Toyotu už NE!

nová modelová řada - nástupce Corolly
David P.
Řidič

Re: Toyotu už NE!

Příspěvek od David P. »

Já mám Aurise od září 2013 a do ted najeto 15tis a vše OK jen ten hlučný vyfuk ale to mají asi všechny aurisy..
Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
Kub4a
Člen Týmu

Příspěvek od Kub4a »

Pokuď máš hlučnej ten výfuk jed do toyoty maj na to udajně svolavačku, měnej to na zaruku tak jako mě. Jakou máš spotřebu? ja stim vyfukem jezdil kolem 8-8,5l
Toyota Corolla TS 2.0 Hybrid
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

Dlouhodoba 8-8.5 ale hodně město. Delší cesty do 6 mimo dalnici. Zitra jedu na garancku po 15 tak jim to řeknu. .
Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
Kub4a
Člen Týmu

Příspěvek od Kub4a »

Já jezdim vetšinou v Praze a i tak ve měste mi to slo na tech 6,5. Taky zítra jedu ale tak nejak si na ne už došlapnout. Bud to auto daj dohromady nebo jde pryč.
Toyota Corolla TS 2.0 Hybrid
Peter Fransky
Řidič

Příspěvek od Peter Fransky »

ako clovek pohybujuci sa v automotive mozem povedat, ze nie je ziaden rozdiel medzi kvalitou montaze vozidla. Je to rovnaky bordel vsade :-)

Rozdiel je v technickom navrhu auta - teda, ci ma konstrukcia chyby, alebo je skutocne kvalitna.

Lenze to pri novom type nikto nevie..

Paradoxne, kupa noveho auta moze byt vacsi problem ako kupa jazdeneho modelu.

Preco?

Nuz napr. - clovek si vopred zaplati za voz, ktory nemoze odmietnut. Pokial teda pride auto, ktore trasie, piska, privela zerie - nemozem ho len tak jednoducho neprevziat.. Jedine reklamacia a to je na dlhu dobu.

napr. - clovek moze sa nechat uniest marketingom a kupi si motor, ktory sa o par mesiacov/rokov ukaze ako tazky preslap (napr. 2.0 D-4D) a poriadna kasicka. Servis to kadejako lepi pocas zaruky - potom uz ma zakaznik smolu.

to, ze riesenie reklamacie v zaruke je pricasto tiez velky boj len potvrdzuje ubohost systemu predaja novych aut.
E12 wagon, 1.4 D4-D

Obrázek
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Peter Fransky píše:nie je ziaden rozdiel medzi kvalitou montaze vozidla
Vzhledem k tomu, ze jsem mel moznost nahlednout do vyroby nekolika automobilek se nad touto vetou musim pouze pousmat :))
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Peter Fransky píše:motor, ktory sa o par mesiacov/rokov ukaze ako tazky preslap (napr. 2.0 D-4D) a poriadna kasicka.
Ozrejmi prosimta, pretoze prave 2.0 D-4D (teda ten od roku 2005 ci 2006) sa povazuje za jeden z tych spolahlivejsich ak sa nemylim.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
Peter Fransky
Řidič

jediny spolahlivy diesel od Toyoty je 1,4.

Toyota si je vedoma svojich nedostatkov a preto ukoncila vyvoj naftovych motorov a bude ich nakupovat od externych partnerov.

Nieco podobne ako GM - ti sa tiez povodne snazili, ale za celych snad 30 rokov nedokazali skonstruovat spolahlivy a moderny dieselovy motor.

Ad kvalita montaze: rovnako som mal moznost porovnavat a preto ma usmev prekvapuju. Mozes nam konkretne ozrejmit v com presne su rozdiely napr. medzi VW a Toyotou v Koline (pripadne ine automobilky, ktore si mal moznost vidiet?)

Dakujem!
E12 wagon, 1.4 D4-D

Obrázek
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Ve Fabrice Toyoty jsem nemel moznost byt, ikdyz by to urcite byla pecka.

Vypichnout jednu konkretni vec by bylo prilis troufale, protoze nemuzu rict, ze tahle by mohla zpusobit do budoucna nejake problemy, ale napriklad nelze srovnavat najake levne znacky typu Hyundai a jejich montaz, kde delaji spoustu veci rucne a jsou tam casto chyby lidskeho faktoru, zkorodovane casti prevodovek se "potajnu" rucne brousi misto toho, aby do posledni chvile pred montazi byly nalozeny v oleji nebo v nekorodujicim roztoku, napriklad s Mercedesem...coz je uplne jina liga. Nebo takove srovnani treba s Ferrari, ktere dela vetsinu veci rucne, ale uplne jinou kvalitou. Dale u Hyundai je bezne na vystupni lince, ze nefunguji pasy, nebo neni dotazena sedacka :)
Naopak Kia v Ziline mne opravdu prekvapila svou kvalitou i modernosti, u takhle levne vyroby bych to necekal.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
marceltokar
Manager Týmu

Příspěvek od marceltokar »

No neviem, spoľahlivý moderný dízel (povedzme spĺňajúci EURO 5,6) aby si hľadal lampášom, a to naprieč všetkými značkami. Je taký? Sú spokojní aj nespokojní užívatelia (vrámci spoľahlivosti). S ktorými motormi sú vyslovene len spokojní (stále vravím o spoľahlivosti-nie o spotrebe, jazdnom prejave a podobne)?
Pomaly ich aj tak vytlačia turbobenzíny, ono zas až tak veľký rozdiel v spotrebe medzi nimi už nieje. Nehovorím tu teraz o trojlitroch a podobne ale o "maloobjemových " motoroch.
Peter Fransky
Řidič

Aktualne spolahlive maloobjemove naftaky vyraba Fiat - 1,6 MJTD, VW - 1,6 TDI, Kia/Hyundai - 1,6 CRDI no a Toyota 1,4 D. Este by sa dal priradit k tomu aj 1,4 HDI od PSA - len to je slabuckeeeee.

