1,6 nebo hybrid???

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Re: 1,6 nebo hybrid???

Příspěvek od Luke_Luke »

mirek01 píše:no neviem ako je to s hybridom, ale moj auris papa pri dialnicnej jazde (80 % dialnica pri 130-140 km/h) podla palubaku 6,8 l/100km a realne na nadrz 7,2 l/100km.
No vida, tak jsem to trefil...ja to mam za 8L +/-, bez 6° a asi svizneji, takze jsem tipoval tech 7-7.2L :)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ano. Peníze za dražší hybrid se navrátí. To ani v městském provozu... Je to spíše o tom, že když teď mám, tak koupím abych později nemusel tolik...
Back in Czech.
marceltokar
Manager Týmu

Příspěvek od marceltokar »

Presne tak. Je to ako so solárom na teplú vodu keď máš doma ohrev zásobníka cez trojcestný ventil v plynovom kotli. V podstate nemá zmysel dorábať kolektory a meniť zásobník za solárny, návratnosť je možno 15 rokov. Ale ak máš teraz peniažky a blbo povedané nevieš čo s nimi tak si ten solár kúp, o dva roky možno prídeš o robotu a nebudeš mať taký príjem, energie budeš mať o čosi lacnejšie. Ale brať si kvoli nemu úver je blbosť.
Ak auto potrebuješ na diaľnicu tak asi dízel - tiež nemôžem uveriť tomu že to hovorím (ale vôbec netuším koľko by si platil cestnú daň - respektíve aký je rozdiel v cestnej dani medzi benzínom a dízlom, prípadne možno je u vás úľava na cestnej dani pri hybride). Ja mám 1,6 corollu od konca septembra na dialnici som bol len párkrát medzi Košicami a Prešovom, to je v podstate rovinka nejakých možno 25km, tam mi to žralo +-6,5 pri tachometrových 130. Ak ale je dialnica po ktorej budeš jazdiť ty kopcovitá, bude reálne tá spotreba vyššia. Ja sa na dialnicu dostanem pár krát do roka na tú prešovsko-košickú a potom už len keď idem raz ročne do HR. Mimochodom, nechápem týpkov, ktorí jazdia na dovču do HR po dialnici 90kou aby ušetrili na spotrebe, a že ich je.
mirek01
Člen Týmu

Příspěvek od mirek01 »

:D
nj ... vacsinou su to "borci" na TDI-ckach kde pri tejto rychlosti zeru ich traktory (asi) minimum no a potom sa na kadejakych forach chvastaju aka je len vyhodna kupa takehoto VW-group auta so 4-litrovou spotrebou. Nuz my sme asi ini ...
Auris Touring Sports 1.6 Valvematic 97kW 6M/T
Obrázek
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Ja celkove nechapu lidi, kteri jedou mene, nez je limit, aby usetrili par desetikorun :))

Jen k te vasi uvaze...to mi prijde takove vidlacke reseni a vubec ne ekonomicky promyslene :)
Pokud mam prachy, tak je odlozim bokem(v horsim pripade je necham lezet, v lepsim je necham vydelavat) a potom...pokud mam vyssi naklady na provoz, ktere neutahnu, nebo potrebuju platit neco na baraku, jak pises...tak to vezmu z tech penez bokem a stejne ten rozdil, ktery vznikne...tak jsem porad v plusu...nechapu to, ze kdyz mam ted, tak to rozfofruju, abych pak platil mene...to je uplne kratkozrake...do budoucna se muze menit hodnota penez i hodnota toho koupeneho majetku...nevim, takhle nedokazu uvazovat, ptz mi to je proti zdravemu rozumu...ale pokud by mi lezelo na uctu 30mega, tak je pravda, ze logicky a ekonomicky uvazovat neni treba :biggrin:
Obrázek
marceltokar
Manager Týmu

Luke, presne o tom hovorím.
Ale každopádne hybrid má väčší zmysel do mesta, ak teda je dôležitá návratnosť. Nie na diaľnicu. Ale ako vravím prejdi si ešte iné úľavy ktoré poskytuje "tvoj" štát majiteľom hybridov. U nás to stojí za hovno ale niekde vonku (Nórsko atď) má možno celkom zaujímavú podporu.
Naposledy upravil(a) marceltokar dne pát 06.06.2014, 10:02, celkem upraveno 1 x.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A vidíš, jsem tady a ziju a Vidim to dost jinak... Tak mam hybrida. ;-) Navíc nejet na limit muze mit téměř drastický rozdíl ve spotřebě a opotřebeni. Takže jestli by to o minutu dřív, ale s o litr a pul vyšší spotřebou... Je na zvážení. ;-) Jasný, jsi závodník, tak u tebe vítězíppožitek z jízdy. Ale to nemusí byt každého priorita.. ;-))
Back in Czech.
marceltokar
Manager Týmu

