Rozdil mezi tvojim a mojim motorem je generacni a ja ho videl parkrat v aute ne na stole. Co se tyce 7a jsem se nekolikrat pokousel vysvetlit a nastinit problem a vzdycky jsem byl za chuja, protoze to neni pravda a uznavany odbornik na stavby motoru z Tramtarie o tom nic nevi.
Nechce se mi tedy popisovat konkretni problemy a jejich reseni ... ale u 7A dochazi v mistech kde je pist k takovym teplotam, ze stary olej se prepaluje a zacne ucpavat, zasirat krouzky tak ze se slepi, zaserou a ztraci svoji ulohu a to stirat olej a misto toho dojde k propousteni a to se stalo i u tveho 1Z a ktomu nejspis uz i vznikla ovalita. Nechci se poustet do slozitejsich diskuzi, ale myslim si o tom svoje .... dobre tak to aspon nakousnu ...
Osobne si myslim, ze nejake vlozkovani 1z je kravina i kdyz je to reseni. Ovalita u motoru nekam k 2003 vznikne hlavne tim, ze je v motoru spatny pist s krouzkama. Takze ciste podle me by stacilo udelat vybrus, dat nove pisty a krouzky a jezdit. Pak si pohlidat vymenu a kvalitu oleje atd .... Staci se podivat jake jsou zmeny mezi motory pred 03 a po nem. Chybu bych tedy nehledelal v bloku ale v pistu a krouzcich, ktere at uz zapecenim nebo tim jak jsou konstruovany vytvori ovalitu (jednoduse receno) a dojde k uniku oleje.
Jde ciste jen o muj nazor a protoze jsem vyuceny malir naterac a nemam zadne zkusenosti kolem 1Z muzu se myslit, takze se rid vlastnim rozumem a dostupnyma informacema nez si do auta poridis neco co ho zbytecne prezije 3x.
Vseobecne plati, ze pokud odstranis problem je pak po problemu takze pokud udelas poradne GO a veci co se na 1z delaji bude urcite spolehlivy.
U 7A nepomuze lepsi olejovy chladic (protoze olej ma spravnou teplotu), ale je nutne chladit primo to misto kde se olej prepali. Treba ostrikem pistu. Jestli to ma smysl nebo ne je vec druha. Protoze jak jsem uz napsal predtim, jde o souhru nekolika veci. Jednoduse je to na hrane a pri beznem jezdeni k tomu nedochazi. U sportovni jizdy s malo oleje ve vane, starym olejem a prehratym blokem dojde k tomu prepalovani.
Nekoho to potkat nemusi za cely zivot auta a nekoho tyden po tom co si auto koupi. Proto existuje vzdycky nekolik taboru tech kteri veri a tech kteri ne a pak jeste tech kterym je to jedno. A protoze to nebylo vcera ve zpravach na Nove tak to pravda neni a basta. Jeden z mych oblibenych oponentu jezdi se sportovnim aute na hranici chudoby smesi takze ten nema sanci ani pichnout kolo.
Jednoducha rada pro 7A, kdyz tam bude olej na 10tkm a pak vymena a motor nepresahne 5200otacek pak k tomu (postupnemu zasirani) vubec nemusi dojit.
Doporucuju najit si Smirkovo tema kde upekl 7A je tam popsano presne co se stalo a kazdy rozumny clovek uzna proc se tak stalo ....
Od doby co jsem napsal ten predesly prispevek mame dalsi 2 mrtvoly 7A
Trosku jsem se rozepsal a domichal dva motory i tak verim, ze se to da rozlisit a poznat co patri ke kteremu.