Zadní světla T25

vše ohledně modelové řady Avensis
Lišák
Řidič

Re: Zadní světla T25

Příspěvek od Lišák »

Pokud jsem tím kolegou výše myšlen já, pak mohu doporučit vyjmutí celého světlometu (protože v mot. prostoru k němu není dobrý přístup, resp. k jeho zadní straně, o nějakém celkovém dojmu ani nemluvě). Osobně jsem to nedělal, ale koukal jsem p. Šiškovi v Bánovcích pod ruce a je tedy nutno si odcakat/odšroubovat/povolit přední masku, nárazník (tedy části v přímém kontaktu se světlometem) a tento (vlastní světlomet) pak následně také odšroubovat, vycvaknout konektory a vyjmout jej. Má netěsnost byla mezi krytkou a její dosedací plochou na zadní straně reflektoru. Osobně si nemyslím, že by mělo zatékat přes spoj průhledné části a zadní stěny... V každém případě, když vytáhneš celý světlomet, můžeš si jej důkladně prohlédnout ze všech stran a vytipovat místo, které by mohlo způsobovat problém.
Toyota Avensis T25, 2.4, 120 kW Obrázek
Lexus IS200, 2.0, 114 kW Obrázek
ex Toyota Corolla E12, 1.6, 81 kW
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Pardon, psal jsem ohledně zadních světel..
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
snoopy
Navigátor

Příspěvek od snoopy »

No byl u nás déšť a já mám zae zamlžený zadní světla. Konkrétně mlhovku a zpátečku. Jak někdo psal že nastříkal těsnění okolo světla silikonovým sprejem a od té doby dobrý mi příjde v mém případě nedostačující. Musím koupit tu pěnu a vystřihnout si vlastní těsnění když to toyota neumí. Jak to namontuji dám vědět.
Toyota Avensis D4D 93Kw T25 Combi - 07
Ex. Toyota Avensis 2,0 Td T22 Combi 66Kw - 98
Milfi
Člen Týmu

Příspěvek od Milfi »

Také by mě zajímalo řešení. Taky mi do jednoho teče, přitom nikde žádná prasklina, nejspíš kolem toho těsnění. Porušené ale nijak není.
hadovanoha
Člen Týmu

Příspěvek od hadovanoha »

u T25 sedan som si vsimol v dutine kufru vodu,
ktora sa tam dostala cez dierku karoserie zpod zadneho svetla. (modra sipka)

Riesenie, bud utesnit cele zadne svetlo, co si vyzaduje demontaz.

alebo .

povolit teto srob, (cervena sipka) a umoznit vode vytekat spod tesnenia mimo karoseriu.
IMG_20151119_150943 (1).jpg
(126.13 KiB) Staženo 1042 x
Člen Týmu

Příspěvek od Patrick »

Zdravím,

tak mě to potkalo taky. Avensis T25 combi. Voda v zadním levém světle. Je zde někdo, kdo to definitivně vyřešil a poradil přesný návod? Nebo prostě sundat světlo, přetěsnit (jak?) a dát zpět?

Díky moc

P.S. Voda se drží cca 1 cm od spodního kraje svítilny..mám strach, aby nedošlo ke zkratům nebo tak něco. Ale očividně byla voda v té přední části, kde ještě žárovky nebyly.
Avensis T25 Combi, 2007 D4-D 93 Kw
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

Patrick
Člen Týmu

Příspěvek od Patrick »

Zdravím,

tak včera jsem koukal na to světlo, celé jsem sundal dolů a docela jsem se divil, co vše vidím. Důvod sundání byl voda ve svítilně. Tu jsem dal dolů, drží ji tři matičky vel. 10. Celkem v pohodě přístup. Nicméně po sundání světla jsem zjistil, že těsnění má nejlepší časy za sebou. Těsnění je jedno kompletní okolo rámu světlo/karoserie. Ovšem kolem těch tří šroubů bylo potrhané, kudy zřejmě protékala voda. Tak jsem vyrobil tři nová těsnění z kusu gumy a podložil, kde bylo potřeba - v mém případě kolem matek, resp. závitu.

Další udivení bylo nad cca 3 litry vody v "podběhu" pod levým úschovným prostorem - combi T25. Jsou tam dvě gumové ucpávky, možná na vypuštění vody? nebo vstup k ošetření dutin? nwm, každopádně jsem je vyndal a voda vytékala ven a zbytek jsem pomocí hadru postupně vyždímával a úplně vysušil.

Doporučuji všem zkontrolovat dotažení zadních svítilen, pač matky byly velmi málo dotažené - asi již někdo přede mnou z důvodu výměny žárovek dával dolů a poté málo dotáhnul.

Nyní vše budu pozorovat a uvidím, zda tam ještě něco nateče nebo ne.
Avensis T25 Combi, 2007 D4-D 93 Kw
Odpovědět

Zpět na „Avensis“