Krouťák prý ničím nenahradíš
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: E 12...
Tak to, že turbobenzíny dělat neumí mě rozsekalo
Přitom Toyota dělala oturbené malé 1.3 už dááááávno před koncernem a Fordem.

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Sranda je, že s tou 1.4D4-D vytře podlahu i její astmatická benzínová alternativa, jen holt člověk musí umět řadit a nesmí nesnášet když má motor nad 3000 rpm
Řeči o cenách benzínu v americe a 5l V8 mají jednoduché řešení, LPG/CNG. Neřešme....
K tématu, žaky, dobře si E12 vyzkoušej, oproti předchůdkyním se (bohužel) dost změnila. Pokud není kombi nutností, podívej se třeba i po Civicu. Nebo když kombi tak V70

Řeči o cenách benzínu v americe a 5l V8 mají jednoduché řešení, LPG/CNG. Neřešme....
K tématu, žaky, dobře si E12 vyzkoušej, oproti předchůdkyním se (bohužel) dost změnila. Pokud není kombi nutností, podívej se třeba i po Civicu. Nebo když kombi tak V70

Holomek!
-
- Řidič
Samozrejme, ze vytre.. to nespochybnujem.
ALE - na to, aby sa jazdnej dynamike turobmotora (jedno ci nafty alebo benzinu) vyrovnala atmosfera je potrebne ju TOCIT a TOCIT a TOCIT.
A ano, sice pojde, ale bude ZRAT a HUCAT a ZRAT a HUCAT.
Takze - v najbeznejsie vyuzivanom pasme bude jednoznacne turbo prevysovat atmo vo vykone, pruznosti aj spotrebe.
Ako casto clovek jazdi na hrane s maximom vykonu? Raz za rok?
Fakt je ten, ze aktualne v EU naplno frcia turbomotory.
Fakt je ten, ze Toyota nic take nema.
Aj preto Nissan predstavil strategiu - predbehnut vsetkych japoncov v predaji na EU trhu. Lebo maju turba z Rendika.
(PS: mal som atmo benziny, jeden stale mam - dobre, spolahlive, ale na dnesnu dynamicku jazdu uz nevyhovujuce. Skratka - doba sa posunula.)
ALE - na to, aby sa jazdnej dynamike turobmotora (jedno ci nafty alebo benzinu) vyrovnala atmosfera je potrebne ju TOCIT a TOCIT a TOCIT.
A ano, sice pojde, ale bude ZRAT a HUCAT a ZRAT a HUCAT.
Takze - v najbeznejsie vyuzivanom pasme bude jednoznacne turbo prevysovat atmo vo vykone, pruznosti aj spotrebe.
Ako casto clovek jazdi na hrane s maximom vykonu? Raz za rok?
Fakt je ten, ze aktualne v EU naplno frcia turbomotory.
Fakt je ten, ze Toyota nic take nema.
Aj preto Nissan predstavil strategiu - predbehnut vsetkych japoncov v predaji na EU trhu. Lebo maju turba z Rendika.
(PS: mal som atmo benziny, jeden stale mam - dobre, spolahlive, ale na dnesnu dynamicku jazdu uz nevyhovujuce. Skratka - doba sa posunula.)
Peter Fransky píše:![]()
tacho je stoceny, takze netusim - ale asi dost.
Pokazilo sa mi toho celkom dost (preto uz dalsie auto toyota nebude), ale prave motor fakt drzi.
Dufam, ze mu to este aspon rok vydrzi..![]()
Potom sa opat zaradim k normalnym ludom, co jazdia na Octavia TDI![]()
![]()
no vidíš muj ave ma najeto +- 400 tis. a vstřiky puvodní dvouhmota puvodni turbo puvodni komplet podvozek puvodni vzhledem k tomu že jezdím často naši d1 tak asi zázrak a spotřeba 5-5,5 l paráda. a k těm TDI,bracha ma golf tdi pořad něco vysrané, kolega ma 2,5 tdi katastrofa, takže se v klidu zařad mezi normální ovce co vynášejí do nebes tdi.
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
ex.corolla ts 141kw
-
- Řidič
jj, niekedy sa auto vydari, niekedy stoji za prd. Aj funglovka. Uplny suhlas.
Peter> No v jedné větě uznáš, že vytře, v další, že dynamicky nevyhovujuce. Chápu, co tím ty myslíš, ale nemůžu s tím souhlasit, to je právě to gros. Měl jsem tu čest jak s dnešními TSi motory, tak i briketami, momentálně 1.6 HDi (DV6ATED4 66kW) před domem, a docela by mě zajímal tvůj roční nájezd?
