Kolisani otacek u noveho Aurise
-
- Člen Týmu
Re: Kolisani otacek u noveho Aurise
Na mojí 1.3 to dělalo ze začátku taky. Pak jsem rezignoval a přestal si toho všímat. Teď mám najeto 30.000km a nedávno jsem si všimnul, že už to nedělá a otáčky jsou i u studeného motoru relativně stabilní. Ale ze začátku jsem z toho byl rozhozený, protože jak tady někdo psal, třeba na Fabii to signalizovalo potřebu vyčistit nánosy kolem škrticí klapky, což jsem absolvoval tuším dvakrát během šesti let.
Kde nepomůže hrubá síla, pomůže ještě větší síla.
Nemas zaplou klimu? Zkus ji vypnout, jestli to bude delat porad. U Avensise mi to dela tohle http://www.youtube.com/watch?v=jf4GnuMR5TA
RAV4 HSD FWD
Dnes jsem byl v Toyotě a tam mi technik řekl, že kolísání mezi 600 až 1400 otáček je úplně normální. Mě se to teda nezdá, ale komu věřit víc???

2 TomášP
Napiš dotaz importérovi Toyota cz http://www.toyota.cz/forms/kontakt.tmex
Taky to tak dělám, když mám pochybnosti. A centrálu mají v Brusselu.
Napiš dotaz importérovi Toyota cz http://www.toyota.cz/forms/kontakt.tmex
Taky to tak dělám, když mám pochybnosti. A centrálu mají v Brusselu.

Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Dneska jsem jezdil s Aurisem II, ktery ma najeto zhruba 12500 a kolisani otacek tam bylo presne, jak popisujes.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

- marceltokar
- Manager Týmu
Je tam, áno, ale len pri studenom motore Čím je teplejší, tým nižšie otáčky má na neutráli. Keď má už prevádzkovú teplotu otáčky sa držia na takých 600-700 a nekolíšu.
Corolla 1,6 Valvematic, 2013
http://www.spritmonitor.de/en/detail/606121.html
http://www.spritmonitor.de/en/detail/606121.html
Ja na svojom aurise (motor 1.6 97kw, dnes prekonanych 24000 km) tento problem nepozorujem. Po nastartovani sa drzia vlnobezne otacky vyssie a postupne klesaju, ziadne kolisanie.
Tak jak to tak čtu, myslím, že se tady motají dvě věci dohromady. Jednou je kolísání otáček a druhou je zvýšení otáček při studeném motoru. Například diesel D4-D dělá to, že pokud je studený motor a teplota je pod nulu a je zapnuté topení, zvýší si otáčky na 1200 (stabilních 1200!). Po zahřátí (nebo vypnutí ventilátoru topení) klesnou na stabilních cca 850. Kolísání (houpání) otáček by se podle mého soudu nemělo být, projel jsem si několik předváděček s 1,6 Valvematic a žádná nehoupala. Zkušenost z firemního Opela Astry 1,7 diesel 96kW - houpalo to taky od nového auta. Asi měsíc. Pak kolega změnil čerpací stanici a vida, nehoupe....
Takže do servisu - a řeknou, že je to normální? Tak rychle do jiného...
Takže do servisu - a řeknou, že je to normální? Tak rychle do jiného...
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
Ahojte. Kedze som sa pred necelymi 4 mesiacmi stal majtelom noveho Aurisu, rozhodol som sa pridat sa k vam do komunity TOYOTAKOV ... dufam ze Vam to nevadi 
No a hned som nadabil na tuto temu, ktora priznam sa aj mne trosku vrta v hlave. Pravdepodobne mam aj ja tento problem. Neriesim kolisanie otacok ked nastartujem motor za studena ... klesanie otacok sa mi zda logicke a je cca v takom rozmedzi ako uvadzate 1600 - 1000. Skor ma trapi "kolisanie" resp. nizke otacky pri plne zohriatom motore. Otacky mam hned po zastaveni najskor cca 700 750 a potom to pomalicky klesne na cca 600 - 650 a auto zacne citelne vibrovat. Vidno to aj na otvorenych dverach. Nie je to nic hrozneho, ale pre mna priznam sa trosku divne. Aby bolo jasne tak auto je vzdy zohriate po cca 40 km jazde a vsetka elektronika povypinana (radio, klima, ventilacia) jedine co svieti su predne ledky. Asi by bolo treba zajst do servisu a opytat sa na to ale ked servisy v BA su pekne povedane divne

