LPG

vše ohledně modelové řady Rav 4
jano.47
Člen Týmu

Re: LPG

Příspěvek od jano.47 »

Já to mám sice jenom rok ale je to zatím uplně v pohodě,ale už tu někdo psal že má najeto tuším 70 tisíc a taky v pohodě.Osobně bych se toho nebál v tom polským stagu je polská jenom ta řidici jednotka,jinač jsou tam dily třeba z tomaseta,a má to tu výhodu že to dělaj skoro v šude a cena je fakt nižší.Mám plnění pod víčkem ,tak že vubec není poznat že mám lpg.Je to moje třetí auto z lpg, tak já v tom nevidím žádnou nevyhodu a uspora je fakt znatelná,hlavně pro toho kdo jezdí víc.
Meggi
Člen Týmu

Příspěvek od Meggi »

:bigups: A kolik máš celkově najeto km? Já bych se toho taky nebála, myslím, že jde hlavně o to, jak se o motor pečovalo po celou dobu jeho života a taky o nějaké ty servisy kde tomu LPG rozumí. Já tomu nerozumím, takže mě chce každej akorát podělat :)) a v tom vidím jedinej problém :)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jen pozor na to, ze Toyota není úplně dobry vzorový LPG friendly výrobce motorů.. ;-) A pokud nedas za PET let alespoň 100k km, tak to nemá smysl a jsou to jen vyhozene peníze.. ;-))
Back in Czech.
mannheim
Člen Týmu

Příspěvek od mannheim »

Meggi, japonské autá všeobecne sú veľmi citlivé na LPG, dôležitá je hlavne kvalitná montáž a precízne nastavenie systému. Za posledných 6 rokov som najazdil s japonskými autami na plyn desiatky tisíc km a ak sa vyskytli nejaké problémy, väčšinou išlo a drobné závady, ktoré boli rýchlo a lacno odstránené s tou výhodou, že sa dalo vždy dôjsť do servisu na benzíne. Určite by som auto na LPG nepoužíval napríklad v zime na krátke trasy v meste (do 5km), ale inak nemôžem na LPG povedať nič zlé, dokonca som dodnes v kontakte s majiteľom jednej CRV, ktorú som mu predal a nemám žiadne negatívne odozvy. Doslova špičkovo bolo LPG vyladené v Outlanderi, tam som absolútne necítil, či ide auto na plyn, alebo na benzín, ale to auto sa s RAVkou nedá porovnávať, Toyota je proste iná liga ako Mitsubishi. Ja by som sa toho nebál, ale určite by som si dal namontovať primazávanie ventilov a ako som spomínal vyššie, v zime na LPG až po zohriatí motora, takže skôr na dlhšie trasy, to sú moje skúsenosti. Mimochodom tiež uvažujem nad LPG do svojej RAV4 2008, ale tá spotreba je tak úžasná, že ma to vôbec netlačí, minulý víkend som urobil Trenčín-Zlín za 6,8 litra priemer...
jano.47
Člen Týmu

Příspěvek od jano.47 »

Já mam ted´najeto 116 tisíc na plyn něco přes 10 tisíc teda ale v ravce ,jinak celkem asi 200 tisíc každ mé auto jsem nechal přestavět na plyn a vždy to bylo v pohodě.Je to fakt jenom o tom seřízení a taky kde tankuješ ,kvalita plynu býva ruznoroda.Jínak souhlasím s předešlou odpovědí.je fakt že spotřeba není velká ale i tak je ta úspora značná,proto jsem si to dal namontovat.Je ale fakt že já mám na to 5 let záruku,a ještě jsem to měl za dobrou cenu tak že navratnost budu mít max za 2roky.Když bys měla obavy že stag není ono tak tam dej lovato,ale není to o značce ale o firmě která to montuje a hlavně jak to namontuje a seřidí.
Camry8
Člen Týmu

Příspěvek od Camry8 »

V Camry jsem na plyn najel 300.000km bez problému. Teď jsem nechal předělat Rav 2006, 2.4L A/T na plyn a bere si v Praze 12 litrů na 100km. Mám přimazávání + pavouka k jednotlivým válcům. Rezervu mám válec pod podlahou v kufru na 45L (reálně cca 38L) a rezervu na dveřích. Samozřejmě na popojížďky po městě je Prius nebo Prius + lepší, ale na chalupu v Krkonoších bych musel v zimě půl kiláku pěšky a to se mi nechce. Navíc na dálnici se výhoda hybridu ztrácí, kolegyně jela Praha Olomouc svým služebním hybridním Yarisem a spotřeba 6,5L, takže teď jezdí služební Fábií co má její přítel - a má to za 4,5L. U toho hybridu je paráda jet po městě, s minulou generaci Priusu 1.5L jsem dal celou Plzeňskou v Praze od Metropole až na Anděla jen na baterky.
Rav4 2006,
Camry 2007
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

