenie aj pre DCAT. Prakticky viem odstavit EGR(otestovane), zvysit vykon(odskusane) a odstavit aj DPF. Samotne odstranenie DPF chcem este podrobit testovaniu na vlastnom D-CATe, mala by to vsak byt uz len formalita. (Narozdiel od niektorych firiem mam rad veci otestovane, pred tym nez ich pustim do ostrej prevadzky)frenkyave píše:Nekdy v minulosti jsme se uz ptal na motor d-cat 130kw.. uz jsi to vychytal?
Momentalne testovanie reprogramu DPF oddalujem, koli developmentu jednej celkom milej a unikatnej vecicky, ktora urcite potesi mnohych Toyotakov. Hlavne tych, ktori si planuju ponechat DPF a DPNR

Jsem zvědav, budu sledovat..do toho bych šel..
T27 2011 2.0 D4D ide spravit v pohode?
Dik
Dik
Ahoj, T27 2.0 D4D by mala ist vpohode. Pisem spravuspidercek píše:T27 2011 2.0 D4D ide spravit v pohode?
Dik
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
MatGo nerad ti kazím kšeft,ale od 1/2016 se tady na STK už bude kontrolovat i ECU a emisní data posílat online na DEKRU,tudíž auta bez DPF prostě neprojdou a důvod je právě tento. Chtějí odstranit firmy,které dělají nelegalní zasahy do konstrukce vozu,spadá tam i tzv "chiptuning".
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Právě proto,že češi snažící se se vším vyjebat jsme,se toto zavádí. Střízlivé odhady mluví o vyřazení cca 30% vozů v prvním čtvrtletí.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
Z pohladu ekonomie (pardon ekologie) je to logicky krok a urcite bude do istej miery ucinny. Common rail diesle, ktore niesu vybavene DPF sa prirodzenym tempom vytlacaju z trhu, bezohladu na to, ze pocet uprav odstranenim stupa..
Je to podobne ako u VW, akurat z opacneho konca. Nutit majitelov VW do dodatocneho reprogramu ECU je uplne nerealne. No napriek vsetkemu takeho "nariadenie" urcite prinesie uspech mozno aj vo vyske niekolko desiatok percent.
Casom sa "ekologia" automobilov zlepsuje, no v globalnom kontexte to ide trochu absurdnym smerom. Hlavne zdroje znecistenia su totiz inde a prehliadaju sa..
..Prhliadaju sa tak absurdne ako aj common rail diesle, ktore do roku 2010 DPF nemuseli mat vobec. Pricom ten isty motor vyrobeny po roku 2010 s dodadocne odstranenym DPF uz predstavuje pre mnohych ekoaktivistov "smrtelne" nebezpecie. A o benzinakoch s priamym vstrekovanim ani nehovorim. Len to vela ludom este nedoslo lebo DPF do nich zacinaju nasadovat az teraz.
Je to podobne ako u VW, akurat z opacneho konca. Nutit majitelov VW do dodatocneho reprogramu ECU je uplne nerealne. No napriek vsetkemu takeho "nariadenie" urcite prinesie uspech mozno aj vo vyske niekolko desiatok percent.
Casom sa "ekologia" automobilov zlepsuje, no v globalnom kontexte to ide trochu absurdnym smerom. Hlavne zdroje znecistenia su totiz inde a prehliadaju sa..
..Prhliadaju sa tak absurdne ako aj common rail diesle, ktore do roku 2010 DPF nemuseli mat vobec. Pricom ten isty motor vyrobeny po roku 2010 s dodadocne odstranenym DPF uz predstavuje pre mnohych ekoaktivistov "smrtelne" nebezpecie. A o benzinakoch s priamym vstrekovanim ani nehovorim. Len to vela ludom este nedoslo lebo DPF do nich zacinaju nasadovat az teraz.