No a hned som nadabil na tuto temu, ktora priznam sa aj mne trosku vrta v hlave. Pravdepodobne mam aj ja tento problem. Neriesim kolisanie otacok ked nastartujem motor za studena ... klesanie otacok sa mi zda logicke a je cca v takom rozmedzi ako uvadzate 1600 - 1000. Skor ma trapi "kolisanie" resp. nizke otacky pri plne zohriatom motore. Otacky mam hned po zastaveni najskor cca 700 750 a potom to pomalicky klesne na cca 600 - 650 a auto zacne citelne vibrovat. Vidno to aj na otvorenych dverach. Nie je to nic hrozneho, ale pre mna priznam sa trosku divne. Aby bolo jasne tak auto je vzdy zohriate po cca 40 km jazde a vsetka elektronika povypinana (radio, klima, ventilacia) jedine co svieti su predne ledky. Asi by bolo treba zajst do servisu a opytat sa na to ale ked servisy v BA su pekne povedane divne

Auris Touring Sports 1.6 Valvematic 97kW 6M/T

- daihatsu.materia
- Člen Týmu
Ahoj, možné je všechno. Vždyť se podívej teď na Porsche, jak u úplně nových vozů určitého typu musí všem vyměnit motory ... Jestli z tohoto nakonec nebude další svolávačka od Toyoty?! Všichni přeci hodnotí "kultivovanost" chodu motoru a s tímhle kolísám to tedy určitě není. Jen se musíte ozvat. 

Ano mozne je vsetko ... ale co sposobuje to kolisanie resp. nizke otacky neviem. Niekedy ked zastanem, vsetko povypinam (okrem motora samozrejme) tak je to v pohode. No inokedy pokial pootvaram garaz tak to spadne na tych 600 - 650 ale niekedy sa to drzi ... nechapem. Mozno fakt to ti inzinieri japonski takto premysleli a je to OK.

Taky mám volnoběžné otáčky cca 600. To při rozsvícených DRL. Když mám rozsvícené potkávací světla tak je to cca 700. To vibrování jsem pozoroval lehce jen když byl motor nezajetej. Teď i při těch 600 ot. je to v pohodě a uvnitř auta nepoznáš, jestli je nastartováno nebo ne. Takže si myslím, že je to ok.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
No ja uz mam za 3 mesiace nabehane 7500 km takze ten zaklad zabehu motora by tam uz mal byt. Budem pozorovat dalej a uvidim ... ked pojdem na garancku tak sa na to urcite opytam (dufam ze nenarazim na dakeho tupona mechanika). Zatial sa mi to nezda ako nejaka chyba alebo vada motora len je to trosku "neprijemne". Este som rozmyslal ci to nemoze byt benzinom. I ked nevidim problem v 95 od lukoilu. Zacnem tankovat inu znacku a uvidim ... mozno sa to nebude prejavovat.

- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Za 95 od Lukoilu dam ruku do ohne, tankuju v 99% jen toto palivo po celou dobu, co s Aurisem jezdim a nebyl jediny problem.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS

Od srpna jsem taky majitelem nového Aurise (1.6 benzín, 9 000 km) a poslední dobou pozoruji po nastartování studenýho motoru výše popsaný kolísání otáček. Takže rozšiřuji okruh lidí se stejným problémem.....