1,6 HDI je pruser - vid napr. tu http://www.assuredperformance.ie/assets ... issues.pdf

1,5 DCI maju problemy dlhodobo (kluky, trysky, turba)
E12 wagon, 1.4 D4-D

Obrázek
Peter Fransky
Řidič

Luke_Luke píše:Dale u Hyundai je bezne na vystupni lince, ze nefunguji pasy, nebo neni dotazena sedacka :)
Naopak Kia v Ziline mne opravdu prekvapila svou kvalitou i modernosti, u takhle levne vyroby bych to necekal.

OK, takze na jednej strane mame H/K a s kym dalsim to porovnavas?

Lebo ja osobne by som si nedovoli vyhlasit, ze H je nemoderny, resp. s malo robotizovanou vyrobou. Uz len v porovnani so Skodovkou je tam daleko vyssia miera automatizacie. K je vzorovy zavod koncernu, takze tam samo sebou to vyzera krajsie, ale zeby tam bol vyssi podiel robotizacie.. Nezda sa mi.
Taktiez PSA v Trnave je na tom relativne horsie v porovnani s H/K v oblasti robotizacie - a to sa uz bavime o najmodernejsom PSA zavode v Europe.

Takze taky Toyota zavod v Turecku... To urcite nebude vzor mechanizacie a 100% kvality montaze..
E12 wagon, 1.4 D4-D

Obrázek
marceltokar
Manager Týmu

Příspěvek od marceltokar »

"Takze taky Toyota zavod v Turecku... To urcite nebude vzor mechanizacie a 100% kvality montaze.."

Vyvodzuješ z čoho? Tipuješ? Pod pojmom typický turecký výrobok si predstavuješ koženú bundu a zlatú retiazku takže autá turci nevedia? Si myslíš že slováci sú precíznejší a spoľahlivejší robotníci ako turci? Ak áno, čo ťa k tomu vedie?
Len na okraj, nová corolla sa v Turecku vyrába v závode, do ktorého sa preto investovalo 150mil eur do novej linky a podobne. Novšej ako Kia v Žiline, novšej ako PSA v TT. A nevyvodzujem z toho záver, že musí byť práve kvôli tomu corolla lepším autom ako Ceed. To by som si nedovolil.
Inak Auris 2 sa pokiaľ viem vyrába v Anglicku.
Len na okraj - zhodou okolností som bol pri šourume Kia, keď sa tam díler vadil s kamionistom čo priviezol nové ceedy, že ich nepreberie lebo na všetkých chýbajú hlavice riadiacej páky a nevie čo ešte tam môže chýbať. Nenamontovali ich v závode? Zmizli z áut cestou? Nik nevie.
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Po mojej otazke, co je na 2.0 D-4D zle, si neodpovedal. Takze nie je tam ziadna chyba, alebo si odignoroval moj prispevok, alebo si to len tak napisal a nemas argumenty na podlozenie svojho tvrdenia o chybovosti?

Fakt ma to zaujima - nemam uz naftak, takze len tak zo zvedavosti to chcem vediet. Lebo povedat, ze nieco je zle bez toho, aby boli argumenty je donebavolajuca hlupost.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
Peter Fransky
Řidič

marceltokar píše:"Takze taky Toyota zavod v Turecku... To urcite nebude vzor mechanizacie a 100% kvality montaze.."

Vyvodzuješ z čoho? Tipuješ? Pod pojmom typický turecký výrobok si predstavuješ koženú bundu a zlatú retiazku takže autá turci nevedia? Si myslíš že slováci sú precíznejší a spoľahlivejší robotníci ako turci? Ak áno, čo ťa k tomu vedie?

1. napisal som, ze zalezi predovsetkym na konstrukcii, montaz je podruzna zalezitost. Mozno bude auto vrzgat, mozno nebudu hlavice riadiacej paky, ale pojde :-)

2. cena prace v Turecku je pravdepodobne nizsia ako inde - napokon, preto je tam ta fabrika postavena. Nie je dovod montovat drahe stroje tam, kde mozu robit lacni ludia. Zaroven, nizsia miera mechanizacie znamena vyssiu mieru chybovosti z dovodu ludskej omylnosti - chces snad tvrdit nieco ine?

3. ad Auris - pisem o prikladoch, zavody toyoty nepoznam. Co mozem porovnavat - som uz pisal. "Lepsia" znacka sa nerovna vyssia kvalita montaze alebo konstrukcie.

https://www.youtube.com/watch?v=_NdKTELEtRI
https://www.youtube.com/watch?v=1-SuTT9nVaU
https://www.youtube.com/watch?v=lGWeErrYFiQ
https://www.youtube.com/watch?v=dXGxC0AWY0I
E12 wagon, 1.4 D4-D

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Auris“