Ako hej, ale keď mám ísť do Chorvátska 900km 10 hodín alebo 12 s rozdielom v spotrebe 1,5l/100km, tak radšej tých 10 hodín. To je rozdiel na tých 900km 20 euro, so zarátaním aj cesty späť 40euro. Raz ročne, kôli dovolenke. V pohode,nie? Dám za dovču na dva týždne 1200Eur, tých 40 navyše ma nerozhádže. A nieje to o závodení, závodníci jazdia po dialnici 160, nie 130. Ja na 90károv na dialnici hreším a pindám, proste zavadzajú.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Teda teda... Dovolená v Chorvatsku a jednou za rok. Takže to je mimořádný úkaz a ne denní ježdění do práce, že? ;-) Jinak to nemusí být tak strašné. Vem si,zže třeba u toho hybrida za jízdu +-100 das dobře 5.3 litru na sto a stotricitkou už ale spíš lehounce nad šest. ;-) Takže sice ano, jedes pomaleji, ale tankujes jen jednou v zahraničí, místo dvou v rychle verzi. ;-)
Back in Czech.
marceltokar
Manager Týmu

Takže rozdiel v spotrebe je pri stovke alebo 130ke necelý liter? A to stojí za to ísť stovkou?
Áno, ja jazdím po dialnici raz ročne Chorvátsko a párkrát ročne Košice-Prešov. To nemá význam jazdiť po dialnici 90kou či stovkou. Zakladateľ vlákna dáva 90% jázd po dialnici, to je o inom.
Inak či tankujem doma alebo v zahraničí, to mám jedno, vlastne vonku to vyjde lacnejšie.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Je to cca litr. Alespon tak jak to chodi me. A cenu to muze ma jasnou.. sam jsi ji pred chvili pomerne vycislil. :-) Kazdopadne ma to velky smysl jet stale stofkou, protoze udelas cca 90km/h prumernou rychlost. Coz nemas absolutne sanci mimo dalnice dosahnout. Je treba mit na pameti, ze prumerna cestovni rychlost je kolem 64 - 72 km/h. A navic na dalnici je vice pruhu, tak proc nejet tech 106 tachometrochych v pravem pruhu, to preci neni zadny problem ani prekazeni. :-)
Navic kdyz pak jako usetris, tak si zablbnes o to vic treba na nejake horskem passu a mas vetsi radost z cele cesty. :-) Je to opravdu jen o tom zvazit si co presne chces... Ja treba zazivam neskutecnou nudu na dalnici at jedu 90 nebo 100 nebo 160. Akorat pri 160 jsem vic nasrany, protoze se mi tam furt nekdo plete. :-)
Back in Czech.
mirek01
Člen Týmu

Příspěvek od mirek01 »

myslim ze zadavatelovi temy nase debaty o rychlostiach na dialnici moc nepomozu ... a na druhej strane je to kazdeho subjektivna vec co ho na jazde "uspokojuje" alebo "nasiera".
Zadavatel sa pyta ci benzin 1.6 alebo hybrid na (dufam zesa vseci zhodneme) DIALNICU ...
moja odpoved je DIESEL :!: :)
Auris Touring Sports 1.6 Valvematic 97kW 6M/T
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jenze tazatel se primo natvrdo pta, jestli benzin nebo hybrid... Takze jedina spravna odpoved na takto polozeny dotaz je 1.6 benzin.
Back in Czech.
marceltokar
Manager Týmu

Naposledy sme boli na dovči na Malinskej, šli sme tam z Košíc. Trasa dlhá 790km. Pozerám do lajstier - vyrážali sme tesne pred ôsmou ráno, o piatej večer sme už boli na parkovisku v centre Malinskej. Z Košíc do Miškolca - 75km? je to okreska, potom dialnica do Budapešti, prejazd mestom, zas dialnica až na Krk či ako sa volá ten ostrov, po ňom možno 10km okreska na Malinsku. Za 9 hodín 790km. To je 87,8km/hodinu a cez 130 sme šli len pri predbiehaní. To sme aj párkrát stáli na záchod, tankovať a kávičku + hraničné prechody, mýtne a podobne. Je ale treba povedať že sme išli v tak nenormálny čas, že sme priechody a mýtne absolvovali priebežne, bez zápchy. Takže tých tvojich 64-72km/h cestovná rýchlosť nejaká iná ako moja. Radšej asi budem ďalej jazdiť po tej dialnici 130 ako doteraz.
A áno, ak vyberať fixne benzín alebo hybrid tak 1,6 benzín. Ale v hybride vidím budúcnosť, len tá cena je ešte fakt strašná.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Tentokrat jsem nemyslel limit auta, ale limit rychlostni na dalnici, na dalnici nezavodim a v Aurisu taky ne, nekdy jezdim svizneji, ale zavodeni si nechavam na okruhy ;)

Ten casovy rozdil je docela velky...pokud jedu Ostrava - Praha(teda pokud zrovna neni kolona), tak kdyz jedu normalni rychlosti jedzim to cca za 3hodky i se chcanim na rohlence :D, kdyz se tesim na zenu, a zenu to 150-160, tak jsem doma +/- za 2:30. No ale jet to 100kmh...vzdyt bych to jel 4 hodiny(prumer 90kmh)...ano, na tech 350km usetrim cca 3,5L, takze dejme tomu 120Kc. Mno ale kdyz ta cesta stoji nejakych +/- 1000Kc, tak tech 120Kc za hodinu usetreneho casu fakt rad priplatim :)

BTW kdybych chtel setrit, tak jedu regio nebo leosem za 200Kc za 3h20min :)
Naposledy upravil(a) Luke_Luke dne pát 06.06.2014, 11:03, celkem upraveno 3 x.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Auris“