:mrgreen: Jen kdyby někdo nevěděl! Tak z Metropole na Anděla je to furt z kopce :mrgreen:
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
Camry8
Člen Týmu

Příspěvek od Camry8 »

Jo, je to z kopce :D , ale v 8 ráno je to prd platný-stálo to už od Robin Oil-u :( .
Rav4 2006,
Camry 2007
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

Hele, já když jedu z Metropole na Černý most do toyoty nějakých 35 km tak jedu za 5,6 ale jen kvůli tomu, že tu spotřebu srazí Barrandovskej kopec dolů a pomalá jízda po magistrále. Proč nenapíšeš kolik ti to sežralo nazpátek do kopce? Hm? :mrgreen:
RAV4 HSD AWD 2018
wisdom
Navigátor

Příspěvek od wisdom »

mannheim píše:Meggi, japonské autá všeobecne sú veľmi citlivé na LPG, dôležitá je hlavne kvalitná montáž a precízne nastavenie systému. Za posledných 6 rokov som najazdil s japonskými autami na plyn desiatky tisíc km a ak sa vyskytli nejaké problémy, väčšinou išlo a drobné závady, ktoré boli rýchlo a lacno odstránené s tou výhodou, že sa dalo vždy dôjsť do servisu na benzíne. Určite by som auto na LPG nepoužíval napríklad v zime na krátke trasy v meste (do 5km), ale inak nemôžem na LPG povedať nič zlé, dokonca som dodnes v kontakte s majiteľom jednej CRV, ktorú som mu predal a nemám žiadne negatívne odozvy. Doslova špičkovo bolo LPG vyladené v Outlanderi, tam som absolútne necítil, či ide auto na plyn, alebo na benzín, ale to auto sa s RAVkou nedá porovnávať, Toyota je proste iná liga ako Mitsubishi. Ja by som sa toho nebál, ale určite by som si dal namontovať primazávanie ventilov a ako som spomínal vyššie, v zime na LPG až po zohriatí motora, takže skôr na dlhšie trasy, to sú moje skúsenosti. Mimochodom tiež uvažujem nad LPG do svojej RAV4 2008, ale tá spotreba je tak úžasná, že ma to vôbec netlačí, minulý víkend som urobil Trenčín-Zlín za 6,8 litra priemer...
6,8 v ravce? to je trochu sci-fi ne? :)
ex Toyota Corolla 1.4 XLI sedan, r.v. 1995
Toyota Auris 1.6 Luna, r.v. 2011
mannheim
Člen Týmu

Příspěvek od mannheim »

Prečo ? Máš ju, máš s touto RAVkou iné skúsenosti ? Ja jazdím aj v meste za 7.8 - 8.3 max., ak idem mimo mesta, bez klímy sa dostanem na tých 6.8 absolútne bez problémov. Na margo fotky - toto bola najmenšia priemerná spotreba, ktorú sa mi podarilo na trase urobiť, po dojazde bolo na PP 6.8 .Nemám dvadsaťpäť, aby som písal po fórach kraviny na zvýšenie svojho ega.

Obrázek
wisdom
Navigátor

Příspěvek od wisdom »

Ale to mas asi diesel co? V tom pripade sorry, nejak jsem pocital s benzinem, kde by to asi sci-fi bylo.
mannheim
Člen Týmu

Příspěvek od mannheim »

Žiadny diesel, benzín 2.0 narodený 2008. Kúp si taký, a nebudeš to považovať za scifi ;)
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

Já jezdím s novou, benzínovou v automatu kolem 8mi a klimu nevypínám a pomalu taky nejezdím. Nafta v automatu bude žrát skoro stejně :lol:
RAV4 HSD AWD 2018
wisdom
Navigátor

Příspěvek od wisdom »

Fakt benzin? Tak to tedy koukam. A cim to je, kdyz vsichni ostatni jezdi prumerne za 10? To hraje tak dulezitou roli rok vyroby?
Ostatne, vzhledem k cenovemu limitu ktery mam se pohybuju mezi rokem 2007-2008.
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“