Já osobně nemám problém využívat, jak ty píšeš, maximální výkon motoru za okolností, kdy je tomu potřeba, ano nejezdím pak za 4,nic nafty, ale když je třeba, tak motor vytočím a on jede (napsáno tvým způsobem - JEDE). Problémem (a naopak obecně největším pozitivem) turbomotorů, a to i těch benzínových TSi, je plochá momentová křivka, kde se ale ve vysokých otáčkách nic neděje a motor "umře". Dále co jsem měl tu možnost vyzkoušet, tak pokud tomu člověk šlape a točí (TOČÍ), tak pak to žere (ŽERE) jak prokopnuté, že i s výkonově porovnatelným astmatikem se na takové hodnoty nedostaneš, to plátí zejména pro ty TSI (u 1.2 to bylo i přes 14l/100). Ale ani u toho HDi to není žádná sláva a při podobném jízdním stylu pro 1.6 benzín se takřka vymaže cenová výhoda levnějšího tankování a to vůbec neřeším možné poruchy a investice. A o tom plynu radši vůbec nemluvím, protože to člověk může točit, točit a točit a motor hučet, hučet a hučet (mimochodem dá se říct i trochu libozvučně oproti kadla kadla, pro zasmátí - vím, že nefér - toto video) a přitom ve výsledku má náklady jako když ty jedeš za 4,nic nafty (při spotřebě 9l/100 a ceně 17,90 za l)... K dnešní situaci na poli atmo motorů snad jen, že vidím naději u Skyactiv motorů mazdy a celkem bych se rád projel i s tou nejslabší 1.5 v nové 3.
Já osobně nemám problém využívat, jak ty píšeš, maximální výkon motoru za okolností, kdy je tomu potřeba, ano nejezdím pak za 4,nic nafty, ale když je třeba, tak motor vytočím a on jede (napsáno tvým způsobem - JEDE). Problémem (a naopak obecně největším pozitivem) turbomotorů, a to i těch benzínových TSi, je plochá momentová křivka, kde se ale ve vysokých otáčkách nic neděje a motor "umře". Dále co jsem měl tu možnost vyzkoušet, tak pokud tomu člověk šlape a točí (TOČÍ), tak pak to žere (ŽERE) jak prokopnuté, že i s výkonově porovnatelným astmatikem se na takové hodnoty nedostaneš, to plátí zejména pro ty TSI (u 1.2 to bylo i přes 14l/100). Ale ani u toho HDi to není žádná sláva a při podobném jízdním stylu pro 1.6 benzín se takřka vymaže cenová výhoda levnějšího tankování a to vůbec neřeším možné poruchy a investice. A o tom plynu radši vůbec nemluvím, protože to člověk může točit, točit a točit a motor hučet, hučet a hučet (mimochodem dá se říct i trochu libozvučně oproti kadla kadla, pro zasmátí - vím, že nefér - toto video) a přitom ve výsledku má náklady jako když ty jedeš za 4,nic nafty (při spotřebě 9l/100 a ceně 17,90 za l)... K dnešní situaci na poli atmo motorů snad jen, že vidím naději u Skyactiv motorů mazdy a celkem bych se rád projel i s tou nejslabší 1.5 v nové 3.
Holomek!
-
- Řidič
heh, no tak HDI teda nie je ziaden etalon spolahlivosti.. 
Mne (a dalsim 90% kupujucich), vyhovuje viac vysoky krutiaci moment dostupny v nizkych otackach. Ak teba bavi jazdit nad 4000 (lebo atmo motor pod 4000 velmi netaha) - ok, uzivaj si.
Mal som par krat moznost sa previest na passate 1,8TSI - a priamo porovnat s Avensisom 2.0. A je to neporovnatelny zazitok, Mozes hadat, ktore ma oslovilo viac...
Skyactiv od Mazdy je zaujimavy pocin, ako z hovna (= neschopnosti rychlo vyvinut turbobenzin) vyrobit bic (=auto, ktore budu zakaznici chciet).
Vysledok - teda vysoky objem a krutiaci moment a nizky vykon - moze byt skutocne zaujimavou alternativou. Aj ked osobne si myslim, ze je to len docasne riesenie, kym nepostavia vlastne turbo.
Napokon - vsetci vieme, kolko odolavala nafte Honda, ci Subaru.. Napokon vyslo najavo, ze naftak aj chceli, ale nedokazali ho spojazdnit dostatocne vcas..
Pri turbobenzinoch to bude podobne.

