Tahání s podvalem
- uruem
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tahání s podvalem
Moment mám Mazdu 5 ne tank podle TP 1400kg.
S těma 750kg zjistili, že je to zbytečně přísné, takže Ministerstvo dopravy vydalo toto prohlášení:
http://www.mdcr.cz/cs/Media/Tiskove_zpr ... piny_B.htm
kde kde podle bodu b) je v pořádku celková max. hmotnost 3500kg i s řidičákem B a s přípojným vozidlem nad 750kg.
Ale zas toto prohlášení nemá právní význam. Klasický Kocourkov, kdy v zákoně je něco jiného, než se v praxi používá...
http://www.mdcr.cz/cs/Media/Tiskove_zpr ... piny_B.htm
kde kde podle bodu b) je v pořádku celková max. hmotnost 3500kg i s řidičákem B a s přípojným vozidlem nad 750kg.
Ale zas toto prohlášení nemá právní význam. Klasický Kocourkov, kdy v zákoně je něco jiného, než se v praxi používá...
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Myslim, ze z celeho vykladu je nejdulezitejsi toto:
Uruem: porad ctes jen hmotnost auta, mas cist ale nejvyssi povolenou, coz je pro Mazdu 5 okolo 2tun, zalezi jestli je to prvni nebo druha generace, diesel nebo benzin...ale +/- autobus to jsou 2tuny viz google.
Kód: Vybrat vše
ke kterým smí být připojeno přípojné vozidlo o největší povolené hmotnosti nepřevyšující 750 kg
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

- uruem
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Fajn a když by bylo BE tak s autem co má na tažný 1600kg to plato táhnout stejně nemůžu protože má přece 2t. A koukám že když se mi podaří crx dostat na vozík tak jsem v pohodě protože má 770kg 

Spravne, zrovna jsem si udelal B+ELuke_Luke píše:aczasa: mas to nastudovane dobre, nehadam se.
Ted jen budu polemizovat - kdyz za to auto zaprahnes prazdny platak, ktery ma nosnost 2000kg, tak s ridicakem sk.B ho nemuzes podle tebe tahnout ani prazdny, je tak?)
Pokud te zastavi s platakem co ma 2t tak neresi jestli je praznej nebo nalozenej, kouknou na to ze to je 2t a jsi hotovej.
Zaroven je to trosku slovickareni stim ze staci B do 3,5t - nebot vozik s vetsi nosnosti nez 750kg na B mit nemuzes ale muzes nalozit nekam 3,5t ted otazka jaka kombinace vozu toto dokaze. Primo to ze nesmis na B tahnout za sebou vetsi vozik nez 750kg mam od komisare z utery. Takze cerstve, zaroven dodal ze to porad troubove meni a i on sam se v tom obcas straci.
B+E te vyjde na 5500,- teda me to tak vyslo.
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
- Tomas-oaza
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
na platak musi mit B+E. pokud mas platak celkovou 2000 a pojedes s tim prazdnej bez nakladu tak te nechaj,ale jakmile na voziku budes mit trebas cihlu tak mas naklad a tim padem pocitaj celkovou dle dokladu. takze kdyz auto muze tahnout vlek o celkove 1500 a ty mas vlek o celkove 2000 tak pri kontrole muze nastat, tak si pane ridici tady zastavte a zavolejte si nekoho kdo prijede a muze to zaprahnout. jezdim s vlekem pomerne casto a docela casto kdyz sem zastavil nekde na dalnici na pumpe tak byli hnedle u mne a uz chteli videt jen doklady a divili se
auto ma mit normalne 1500 na kulu a ja mam napsany 1800 tak dycky jen kontrola a otazka kdo mi to psal do TP. odpoved ze magistrat 

Lancia Kappa 2,4 TDS
Toyota Celica 1,6 16V hobbycros
Toyota Celica 1,6 16V hobbycros
Dá se to obejít, viděl jsem na vlastní oči na estakádě ve Vysočanech.
Sedmičkové bávo (ten poslední čtyřoký model) táhlo na laně(!) odtahovku s naloženým dalším bávem. Určitě měl jen "béčko"
Sedmičkové bávo (ten poslední čtyřoký model) táhlo na laně(!) odtahovku s naloženým dalším bávem. Určitě měl jen "béčko"

- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
"béemwéčko"
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS

- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
když jsem byl naposledy na skolení řidičů tak jsme probírali ty soupravy a bylo mi řečeno, že ta uprava je hlavne kvuli tažení auta, že s přívěsem nad 750kg by byl tak jako tak problém protže je bržděný, tudíž spadá do Ečka i kdbyy byl prázdnej.
mě osobně ( jelikož H1 moc neznají ) kontrolovali na váhy za tento rok již 3x, z toho 2x na uzemí prahy. Chteli videt ppaíry od vleku, papíry od auta a divili se že má moje H-1 zapsáno 2,5t když dle tabulek výrobce muže max 2t. ale je to v TP, s razítkem ofiko zastoupení H takže měli smůlu
Jinak v okolí hranic ( na české straně ) mi povolené loni kontrolovali dost často ( So, kV, tachovsko ) tady ve stř. čechách je to spíše sporadicky..
Jinka s podvalem jsi prkticky bez šance, pokud te zastaví ( opet otázka zda budou chtít ) protože u auta se nebere pohotovostní ale nejvyšší povolená a to u čeldy není 1400
jakmile máš podval ( byt nejmenší co sem videl a vyrobenej z hliníku ) tak bude mít cca 350kg+ a určite bude míx pov hmotnost přes 1,5t ( součet hmotnosti vleku a povoleného nákladu ). Takže nekoukej kolik čelda váží ale kolik je její max povolená hmotnost v Tp a tou se budou řídit .
mě osobně ( jelikož H1 moc neznají ) kontrolovali na váhy za tento rok již 3x, z toho 2x na uzemí prahy. Chteli videt ppaíry od vleku, papíry od auta a divili se že má moje H-1 zapsáno 2,5t když dle tabulek výrobce muže max 2t. ale je to v TP, s razítkem ofiko zastoupení H takže měli smůlu

Jinak v okolí hranic ( na české straně ) mi povolené loni kontrolovali dost často ( So, kV, tachovsko ) tady ve stř. čechách je to spíše sporadicky..
Jinka s podvalem jsi prkticky bez šance, pokud te zastaví ( opet otázka zda budou chtít ) protože u auta se nebere pohotovostní ale nejvyšší povolená a to u čeldy není 1400

- uruem
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Dik panove, staci uz asi vim vse, koupim si t4 s podvalem a udelam be. Jeste by tu mohli pocitat maximalni hmotnost dodavky plus max plata plus max auta na nem a musel bych mit papiry na vzducholod.
Hlavni je ze to jisti Idaho
Hlavni je ze to jisti Idaho