Mne (a dalsim 90% kupujucich), vyhovuje viac vysoky krutiaci moment dostupny v nizkych otackach. Ak teba bavi jazdit nad 4000 (lebo atmo motor pod 4000 velmi netaha) - ok, uzivaj si.
Mal som par krat moznost sa previest na passate 1,8TSI - a priamo porovnat s Avensisom 2.0. A je to neporovnatelny zazitok, Mozes hadat, ktore ma oslovilo viac...
Skyactiv od Mazdy je zaujimavy pocin, ako z hovna (= neschopnosti rychlo vyvinut turbobenzin) vyrobit bic (=auto, ktore budu zakaznici chciet).
Vysledok - teda vysoky objem a krutiaci moment a nizky vykon - moze byt skutocne zaujimavou alternativou. Aj ked osobne si myslim, ze je to len docasne riesenie, kym nepostavia vlastne turbo.
Napokon - vsetci vieme, kolko odolavala nafte Honda, ci Subaru.. Napokon vyslo najavo, ze naftak aj chceli, ale nedokazali ho spojazdnit dostatocne vcas..
Pri turbobenzinoch to bude podobne.
Ano, spolehlivost bídná stejně jako dnešní foukané a navíc cut-cost motory, naftový trojboj (turbo, vstřikovače, dvouhmota) ale dříve či později doběhne každého, a dnes se může začít říkát i benzínový trojboj, tam je to pak o štěstí a načasování to dobře prodat
Ano, baví mě jezdit nad 4000, když je to třeba, od toho mám po pravé ruce řadící páku a v případě potřeby si podřadím. Nebo máš představu, že jezdím po městě na I. RS v omezovači?
Ohledně kupujících to ano, dá se víceméně souhlasit, až na to, že jim v podstatě nic jiného nezbylo. Samotné automobilky byly do downsizingu dokopané v podstatě jedinou věcí a tou jsou emise... Dále je třeba chápat automobilový svět trochu globálně, to co je trhákem tady v evropě není úplně to stejné, co je trhákem jinde a také by bylo dobré se zamyslet nad směřováním životnosti současných výrobků těch zmíněných firem. Ano, zážitek s 1.8 TSi ti věřím, v kontextu toho se mi ale také vybavuje zrovna jeden Superb stojící nedaleko v servisu s upadlým ventilem po 100 kkm, kde jsem byl skrz repas zadní nápravy na ten francouzský zázrak techniky. Více netřeba komentovat.

Ano, baví mě jezdit nad 4000, když je to třeba, od toho mám po pravé ruce řadící páku a v případě potřeby si podřadím. Nebo máš představu, že jezdím po městě na I. RS v omezovači?

Holomek!
Pokud to ještě někdo jasně nepochopil, tak Petr Fransky je **** a chce pouze vyvolávat famewar a prudit. Vůbec nic nebere jako argument a stále ohrava dokola jednu gramodesku...
Back in Czech.
aczasa> Ty jsi zpátečník a nejsi otevřený novým věcem! V skrytu duše chceš turbo, tak nekafrej 

Holomek!
- marceltokar
- Manager Týmu
Mal som turbodizel, skúšal som viac koncernových turbobenzínov, kúpil som atmobenzín. Nepochybujem o tom, že sa turbobenzíny tvária užívateľsky prívetivejšie, turbo fakt zaťahuje pekne zdola. Ale fakt je aj taký, že keď nieje vodič nejako extra pohodlný a naučí sa pracovať s prevodovou pákou, tak pri bežnom furíkovaní je jazda, zrýchlenie, spotreba veľmi podobná. Ale v mojom prípade, po skúsenostiach s turbodízlom, som vsadil na spoľahlivosť atmosféry, ktorá je štatisticky neodškriepiteľne vyššia. Skutočnosť, že či je konštrukcia motora novinkou alebo nie, bola pri výbere nepodstatná. Každopádne turbobenzínom palce držím, budem len rád keď konštruktéri automobiliek vymyslia niečo spoľahlivé. Možno práve v tomto trochu pomôžu aj nové pravidlá F1. Ale nedá mi nespomenúť, že turbodízle sa robia, prerábajú už 20 rokov a stále sú s nimi problémy. Ako dlho to bude s turbobenzími trvať, dokiaľ budú ok?
Naposledy upravil(a) marceltokar dne ned 16.03.2014, 10:15, celkem upraveno 2 x.
Corolla 1,6 Valvematic, 2013
http://www.spritmonitor.de/en/detail/606121.html
- marceltokar
- Manager Týmu
Inak hybrid lákal aj mňa ale do corolly sa nedáva a auris aj auris kombi má pre našu rodinu primálo miesta na kolená cestujúcich vzadu. A ten cenový rozdiel oproti benzínovej motorizácii bol strašný, už neviem presne ale tuším 6-7000 euro. Škoda že to nejako nepodporuje štát.
Corolla 1,6 Valvematic, 2013
-
- Řidič
Jasne, ze chcel, turbo. Ale kedze toyo turbo nema, musel vziat hybrid. Zatah odspodu nic neprekona!